ΑθλητικάΚαστοριά

Ένα μεγάλο ευχαριστώ στον Δημήτρη Αφεντούλη

afentoulisdimitris

Η ιστοσελίδα μας www.kastoria-fc.com δεν θα μπορούσε να παραλείψει, σε καμία περίπτωση, να ευχαριστήσει τον άνθρωπο, που χάρη στην τρέλα του, υπάρχει, σήμερα, η Καστοριά μας και μπορούμε να κάνουμε όνειρα για αυτή. Και αυτός δεν είναι άλλος, από τον πρώην πρόεδρο, τον Δημήτρη τον Αφεντούλη.

Κακά τα ψέματα. Όλο αυτό το σκηνικό, της επιβίωσης, της ύπαρξης της Καστοριάς, σήμερα, σαν ομάδα και σαν οντότητα δεν θα υπήρχε, αν το περασμένο καλοκαίρι, δεν υπήρχε, η εμβληματική, εκείνη την κρίσιμη στιγμή, παρουσία του Δημήτρη Αφεντούλη. Ο Μήτσος, παρά τον εκρηκτικό του χαρακτήρα (που έχει δημιουργήσει πάρα πολλές αντιπάθειες, στην Καστοριά), κόντρα στην λογική και μην γνωρίζοντας κάποιες λεπτομέρειες, όπως το ότι η “Φραπεδιά” είχε δέσει την παρουσία του, στον προεδρικό θώκο, “αλλοιώνοντας”, ακόμη και τα βιβλία του συλλόγου, εκμεταλλευόμενος την απροσεξία και αβλεψία του ιδίου, επιστράτευσε άλλα έξη (6) άτομα, (Αφεντούλης Κώστας, Ιωαννίδης Χρήστος, Ηλιόπουλος Ανδρέας, Λίτσκας Μιχάλης, Μιχάλτσες Γιάννης και Χριστόπουλος Βασίλης), που συμμερίστηκαν την αγάπη του για την Καστοριά, δημιούργησαν, εκ του πουθενά, μία διοίκηση, δήλωσαν την ομάδα στην Ε.Π.Σ. Καστοριάς και την κατέβασαν να αγωνιστεί, κυριολεκτικά, την τελευταία στιγμή. Ο Μήτσος ο Αφεντούλης, λοιπόν και η τρέλα του για την Καστοριά, τον οδήγησε στο να δώσει το δικαίωμα στην ελπίδα, στην ομάδα μας, έστω και στο παρά ένα.

Είναι γεγονός ότι ο Μήτσος ο Αφεντούλης με τον αδελφό του τον Κώστα έχουν δημιουργήσει, όπως προείπαμε, πολλές αντιπάθειες και αντιδικίες στην Καστοριά, για την ομάδα. Ειδικότερα, κατά την διάρκεια της εποχής του κ. Πεπελίδη, όταν παρασυρόμενοι και οι δύο, μεταξύ των άλλων, από την “Φραπεδιά”, εξεστόμισαν κάποιες ανάρμοστες κουβέντες σε ανθρώπους που δεν έπρεπε, κρατώντας, γενικά, μία άστοχη και λανθασμένη στάση. Όμως, αυτό δεν τους εμπόδισε, προς όφελος της ομάδας, να “συμμαχήσουν ακόμη και με τον διάβολο”, για να μην χαθεί η ομάδα μας, επειδή το είχε αποφασίσει κάποιος, που, όπως απεδείχθη, με την πάροδο του χρόνου, το μόνο που τον νοιάζει είναι ο εαυτός του. Κι αυτό αποδεικνύεται περίτρανα, όταν κατέβασε την ομάδα ο κ. Αφεντούλης, το περασμένο καλοκαίρι, κάτω από πραγματικά αντίξοες συνθήκες.

Αντί να πάει η “Φραπεδιά”, (που, σημειωτέον, διαλαλεί ότι αγαπάει την Καστοριά), να συμπαρασταθεί στον κ. Αφεντούλη και να συστρατευθεί μαζί του, άρχισε τις απειλές και τις κόντρες. Αντί να πάει, (σαν ένα άτομο που υποτίθεται ότι ενδιαφέρεται για την Καστοριά) και να παραδώσει τα βιβλία της ομάδας, που είχε στα χέρια του, στον άνθρωπο, που κόντρα στην λογική, αποφάσισε και “έσωσε” την ομάδα μας, κατεβάζοντας την στο πρωτάθλημα, τα κρατούσε πεισματικά μέχρι την τελευταία στιγμή και τα παρέδωσε μέσω του κ. Βραγγάλα στον νέο πρόεδρο Γρηγόρη Σαρηκαλαϊτζίδη, όταν ο τελευταίος ανέλαβε την ομάδα.

