Καστοριά

Σήμερα Κυριακή στην ΕΡΤ2 η εκπομπή «Μένουμε Ελλάδα» στην Καστοριά (τρέιλερ)

Η εκπομπή της Ρένιας Τσιτσιμπίκου ”Μένουμε Ελλάδα” που γυρίστηκε στην Καστοριά θα προβληθεί από την ΕΡΤ2 αυτή την Κυριακή 5 Ιουνίου στις 20.00

Το «Μένουμε Ελλάδα», η εκπομπή που προβάλλει τον τουρισμό, τον πολιτισμό, την Περιφέρεια και τους «πρωταγωνιστές» της, επιστρέφει!

Η εκπομπή «φρεσκάρεται» και βγαίνει εκτός πλατό. Η Ρένια «παίρνει τους δρόμους», επισκέπτεται γωνιές του τόπου μας και «τα λέει» με τους ντόπιους.
Κάθε εβδομάδα, ένας προορισμός, μία ολοκληρωμένη ταξιδιωτική πρόταση. Τι να δεις, πού να πας, τι να «δοκιμάσεις», τι να μη χάσεις!

Δείτε σήμερα: “Καστοριά”

Eπεισόδιο 2

Στη δεύτερη αποστολή του «Μένουμε Ελλάδα, βγαίνουμε έξω», η Ρένια Τσιτσιμπίκου ταξιδεύει στο «διαμάντι» της Βόρειας Ελλάδας: την Καστοριά. Την πόλη που ζει και «αναπνέει» γύρω από τη λίμνη!
Η περιήγησή μας αρχίζει από το Ντολτσό, τη γραφική συνοικία με τα επιβλητικά αρχοντικά των «εύπορων» Καστοριανών.Κάνουμε βαρκάδα, ψαρεύουμε και γνωρίζουμε τον φυσικό «θησαυρό» της Λίμνης Ορεστιάδας, έναν πλούσιο υγρότοπο που φιλοξενεί πάνω από 200 είδη πουλιών! Κάνουμε θαλάσσια σπορ και εντυπωσιακές «βουτιές» με ποδήλατα μέσα στη λίμνη. Γνωρίζουμε την παραδοσιακή Τέχνη των παλιών Καστοριανών γουνοποιών, αυτή της «συρραφής αποκομμάτων». Δοκιμάζουμε τους μεζέδες της καστοριανής κουζίνας. Και τέλος, γνωρίζουμε… τους «γίγαντες» και τους «ελέφαντες» της «αρχόντισσας» του Βορρά.

Σκηνοθεσία: Πάρις Ποντίκας
Αρχισυνταξία: Κλειώ Αρβανιτίδου
Διεύθυνση παραγωγής: Θοδωρής Χατζηπαναγιώτης
Δημοσιογραφική έρευνα: Σοφία Καλαντζή

https://www.youtube.com/watch?v=tMq1PWK21tE

 

 

 

περισσότερα
Back to top button