ΕκδηλώσειςΚαστοριά

Η Ρομποτική στο 2ο Γυμνάσιο Καστοριάς – Πρόγραμμα επισκέψεων

67546754

Η ρομποτική αφενός, είναι μία διασκεδαστική και ενδιαφέρουσα δραστηριότητα που δίνει τη δυνατότητα στο μαθητή να εμπλακεί με τη δράση (οι μαθητές συναρμολογούν τα ρομπότ με κομμάτια που σε όλους μας είναι γνωστά- τα τουβλάκια της Lego), αφετέρου μπορεί να χρησιμοποιηθεί σε όλες τις βαθμίδες εκπαίδευσης για τη διδασκαλία εκτός από τον προγραμματισμό και σε άλλα γνωστικά αντικείμενα (Φυσική, Μαθηματικά, Γεωμετρία, Μηχανική, Ιστορία, Συνθετικές εργασίες).
Η εκπαιδευτική Ρομποτική έχει θετικές επιπτώσεις εκτός από το γνωστικό τομέα και στο συναισθηματικό (αυτοεκτίμηση, αυτοπεποίθηση) και κοινωνικό (κοινωνικοποίηση, απομυθοποίηση).

Επιπλέον, με τη βοήθεια της ρομποτικής στη διδασκαλία του ο εκπαιδευτικός μπορεί να επικεντρωθεί στην ανάπτυξη και άλλων κρίσιμων δεξιοτήτων του 21ου αιώνα:

  • ομαδική εργασία
  • επίλυση προβλημάτων (ανάλυση, σχεδίαση, υλοποίηση, δοκιμή και πειραματισμός, αξιολόγηση)
  • καινοτομία
  • διαχείριση έργου (διαχείριση χρόνου, κατανομή έργου και πόρων κ.α)
  • προγραμματισμός
  • δεξιότητες επικοινωνίας
  • πολύτιμες νοητικές δεξιότητες (αναλυτική και συνθετική σκέψη, δημιουργικότητα, κριτική σκέψη κ.α)

Το όραμα της ρομποτικής είναι όλοι οι μαθητές να αναπτύξουν αυτές τις δεξιότητες, οι οποίες στα πλαίσια της παγκοσμιοποίησης αποτελούν επιτακτική ανάγκη για την προετοιμασία πολιτών του κόσμου που θα μπορούν να συνεισφέρουν θετικά σε παγκόσμια κλίμακα.

Δείτε περισσότερα εδώ

 

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ

ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΙΣΜΟΣ ΕΠΙΣΚΕΨΕΩΝ ΣΤΟ ΕΡΓΑΣΤΗΡΙΟ ΡΟΜΠΟΤΙΚΗΣ

Σας ενημερώνουμε ότι το εργαστήριο εκπαιδευτικής ρομποτικής του σχολείου μας θα είναι διαθέσιμο στους μαθητές από αύριο (3-6-2016) και μέχρι τη λήξη του σχολικού έτους (30-6-2016) σύμφωνα με τον παρακάτω σχεδιασμό.

Μέχρι τις 14-6-2016 ημερομηνία λήξης του έτους για τα δημοτικά θα μπορούν μετά από συνεννόηση να επισκέπτονται το εργαστήριο και μετά από μια μικρή επίδειξη να ασχολούνται με τα ρομποτάκια.

Από τις 15 Ιουνίου οι μαθητές των γυμνασίων θα έχουν τελειώσει τις εξετάσεις οπότε μπορούν και αυτοί να επισκέπτονται το χώρο. Για την καλύτερη εξυπηρέτησή τους προτιμότερο θα ήταν να δηλώσουν αυτές τις ημέρες την επιθυμία τους στη σχολική τους μονάδα έτσι ώστε από τώρα να μπορέσουμε να προγραμματίσουμε την επίσκεψή τους. Διαφορετικά θα πρέπει οι γονείς/κηδεμόνες να συμπληρώσουν μια ηλεκτρονική αίτηση για την οποία θα υπάρξει ενημέρωση τις επόμενες ημέρες.

Για τους μαθητές των Λυκείων θα λειτουργήσουμε όπως και για τους μαθητές των Γυμνασίων. Βέβαια την τελευταία περίοδο (15/6-30/6) θα μπορούν και πάλι οι μαθητές των δημοτικών να επισκέπτονται το χώρο μετά από αίτηση του γονέα-κηδεμόνα.

 

ΕΥΧΑΡΙΣΤΗΡΙΟ

Η μαθητική κοινότητα, ο σύλλογος γονέων και κηδεμόνων και ο σύλλογος εκπαιδευτικών του 2ου Γυμνασίου Καστοριάς με την ολοκλήρωση του εργαστηρίου εκπαιδευτικής ρομποτικής ευχαριστούν τον Δήμαρχο Καστοριάς κ. Ανέστη Αγγελή που πίστεψε σε αυτήν την προσπάθεια και τη στήριξε οικονομικά, τον κ. Αντωνιάδη Κωνσταντίνο πρόεδρο της σχολικής επιτροπής Β’θμιας εκπαίδευσης που χρηματοδότησε στο σύνολό του το εργαστήριο, την κ. Τέγου Στυλιανή Δ/ντρια της Διεύθυνσης Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Καστοριάς για την παραχώρηση εξοπλισμού και το ΚΕΠΛΗΝΕΤ Καστοριάς (κ. Ευαγγέλου Αθανάσιο, κ. Θεμελή Θεόδωρο, κ. Τζιουμάκη Αθανάσιο) που ανέλαβε την ηλεκτρολογική εγκατάσταση και την δικτυακή υποδομή.

 

περισσότερα

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.

Back to top button