Ελλάδα

TVXS: Ανοίγουμε τους φακέλους της Ασφάλειας

203216-photoprotothematelikiΗ εποχή του μεγάλου διχασμού, των πολιτικών διώξεων, των κοινωνικών φρονημάτων, των «πιστοποιητικών εθνικοφροσύνης» και του, υπέρ πάντων, αντικομμουνισμού: Το tvxs.gr, με μιαμεγάλη αποκαλυπτική έρευνα, φέρνει για πρώτη φορά στο φως τους φακέλους της Ασφάλειας με τα περίφημα πιστοποιητικά πολιτικών φρονημάτων.

Σε μια περίοδο έντονης πολιτικής φόρτισης, παρ’ ότι τα εμφύλια πάθη έχουν προ πολλού καταλαγιάσει, το παρελθόν παραμένει καθρέφτης των μοιραίων εθνικών λαθών. Και τα ντοκουμέντα που αποκαλύπτει το tvxs.gr, εκτός από τεκμήρια μνήμης, αποτελούν πάντα και χρήσιμο οδηγό βασισμένο στην ιστορική αλήθεια.

Από τη Δευτέρα 6 Ιουνίου και σε πολλές συνέχειες το tvxs.gr θα δημοσιεύσει δεκάδες έγγραφα – ντοκουμέντα από την σκληρή περίοδο που οι Έλληνες χωρίζονταν σε εθνικόφρονες και μη – από τις αρχές της δεκαετίας του ’60, τα χρόνια της χούντας των συνταγματαρχών, αλλά ακόμη και την πρώτη περίοδο της Μεταπολίτευσης έως τα πρώτα χρόνια της διακυβέρνησης του ΠΑΣΟΚ.

«Δελτία Νομιμοφροσύνης», «Δελτία Αντεθνικής Δράσεως», «Δελτία Ποιού», αναφορές της Ασφάλειας, «Ιστορικά Διαγωγής» του Στρατού, δίκτυα πληροφοριών και πληροφοριοδοτών, εγχειρίδια του καλού… χαφιέ, παρακολουθήσεις και εκθέσεις (εθνικόφρονος) προόδου:

Όλα αυτά περιλαμβάνονται στα ιστορικά ντοκουμέντα που φέρνει στο φως το tvxs.gr και αποκαλύπτουν την δράση του ασφαλίτικου κράτους και του παρακράτους, με παρακολουθήσεις χιλιάδων πολιτών, σε πόλεις, χωριά, Πανεπιστήμια, ακόμη και στο εξωτερικό.

 Από τη Δευτέρα, 6 Ιουνίου, στο tvxs.gr

περισσότερα

One Comment

 1. Το ” Ο λαός δεν ξεχνά τι σημαίνει Δεξιά “,λειτούργησε σαν πανίσχυρο,καίριο και νικηφόρο προεκλογικό σύνθημα του ΠΑΣΟΚ στις πρώτες τετραετίες του.

  Σήμερα το μεταλλαγμένο σε ΣΥΡΙΖΑ ισχυρό κομμάτι του ΠΑΣΟΚ,βαυκαλίζεται να δει το ίδιο σύνθημα να ξάνα-λειτουργεί με τον τρόπο του 1981 !
  Λέτε να τα καταφέρουν ;
  Λέτε να μην ” αυταπατώνται ” ; Ίσως ! αφού αυτοί σαν ” ιδιοκτήτες ” της ιστορικής αλήθειας ,είναι σε θέση, να κάνουν την ” ιστορία να( μην) επαναληφθεί σαν φάρσα “…….

  Όπως και να έχει ,είναι εξόχως ανόητο ,να μη παραδέχεται κανείς σήμερα,ότι ” λεφτά (δεν) υπάρχουν ” πια ,και ότι το πολιτικό παιχνίδι παίζεται με το λεξιλόγιο της οικονομίας και όχι αυτό των συναισθημάτων…..

  Πέρα απ’αυτό,νομίζω,ότι αν ήθελε κανείς να κατανοήσει καλύτερα ,γιατί οι νικητές του εμφυλίου , φέρθηκαν με τέτοια μικρόψυχη αφροσύνη,ώστε ” Ο λαός(να μη ) ξεχνά τι σημαίνει Δεξιά ” ,θα έπρεπε ίσως να περιηγηθεί στους άλλους “φακέλλους της Ασφάλειας “: αυτούς του εμφυλίου πολέμου ,που κάηκαν το 1989.
  Αν θυμάμαι καλά ,κάηκαν και με τη σύμφωνη γνώμη της Αριστεράς,ίσως γιατί έτσι απαλείφονταν και τα δικά της εγκλήματα του μοιραίου εμφυλίου.

  Εκείνοι κάηκαν ,μήπως έπρεπε να καούν και αυτοί που ανοίγουν σήμερα ,αφού και αυτοί είναι συνέπειες του αδελφοκτόνου πολέμου;

  Εντάξει,καθένας δικαιούται να διατηρεί τις απόψεις του,δικαιούται όμως να διατηρεί και τα πάθη,που πηγάζουν απ’αυτές;-

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.

Back to top button