Καστοριά

Οι λόγοι παραίτησης της Παρασκευής Ασμακίδου από το Δ. Σ. της Ένωσης Γονέων του Δήμου Καστοριάς

sholeioaithousa22

Κυρίες και κύριοι του διοικητικού Συμβουλίου της Ένωσης Γονέων Δήμου Καστοριάς,

Με την παρούσα επιστολή θα ήθελα να γνωστοποιήσω την παραίτηση μου από το διοικητικό συμβούλιο της Ένωσης Γονέων του δήμου Καστοριάς και από τα καθήκοντα μου ως ταμίας αυτής.

Η απόφαση μου αυτή έχει να κάνει με την παντελή έλλειψη ενημέρωσής μου από τα αρμόδια μέλη της Ένωσης αναφορικά με ΟΥΣΙΩΔΗ θέματα που αφορούν το θεσμικό μου ρόλο στο διοικητικό συμβούλιο και επηρεάζουν ουσιαστικά τη διαμόρφωση της εκπαιδευτικής πολιτικής στην περιοχή μας και κατ’ επέκταση και την εξέλιξη των σχολικών μονάδων του δήμου μας.

Η ενημέρωση του ΔΣ από τους κατέχοντες θέση σε επιτροπές (ΔΕΠ, Α/θμια & Β/θμια σχολική) είχε ζητηθεί και αποφασιστεί στη συνάντηση – συμβούλιο το οποίο είχαμε κάνει αμέσως μετά την εκλογή μας και τη συγκρότηση μας σε σώμα. Δυστυχώς όμως παρά τις επανειλημμένες μου οχλήσεις για την  σε τακτά επαναλαμβανόμενα διαστήματα σύγκληση συμβουλίου αυτό δεν κατέστη δυνατό, με αποτέλεσμα από την αρχή της θητείας μας να έχουμε συνεδριάσει ΜΟΝΟ 2 – 3 φορές ( εκλογή αρχές Μαρτίου 2015).

Για την τεκμηρίωση των λεγομένων μου και την σοβαρότητα της κατάστασης που προβάλλει την ανεπάρκεια του θεσμικού ρόλου συγκεκριμένων μελών του συμβουλίου αναφέρω το πιο πρόσφατο και χαρακτηριστικό παράδειγμα.

Τη Δευτέρα 30 Μαΐου το πρωί ακούγοντας τοπικό ραδιοφωνικό σταθμό, υπέπεσε κατά τύχη στην αντίληψή μου συνέντευξη του Δ/ντη της Α/θμιας Εκπ/σης κ. Μασλάρη. Κατά τη διάρκεια της συνέντευξης ενημερώθηκα για την ψήφιση του ΝΕΟΥ ΧΩΡΟΤΑΞΙΚΟΎ  από την ΔΕΠ (Δημοτική Επιτροπή Παιδείας) με αφορμή την λειτουργία του 10ου δημοτικού σχολείου. Η ανακατανομή των παιδιών σύμφωνα με τον κ. Μασλάρη  επηρεάζει με αδιευκρίνιστο μέχρι στιγμής τρόπο το σχολείο της Καλλιθέας, το 6ο δημοτικό, στο οποίο αφενός φοιτά το παιδί μου & αφετέρου είμαι πρόεδρος  του Δ.Σ. του συλλόγου γονέων και κηδεμόνων.

Εάν είμαι μέλος της  Ένωσης γονέων, παρίσταμαι ως εκλεγμένος εκπρόσωπος των γονέων του 6ου δημοτικού σχολείου μετά από γενική συνέλευση.  Υποψιασμένη από τότε για τις εξελίξεις που θα ακολουθήσουν με την πιθανή έναρξη λειτουργίας του 10ου δημοτικού είμαι θεσμικά εξουσιοδοτημένη από το ΔΣ του 6ου δημοτικού και ηθικά δεσμευμένη από τους γονείς αυτού να τους ενημερώνω για κάθε μεταβολή ή θέμα, που αφορά το σχολείο μας, ως μέλος της Ένωσης.

Αυτή την στιγμή βρίσκομαι εκτεθειμένη απέναντι τους  και φέρω ευθύνη για την μη ενημέρωση τους. Ευθύνη όμως που δεν μου αναλογεί, εφόσον και εγώ δεν είχα ΩΣ ΜΕΛΟΣ ΤΗΣ ΕΝΩΣΗΣ ΓΟΝΕΩΝ ενημέρωση από Κ Α Ν Ε Ν Α Ν ΩΣ ΟΦΕΙΛΕ.  Θα ήθελα να σημειώσω ότι αναφορικά με την προς ψήφιση πρόταση λειτουργίας του 10ου Δ. Σχ.  στην ΔΕΠ ακόμα  και για το τελικό αναδιαμορφωμένο χωροταξικό δεν είχε κανένας την ευγενή καλοσύνη να μας ενημερώσει, πόσο μάλλον να ζητήσει την άποψη των εκλεγμένων εκπροσώπων του συλλόγου γονέων, ούτε καν να μας ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΕΙ την απόφαση ως εκλεγμένα ΜΕΛΗ του διοικητικού συμβουλίου της Ένωσης Γονέων του Δήμου Καστοριάς.

Φυσικά εμείς ως σύλλογος γονέων του 6ου δημοτικού θα σεβαστούμε την απόφαση της ΔΕΠ  και το νέο και το υπάρχον  χωροταξικό και θα τηρήσουμε την ισχύουσα νομοθεσία, όπως ακριβώς ελπίζουμε ότι θα τηρηθεί και από τα άλλα εμπλεκόμενα σχολεία ΧΩΡΙΣ ΠΑΡΑΤΥΠΙΕΣ, αφού αυτές είναι αδικήματα και διώκονται.

 

Με εκτίμηση

Ασμακίδου Παρασκευή

 

 

περισσότερα

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.

Back to top button