Ελλάδα

Στη δημοσιότητα τα ονόματα όσων χρωστούν πάνω από 150.000 στο Δημόσιο

ImageHandlerΜετά τα ραβασάκια από την εφορία σε όσους χρωστούν από 30 έως 500 ευρώ θα ξεκινήσει το κυνήγι των μεγαλοφειλετών, οι οποίοι μάλιστα απειλούνται με τη δημοσιοποίηση των ονομάτων τους.

Συγκεκριμένα μήνυμα στο ηλεκτρονικό ταχυδρομείο τους θα λάβουν τις επόμενες ημέρες όσοι χρωστούν στην εφορία πάνω από 150.000 ευρώ. Στο ειδοποιητήριο που θα λάβουν δεν θα ενημερώνονται απλώς για τις οφειλές τους, αλλά και ότι επίκειται δημοσιοποίηση των ονομάτων τους αν δεν ρυθμίσουν τα χρέη τους. Παράλληλα θα τους γνωστοποιηθεί ότι σύντομα θα κινηθεί εναντίον τους η προβλεπόμενη διαδικασία από τον νόμο που προβλέπει κατασχέσεις, πλειστηριασμούς, ποινική δίωξη και ποινή φυλάκισης.

Στο υπουργείο Οικονομικών ευελπιστούν ότι αρκετοί από τους παραβάτες θα θελήσουν να αποφύγουν τα αναγκαστικά μέτρα και τη διαπόμπευση και θα σπεύσουν να ρυθμίσουν τα χρέη τους, εντασσόμενοι στη μόνη ρύθμιση που ισχύει σήμερα των 12 δόσεων. Το επόμενο βήμα θα είναι η δημοσιοποίηση των ονομάτων περίπου 20.000 οφειλετών που δεν ανταποκριθούν. Η σχετική λίστα ήδη καταρτίζεται και αναμένεται να αναρτηθεί στην ιστοσελίδα της ΓΓΔΕ (www.publicrevenue.gr) εντός του Ιουνίου.

Το ΥΠΟΙΚ αναζητάει χρήματα από παντού για τα ταμεία του κράτους και η Γενική Γραμματεία Δημοσίων Εσόδων έστειλε ραβασάκια σε φορολογούμενους που χρωστούν από 30 έως 500 ευρώ την ώρα όμως που το δημόσιο συνεχίζει να χρωστάει σε ιδιώτες.

iefimerida.gr

περισσότερα

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.

Back to top button