Ελλάδα

Δήμητρα Λιάνη – Παπανδρέου: Ψάχνω δουλειά

dimitraΣε απελπιστική οικονομική κατάσταση βρίσκεται η Δήμητρα Λιάνη- Παπανδρέου.

Η ίδια πολλές φορές έχει παραδεχθεί ότι τα βγάζει δύσκολα πέρα, όχι μόνο εξαιτίας των μικρών εσόδων που έχει από τη σύνταξή της ως συζύγου πρώην πρωθυπουργού, την οποία είναι γνωστό ότι μοιράζεται με μέλη της υπόλοιπης οικογένειας του Ανδρέα, αλλά και εξαιτίας του δανείου που έχει πάρει για να συντηρήσει και να ανακατασκευάσει τη «ροζ» βίλα, την οποία είχε μετατρέψει σε μεζονέτες.

Η χήρα του ιδρυτή του ΠΑΣΟΚ, μετά τη συγγραφή και του τελευταίου της βιβλίου, από το οποίο δεν προσδοκούσε και μεγάλα κέρδη, αποφάσισε να δραστηριοποιηθεί και να αναζητήσει εργασία.

Σύμφωνα με πληροφορίες του «Secret», αναγνωρίζει σαφώς ότι είναι δύσκολη εποχή για αναζήτηση δουλειάς, όμως, όπως δηλώνει ευθέως πια και στο στενό φιλικό της περιβάλλον, είναι αποφασισμένη να μη μείνει με σταυρωμένα τα χέρια. Αυτό το χρονικό διάστημα, απευθυνόμενη σε φίλους και γνωστούς, ψάχνει για δουλειά και στον ιδιωτικό τομέα τόσο για να επιβιώσει όσο και για να αρχίσει να αποπληρώνει τα χρέη της. Φυσικά, η προϋπηρεσία της ως αεροσυνοδού δεν τη βοηθάει ιδιαίτερα, ούτε αναζητεί εργασία σε αυτόν τον χώρο. Εκείνο που έχει υπόψιν της -και ίσως να αποτελεί το πιο ισχυρό προσόν της- είναι η πολιτικής της εμπειρία.

Η Δήμητρα Λιάνη- Παπανδρέου είχε την ευκαιρία να «θητεύσει» δίπλα σε έναν πανίσχυρο και χαρισματικό πολιτικό ηγέτη, αλλά και να διευθύνει παράλληλα το πρωθυπουργικό του γραφείο. Η ίδια γνωρίζει καλά τις διαδικασίες, αλλά και την οργάνωση – διοίκησης ενός πολιτικού γραφείου, καθώς κρατούσε στα χέρια της την κυβερνητική πολιτική και το πρόγραμμα επαφών του Ανδρέα Παπανδρέου. Πάντως, όπως πολλές φορές έχει ομολογήσει και η ίδια, οι πολιτικοί της φίλοι και όχι μόνο της γύρισαν την πλάτη εδώ και πολλά χρόνια. Λίγοι είναι οι άνθρωποι που εμπιστεύεται και στους οποίους μπορούσε να απευθυνθεί, ελπίζοντας στη βοήθειά τους.

Ο πλειστηριασμός της «ροζ» βίλας

Τη δύσκολη οικονομική κατάσταση στην οποία βρίσκεται η χήρα του Ανδρέα Παπανδρέου μαρτυρά και το γεγονός ότι στις 13 Ιουλίου, ημέρα Τετάρτη, έχει προγραμματιστεί να βρει για δεύτερη φορά σε πλειστηριασμό το ένα από τα τρία σπίτια που της ανήκουν στο παλιό συγκρότημα της «ροζ» βίλας στην Εκάλη.

Η τιμή εκκίνησης αυτή τη φορά θα είναι 500.000 ευρώ αντί για 1,2 εκατομμύρια ευρώ και τα χρήματα αφορούν οφειλές της για ενοίκια από το σπίτι όπου έμενε για αρκετό καιρό μέχρι να ολοκληρωθεί το συγκρότημα. Ωστόσο, ακόμα και αυτό το χαμηλό -για τα δεδομένα της περιοχής- ποσό δεν είναι βέβαιο ότι θα προσφερθεί από κάποιον σε μια τόσο δύσκολη περίοδο, ενώ και τα έσοδα από το τελευταίο της βιβλίο είναι από πενιχρά έως ανύπαρκτα.

Πηγή: ΠΑΡΑΠΟΛΙΤΙΚΑ

topontiki.gr

περισσότερα
Back to top button