Καστοριά

Επενδύοντας στο όνειρο της αριστεράς του ΣΥΡΙΖΑ

ekintzogloyleonidas1

Σαν κυβέρνηση ο ΣΥΡΙΖΑ είναι αναμενόμενο να επιδείξει υψηλότερες αντοχές από όλες τις προηγούμενες μνημονιακές κυβερνήσεις για έναν πολύ απλό λόγο: Εκφράζει ιδεολογικά την πολιτική κλίση της ευρυτάτης πλειοψηφίας του ελληνικού λαού. Όλων εκείνων που μετά τον εμφύλιο πόλεμο έζησαν στριμωγμένοι στην σκιά της ‘Δεξιάς” και υπέφεραν από τα άσχημα πολιτικά καμώματα της.

Οι άνθρωποι αυτοί (φιλαριστεροί και όχι καθαρά κομμουνιστές στην πλειονότητα τους) έχουν επενδύσει όνειρα και ιδανικά στην επαναφορά της αριστεράς και την άσκηση μιας υποθετικά αριστερής διακυβέρνησης. Μεγάλωσαν πιστεύοντας ότι η αριστερά είναι άσπιλη, αμόλυντη, αλτρουιστική, δίκαια, πως ασχολείται, ενδιαφέρεται και υποστηρίζει τα αιτήματα των φτωχότερων τάξεων κλπ.

Οι πεποιθήσεις αυτές άρχισαν πλέον να κλονίζονται από την πολιτική πρακτική του ΣΥΡΙΖΑ αλλά δεν έχουν ακόμα αλλοτριωθεί τελείως.Υπάρχει ακόμα η ελπίδα ότι το πρόβλημα της ανακολουθίας εξαγγελιών και υλοποιήσεων που παρατηρήθηκε, είναι προσωρινό και πως τα πράγματα θα σιάξουν ευθύς μόλις το επιτρέψουν οι συνθήκες.
Οι συνθήκες όμως ΔΕ ΘΑ ΤΟ ΕΠΙΤΡΕΨΟΥΝ.
Τα πράγματα διαρκώς θα χειροτερεύουν και τα μέτρα που θα λαμβάνει η (στο όνομα μόνον αριστερή διακυβέρνηση) θα γίνονται όλο και πιο σφιχτά, όλο και πιο άδικα.

Ωσότου στο τέλος το κακό φαΐ θα αποδείξει την ανυπαρξία της μαγειρικής τέχνης. Θα αναδείξει τις ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΕΣ δυνατότητες της αριστεράς που είναι μηδαμινές έως ανύπαρκτες. Ο ΣΥΡΙΖΑ θα πέσει, εκτός κι άμα αποφασίσει να βγάλει στους δρόμους τα τανκ / αυτό είναι το μόνο σίγουρο. Μαζί τους όμως θα γκρεμιστεί άπαξ δια παντός και όλη η αριστερή ιδεολογία της Χώρας.
Όταν αυτό συμβεί θα έχει πια κλείσει ένας μεγάλος πολιτικός κύκλος που είχε ανοίξει το 1949. Έτσι δουλεύει η ιστορία.

 

 

περισσότερα

One Comment

  1. ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΥΠΑΡΞΕΙ ΥΠΟΜΟΝΗ ΚΑΙ ΑΥΤΟ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΓΙΝΕΙ ΜΕ ΣΥΝΕΣΗ ΚΑΙ ΚΑΡΤΕΡΙΑ…. ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΑΠΛΟ ΤΟ ΞΕΡΟΥΝ ΟΛΟΙ Η ΕΛΛΗΝΕΣ ….ΓΙΑΥΤΟ ΑΛΛΩΣΤΕ ΕΔΩΣΑΝ ΕΝΑ ΒΡΟΝΤΕΡΟ ΠΑΡΟΝ ΣΤΙΣ ΕΚΛΟΓΕΣ ΜΕ ΙΣΧΥΡΕΣ ΑΠΟΦΑΣΕΙΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΖΩΗ ΤΟΥΣ ΚΑΙ ΤΗΝ ΕΠΙΒΙΩΣΗ ΤΟΥΣ…… ΚΑΠΟΙΟΥΣ ΤΟΥ ΕΝΟΧΛΕΙ …. ΚΑΠΟΙΟΥΣ ΤΟΥΣ ΔΙΣΑΡΕΣΤΕΙ…. ΔΙΟΤΙ ΖΟΥΣΑΝ ΣΕ ΕΝΑ ΨΕΜΑ ΔΗΘΕΝ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΗΣ ΕΥΜΑΡΕΙΑΣ…..ΜΕ ΔΑΝΕΙΑ ΚΑΙ ΧΡΕΕΙ ΚΑΤΑΝΑΛΩΤΙΚΑ ΚΑΤΑΣΚΕΥΑΣΤΙΚΑ ΚΑΙ ΟΤΙ ΔΕΝ ΑΝΤΕΧΕ Η ΤΣΕΠΗ ΤΟΥΣ … ΑΠΟ ΤΗΝ ΑΛΛΗ .. ΤΑ ΕΛΛΕΙΜΑΤΙΚΑ ΑΣΦΑΛΙΣΤΙΚΑ ΤΑΜΕΙΑ ΤΩΝ ΑΣΦΑΛΙΣΤΙΚΩΝ ΦΟΡΕΩΝ ΕΠΙΔΕΙΝΩΝΑΝ ΤΗΝ ΚΑΤΑΣΤΑΣΗ… Η ΑΘΡΟΑ ΑΥΞΗΣΗ ΤΩΝ ΜΙΣΘΩΝ ΤΗΝ 10ΕΤΙΑΣ 2000 ΕΔΩΣΕ ΕΝΑ ΚΑΤΑΛΥΤΙΚΟ ΧΤΥΠΗΜΑ ΣΤΗΝ ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ ΤΗΣ ΧΩΡΑΣ ΛΕΣ ΚΑΙ ΕΔΩ ΗΤΑΝ ΕΛΒΕΤΙΑ….. ΝΑ ΛΟΙΠΟΝ ΠΟΥ ΚΑΙ ΑΥΤΟ ΗΤΑΝ ΑΝΑΜΕΝΟΜΕΝΟ ΚΑΙ ΘΑ ΕΠΡΕΠΕ ΓΕΝΙΚΟΤΕΡΑ ΝΑ ΑΛΛΑΞΕΙ…….!!!!!

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.

Back to top button