Στις 20 Δεκεμβρίου 2015, στο Ξενοδοχείο ESPEROS PALACE, οι μάσκες πέσανε. Η “Φραπεδιά”, που είχε “επέμβει”, με πονηρά “νόμιμο” τρόπο, στα βιβλία του συλλόγου, ήταν τυπικά ο πρόεδρος της ομάδας μας. Και χωρίς ίχνος ντροπής, το άτομο που, παράνομα, αποφάσισε την απόσυρση της ομάδας, από το πρωτάθλημα της Γ΄Εθνικής, το άτομο που, παράνομα, αποφάσισε να μην κατέβει η ομάδας μας στο πρωτάθλημα της Α΄ κατηγορίας της Ε, Π. Σ. Καστοριάς, για τους δικούς του λόγους, παρουσιάστηκε σαν πρόεδρος του συλλόγου μας για να παραδώσει τα βιβλία στον κ. ΣαρηκαλαΙτζίδη. Γιατί πίστευε με το “καμένο του μυαλό”, ότι μπορούσε, ίσως, να “δαγκώσει” και τον νεοεμφανιζόμενο, στα ποδοσφαιρικά δρώμενα, πρόεδρο της Καστοριάς. Έτσι αγαπάει την ομάδα η “Φραπεδιά” (!!!)

Θα αναρωτηθεί κάποιος. Τι είχε συμβεί και η Καστοριά είχε δύο πρόεδρους; Και γιατί ο Μήτσος ο Αφεντούλης ξέσπασε και φώναζε προς πάσα κατεύθυνση, βγαίνοντας κυριολεκτικά εκτός εαυτού; Εξηγούμε, λοιπόν, έστω και καθυστερημένα, πως ακριβώς έχουν τα πράγματα. Μετά το φιάσκο Καλλίνικου – Λαφαζάνη, που είχε λάβει χώρα το καλοκαίρι του 2014, ο Φραπές διεξήγαγε αρχαιρεσίες, τον Νοέμβριο του 2014, τις οποίες και κέρδισε (???). Μετά από πολλά ευτράπελα του συγκεκριμένου τύπου και αφού είδε ότι, όλα εκείνα που πίστευε τότε, δεν του βγαίνανε, στις 20/01/2015, έγινα αναδιάρθρωση του Δ.Σ. της ομάδας και το σχήμα που προέκυψε ήταν το εξής:

ΠΡΟΕΔΡΟΣ: ΑΦΕΝΤΟΥΛΗΣ ΔΗΜΗΤΡΙΟΣ

ΑΝΤΙΠΡΟΕΔΡΟΣ: ΠΑΠΑΔΟΠΟΥΛΟΥ – ΙΩΣΗΦΙΔΟΥ ΑΝΝΑ

ΓΕΝ. ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ: ΖΟΡΠΙΔΗΣ ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΣ

ΤΑΜΙΑΣ: ΚΑΤΣΑΝΟΣ ΣΙΔΕΡΗΣ

ΕΦΟΡΟΣ: ΤΑΤΕΣ ΑΝΤΩΝΙΟΣ

ΓΕΝ. ΑΡΧΗΓΟΣ: ΗΛΙΟΠΟΥΛΟΣ ΑΝΔΡΕΑΣ

ΜΕΛΗ: ΤΣΑΠΑ ΒΑΣΙΛΙΚΗ – ΧΡΙΣΤΟΠΟΥΛΟΣ ΒΑΣΙΛΕΙΟΣ – ΟΥΣΤΑΜΠΑΣΙΔΗΣ ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ

Στη συνέχεια στην συνεδρίαση του Δ.Σ., στις 17/02/2015, παραιτήθηκαν οι κ.κ. Ζορπίδης, Κατσάνος, καθώς και η κα Τσάπα, με γραπτή τους ανακοίνωση στο επίσημο ιστολόγιο του συλλόγου. Τα μέλη που συνέχισαν ήταν έξη (6) και συγκεκριμένα οι Αφεντούλης Δημήτριος, Παπαδοπούλου-Ιωσηφίδου Άννα, Τάτες Αντώνιος, Ηλιόπουλος Ανδρέας, Χριστόπουλος Βασίλειος και Ουσταμπασίδης Παναγιώτης.

