Δυτική ΜακεδονίαΚαστοριάτελευταίες ειδήσειςφωτορεπορτάζ

“Το νέο μεταπτυχιακό στην Καστοριά είναι μόνο η αρχή” (φωτογραφίες – βίντεο)

P1150561

Η παρουσίαση του νέου μεταπτυχιακού στην Καστοριά, του Πανεπιστημίου Δυτικής Μακεδονίας με αντικείμενο: “Τεχνολογίες Διαχείρισης και Αξιοποίησης Ενεργειακών Πόρων”, αυτήν την ώρα στο ξενοδοχείο Έσπερος παρουσία του περιφερειάρχη κ. Θ. Καρυπίδη και των αρχών του τόπου.

Στην εκδήλωση αναλύονται οι στόχοι, η δομή, η φιλοσοφία και τα αναμενόμενα αποτελέσματα του προγράμματος.

Η Δυτική Μακεδονία, με την παρουσία των πολύ σημαντικών λιγνιτικών αποθεμάτων και των μεγάλων ενεργειακών κέντρων, διαδραματίζει ιδαίτερο ρόλο στο ενεργειακό γίγνεσθαι της χώρας, αλλά και της ευρύτερης περιοχής της Ν.Α. Ευρώπης. Η θέση της περιοχής, ως ενεργειακού πόλου, αναμένεται να ενισχυθεί ακόμη περισσότερο, αλλά και να αποκτήσει νέα διάσταση, με την διέλευση του ∆ι-Αδριατικού Αγωγού Φυσικού Αερίου (TAP), που αποτελεί τμήμα του Ευρωπαϊκού Νότιου Διαδρόμου (South corridor). Η εισαγωγή του Φυσικού Αερίου, που συνεπάγεται την προσαρμογή των υφιστάμενων και την ανάπτυξη νέων υποδομών, δημιουργεί νέες προοπτικές για την οικονομία, την ανάπτυξη και την απασχόληση.

Το Π.Μ.Σ. πουν στοχεύει στην ανάπτυξη και την προαγωγή της γνώσης και της έρευνας στις τεχνολογίες διαχείρισης και αξιοποίησης Ενεργειακών Πόρων (Ορυκτών και Ανανεώσιμων), αναμένεται να συμβάλει θετικά στην αξιοποίηση των νέων ευκαιριών απασχόλησης και οικονομικής ανάπτυξης. Οι απόφοιτοι του Π.Μ.Σ. θα είναι σε θέση να υποστηρίξουν δραστηριότητες έρευνας, τεχνολογικής ανάπτυξης και λειτουργίας στον ενεργειακό τομέα, και συνεπώς να είναι ιδιαίτερα ανταγωνιστικοί στο νέο εργασικό και οικονομικό περιβάλλον.

Το Πρόγραμμα Μεταπτυχιακών Σπουδών ξεκινά το ακαδημαϊκό έτος 2016–2017.

 

Στο βίντεο ο πρόεδρος του τμήματος Μηχανολόγων Μηχανικών Δυτικής Μακεδονίας καθηγητής κ. Γιάννης Μπακούρος σε δηλώσεις για τα μεταπτυχιακά και την αρχιτεκτονική.

“Κάνετε λίγη υπομονή. Πολύ λιγότερο από όσο νομίζετε και θα δείτε ότι όχι μόνο τμήμα αλλά και μεταπτυχιακό στα θέματα Αρχιτεκτονικής θα δημιουργηθεί. Η Καστοριά σε δύο-τρία χρόνια θα είναι πολύ μπροστά, γιατί θα έχει την καρδιά των μεταπτυχιακών”

 

https://www.youtube.com/watch?v=RtX_MqHDowc
P1150571 P1150552 P1150555 P1150569 P1150549 P1150563 P1150567 P1150553 P1150562

 

περισσότερα

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.

Back to top button