Ελλάδα

Δέκα λάθη που κάνουμε όλοι όταν λουζόμαστε

mpanioΔεν υπάρχει τίποτα πιο αναζωογονητικό από ένα ζεστό ντους το πρωί, αλλά αρκετοί κάνουν απλά λάθη που θα μπορούσαν να αποβούν μοιραία για την υγεία του οργανισμού, σύμφωνα με τους ειδικούς.

Δείτε 10 από τα πιο συνηθισμένα λάθη που κάνουμε όταν λουζόμαστε:

1. Το καθημερινό ντους

Νέα μελέτη του πανεπιστημίου της Καλιφόρνια έδειξε ότι το καθημερινό ντους απομακρύνει τους ευεργετικούς οργανισμούς από το σώμα μας, οι οποίοι δρουν ως ασπίδα προστασίας από διάφορες λοιμώξεις.

2. Η μεγάλη διάρκεια 

Ο εκπρόσωπος του ιδρύματος δερματολογίας στη Μεγάλη Βρετανία, δρ. Αντζάλι Μάχτο, επισημαίνει ότι η μεγάλη διάρκεια του ντους προκαλεί ερεθισμούς και ξηρότητα στο δέρμα.  «Οι σμηγματογόνοι αδένες ενυδατώνουν το δέρμα, οπότε το να λούζεστε για πολλή ώρα αφαιρεί αυτή την ενυδάτωση» εξήγησε ο δρ. Μάχτο.

3. Η χρήση του σαπουνιού

Το πλύσιμο με σαπούνι κάθε μέρα μπορεί να προκαλέσει ακμή και έκζεμα στο δέρμα μας διότι απομακρύνει τα βακτήρια που το προστατεύουν. Ο δρ. Ρόμπιν Τσάτκαν συνιστά την χρήση ενός ήπιου σαπουνιού από οργανικά συστατικά για την αποφυγή της ανεπιθύμητης ακμής, καθώς τα περισσότερα αντι-βακτηριακά σαπούνια περιέχουν δραστικές χημικές ουσίες που διαταράσσουν την ισορροπία των βακτηρίων στο δέρμα.

4. Το τρίψιμο με σαπούνι σε όλο το σώμα

Το δέρμα στα χέρια και τα πόδια δεν είναι λιπαρό και η χρήση του σαπουνιού σε αυτά τα σημεία, προκαλεί ξηρότητα.

5. Όταν αφήνετε το νερό να τρέχει στο πρόσωπό σας

Η θερμότητα και η πίεση του νερού προκαλού ζημιά στο δέρμα του προσώπου, ειδικά στα ορατά τριχοειδή δίκτυα που βρίσκονται στα μάγουλα.

6. Όταν χρησιμοποιούμε πουφ και λούφες

Τα πουφ και οι λούφες είναι ο παράδεισος των βακτηρίων, καθώς τρέφονται από τα νεκρά κύτταρα που συγκεντρώνονται πάνω τους, κατά την διάρκεια της απολέπισης του δέρματος. Οι επιστήμονες συνιστούν να αλλάζεται αυτά τα σφουγγάρια κάθε δυο μήνες.

7. Λούσιμο με ζεστό νερό

Το λούσιμο των μαλλιών σε χλιαρό νερό είναι καλύτερο για τους θύλακες της τρίχας, σύμφωνα με τον κομμωτή του Urban Retreat, στο Harrods, Άντριου Μπάρτον. Επίσης, η άσκηση μεγάλης πίεσης στο τριχωτό της κεφαλής, κατά τη διάρκεια του μπάνιου, μπορεί να προκαλέσει λιπαρότητα στα μαλλιά.

8. Ντους με υψηλά επίπεδα ασβεστίου

Όταν το νερό με το οποίο λουζόμαστε έχει υψηλή περιεκτικότητα σε ασβέστιο, τότε αυξάνεται ο κίνδυνος ερεθισμού του δέρματος, ειδικά των ατόμων που πάσχουν από έκζεμα.

Οι ειδικοί συνιστούν φίλτρα νερού.

9. Το πλύσιμο προσώπου με σαπούνι

Η χρήση ειδικού σαπουνιού για το πρόσωπο που περιέχει αλκοόλ μπορεί να σκοτώσει τα ωφέλιμα βακτήρια που κατοικούν στο δέρμα.

10. Το ξύρισμα

Σε ένα ξυραφάκι μπορεί να συγκεντρωθούν μούχλα και τρίχες που προκαλούν ερεθισμούς στο δέρμα. Μπορείτε να τοποθετείτε κάθε δυο εβδομάδες το ξυραφάκι σας σε λευκαντικό είτε σε ξίδι αραιωμένο με νερό για πέντε έως δέκα λεπτά και να το τρίβετε με μια οδοντόβουρτσα. Καθαρίστε της λεπίδες με οινόπνευμα σε ένα κομμάτι βαμβάκι.

topontiki.gr

περισσότερα
Back to top button