ΕλλάδαΚαστοριάτελευταίες ειδήσεις

Μένουμε Ελλάδα – Βγαίνουμε έξω: Καστοριά (εικονες)

καστορι02

Το ταξίδι της Καστοριάς μοιάζει πλέον μακρινό, όμως η ανάμνηση παραμένει ζωντανή και οι εικόνες έρχονται έντονες στο μυαλό, ειδικά τώρα που η εκπομπή έχει ετοιμαστεί και οδεύει για την προβολή της. Τι θυμάμαι από την Καστοριά;

Κατ” αρχάς, την «σιωπηλή πόλη δίπλα στη λίμνη».

καστορι01 καστορι19  καστορι03 καστορι04

Την σπουδαία αρχιτεκτονική της Καστοριάς.

καστορι13 καστορι08 καστορι07 καστορι06 καστορι05 καστορι12

Την αρμονική συνύπαρξη των ανθρώπων με όλα τα πτηνά του Θεού.

καστορι09 καστορι10 καστορι20 καστορι21

Την Ολυμπιονίκη στην Κωπηλασία Χριστίνα Γιαζιτζίδου και τον πρωταθλητή στο σκι Σταύρο Θεοδοσόπουλο, οι οποίοι με μύησαν στην αθλητική πλευρά της λίμνης Ορεστιάδας.

καστορι22 καστορι27

Αλλά και τις ιστορίες για την παγωμένη λίμνη, τα τραπέζια με τα γεύματα πάνω στον πάγο και τις διασχίσεις της Ορεστιάδας με άλογα ή και αυτοκίνητα.

καστορι16 καστορι15

Και, βλέποντας το τραπέζι, δεν θα μπορούσα να μην θυμηθώ το ψημένο γριβάδι και τις τούρνες που μας μαγείρεψε ο καπετάν Βαγγέλης.

καστορι18 καστορι17

Τα καταπληκτικά προϊόντα της Καστοριάς, τα φασόλια και τα μήλα.

καστορι29 καστορι28

Και φυσικά, το τραπέζι – υπερπαραγωγή νοστιμιάς, που μας ετοίμασε η Τέτα Πουλιοπούλου, στο εστιατόριο «Ντολτσό», στην ομώνυμη συνοικία. Στο Ντολτσό κατέληξα με την δημοσιογράφο Μαρούλα Βέργου, μετά από μια επική ξενάγηση στην παλιά πόλη της Καστοριάς.

καστορι14 καστορι11

Το Σπήλαιο του Δράκου, στην άκρη της πόλης, το οποίο με εντυπωσίασε και με την εικόνα του αλλά και με την ιστορία του.

καστορι23 καστορι24 καστορι25 καστορι26

Για το ενυδρείο της Καστοριάς και για το ψάρεμα στη λίμνη σίγουρα έχεις διαβάσει τα προηγούμενα άρθρα μου. Να θυμάσαι πάντως: αυτά είναι λίγα μόνο απ” όσα θα δεις στην εκπομπή – είπαμε, μην περιμένεις να στα πω όλα. Αυτό που με εγγύηση σου λέω είναι ότι στην Καστοριά θα επιστρέψω σίγουρα στο προσεχές μέλλον!

reniagoes.com

περισσότερα
Back to top button