Κατόπιν, παραιτήθηκε η Άννα Ιωσηφίδου-Παπαδοπούλου (20/03/2015). Στις 22/03/2015, η ομάδα δεν πάει στην Ελευθερούπολη. Στις 25/03/2015 παραιτείται ο Ανδρέας Ηλιόπουλος, γιατί διαφωνεί κάθετα με τις ενέργειες της “Φραπεδιάς”, που παριστάνει τον πρόεδρο, αφού και ο κ. Αφεντούλης, έχει ήδη παραιτηθεί κι έχει παραδώσει τα βιβλία στην ελεγκτική επιτροπή. Στο συμβούλιο μένουν τέσσερα (4) άτομα, οι Αφεντούλης (ανενεργός), Τάτες, Χριστόπουλος και Ουσταμπασίδης. Σύμφωνα με το καταστατικό του συλλόγου θα έπρεπε να προκηρυχθούν εκλογές, κάτι που ο πονηρός “Φραπές”, φρόντισε να αποφύγει, “ενεργοποιώντας” τους κ.κ. Ζορπίδη, Κατσάνο και Τσάπα (εν γνώσει τους ή εν αγνοία τους), των οποίων τις παραιτήσεις, ο κ. Αφεντούλης έκανε το λάθος να μην τις περάσει στα πρακτικά. Αυτό είχε σαν αποτέλεσμα, να το εκμεταλλευτεί η “Φραπεδιά”, που σημειωτέον όπου καθίσει και όπου σταθεί, διαλαλεί ότι το καταστατικό της ομάδας μας το παίζει στα δάκτυλα του (???). Και να δηλώσει ο “ειδήμων του ποδοσφαίρου”, την αποχώρηση της ομάδας μας, από το πρωτάθλημα της Γ΄Εθνικής, χωρίς να καλέσει Γενική Συνέλευση (σύμφωνα με το καταστατικό του συλλόγου), για ένα τόσο σημαντικό γεγονός. Κάτι που έκανε, κατόπιν εορτής στις 30 Μαΐου 2015, απλά για να έχει το άλλοθι. Το άτομο που βρίσκεται, εδώ και αρκετά χρόνια, “εκτός τόπου και χρόνου”, βλέποντας ότι κανείς δεν του έδινε σημασία, με το να συμμετάσχει σε κάποια Γενική Συνέλευση, για να βλέπει την φάτσα του και διαπιστώνοντας, ότι όλοι τον γράψανε στα “παλιά τους τα παπούτσια”, για να ικανοποιήσει τον εγωισμό του, παίρνει απόφαση στις 24/06/2015 με τους κ.κ. Κατσάνο και Τάτε (εν γνώσει τους ή εν αγνοία τους), να μην κατέβει η ομάδα στο πρωτάθλημα της περιόδου 2015-2016. Τρία (3) άτομα (!!!) πήρανε αυτή την απόφαση, καταπατώντας και πάλι, βάναυσα, το καταστατικό του συλλόγου μας. Είχαν προηγηθεί μία μέρα νωρίτερα (23/06/2015), οι παραιτήσεις της κας Τσάπα και του κου Ζορπίδη, οι οποίες κι έγιναν αποδεκτές. Παράλληλα έδωσε εντολή στο μέλος της ελεγκτικής επιτροπής Ανδρέα Βραγγάλα, να μοιράσει τα δελτία των ποδοσφαιριστών, μη τυχόν και ενδιαφερθεί κανείς στη συνέχεια, για να αποθαρρυνθεί εντελώς, από το χάος που θα αντιμετώπιζε. Ο συγκεκριμένος τύπος δεν είχε καν την ευθιξία και την αυτογνωσία να πάει την ομάδα στο Πρωτοδικείο και τα ερωτήματα που αρχίζουν και δημιουργούντα, για τον παράξενο και περίεργο ρόλο του είναι πολλά και διάφορα. Αξίζει, επίσης, να σημειωθεί ότι στις 31 Μαΐου 2015, το επίσημο ιστολόγιο της Καστοριάς, παύει να λειτουργεί, γιατί ο Ανδρέας Ηλιόπουλος δέχθηκε απειλές για τη ζωή του.

Τραγική ειρωνεία!!! Ο άνθρωπος που πιστώθηκε την μεγάλη επιτυχία της ομάδας μας το 2012, επειδή έτυχε να είναι ο πρόεδρος της ομάδας μας, να έχει καταντήσει ρεζίλι των σκυλιών. Αλλά το πιο λυπηρό είναι άλλο. Που δεν έχει καταλάβει ακόμη πόσο χαμηλά έχει πέσει και κυριολεκτικά κατάντησε “Από Δήμαρχος, κλητήρας”.

“Σε ευχαριστούμε θερμότατα Δημήτρη Αφεντούλη, τόσο εσένα, όσο και όσους σου συμπαρασταθήκανε στο τολμηρό αυτό εγχείρημα, του περασμένου καλοκαιριού. Βρήκες μπροστά σου μια απελπιστική κατάσταση, ένα χάος και κατόρθωσες να κρατήσεις την ομάδα μας όρθια, σώζοντας την από τον διασυρμό, την απαξίωση, την αφάνεια και την καταστροφή. Δεν δίστασες και τόλμησες πέρα από κάθε λογική, για αυτό και θα έχεις, πάντοτε, μια ιδιαίτερη θέση στην καρδιά μας”.

“Σε ευχαριστούμε γιατί το σκεπτικό σου και η στάση σου συνάδει με τα ιδανικά της Καστοριάς μας, η οποία έμαθε να αγωνίζεται και να στέκεται όρθια στα δύσκολα. Δεν θα ξεχάσουμε ποτέ αυτό που κάνατε εσύ και οι συνεργάτες σου και ευχόμαστε σε όλους σας τα καλύτερα”.

 

kastoriafc.com

περισσότερα
Back to top button