Δυτική ΜακεδονίαΚαστοριά

Κατατέθηκε ο νέος αναπτυξιακός νόμος – Στη μεσαία βαθμίδα ενίσχυσης η Δυτική Μακεδονία

dutikimakedoniaΚρατικές ενισχύσεις που ξεκινούν από το 10% μέχρι και το 45% στο εγκεκριμένο προϋπολογισμό κάθε επένδυσης προσφέρει ο νέος αναπτυξιακός ανάλογα με την περιοχή της επένδυσης και το μέγεθος της επιχείρησης δίνοντας έμφαση, στην ανάπτυξη των πιο υποβαθμισμένων περιοχών της Ελλάδας.

Το νομοσχέδιο που κατέθεσε στη Βουλή το υπουργείο ανάπτυξης, ο νέος αναπτυξιακός έρχεται να καλύψει ένα κενό δύο ετών στα οποία δεν υπήρχε αναπτυξιακός νόμος ( η ισχύ του αμέσως προηγούμενου έληξε στα μέσα του 2014 ) είναι προσαρμοσμένες στα σφικτά δημοσιονομικά περιθώρια των προϋπολογισμών, παρά το γεγονός ότι οι αναπτυξιακές δαπάνες εξαιρέθηκαν από το «δημοσιονομικό κόφτη».

Τα συνολικό ποσό που προϋπολογίζεται ότι θα διατεθεί για τα έτη από το 2016 -2020 , είναι 641,4 εκ ευρώ δηλαδή θα έχει μια μέση ετήσια δαπάνη 128, 3 εκ ευρώ, «πληρώνοντας» όχι έναν αλλά τρεις αναπτυξιακούς νόμους

Στο νέο αναπτυξιακό νόμο που κατατέθηκε  θα διατεθούν για μια πενταετία συνολικά 480 εκ ευρώ δηλαδή περίπου 96 εκ ευρώ το χρόνο.

Η Περιφέρεια Δυτικής Μακεδονίας εντάσσεται στη μεσαία βαθμίδα ενισχύσεων με τη μεγαλύτερη κρατική ενίσχυση να φτάνει το 15% και προβλέπεται για περιοχές με μέσο κατά κεφαλή εισόδημα έως και το 75% του μέσου όρου της χώρας. Αφορά στους νομούς Γρεβενών, Καστοριάς, Κοζάνης και Φλώρινας.

xronos-kozanis.gr

περισσότερα
Back to top button