Ελλάδα

Δημόσιο: Έως και 15.000 προσλήψεις το 2016 – Ποιοι τομείς & ηλικίες έχουν προτεραιότητα

ergasiΤη δυνατότητα 15.000 προσλήψεων στο Δημόσιο εντός του 2016 εφόσον συνεχίσουν και ενταθούν οι αιτήσεις για συνταξιοδοτήσεις λόγω του νέου ασφαλιστικού επιβεβαίωσε ο αναπληρωτής υπουργός Διοικητικής Μεταρρύθμισης Χριστόφορος Βερναρδάκης.  «Προτεραιότητα είναι η υγεία, η παιδεία και οι ελεγκτικοί μηχανισμοί αλλά υπάρχουν ελλείψεις σε όλο το δημόσιο και τους Δήμους όπως βρεφονηπιακοί σταθμοί, καθαριότητα κλπ», είπε χαρακτηριστικά ο κ. Βερναρδάκης μιλώντας στον ρ/σ real.

Νωρίτερα ο αναπληρωτής υπουργός Διοικητικής Μεταρρύθμισης υποστήριξε ότι «ο δημόσιος τομέας χρειάζεται μια μεγάλη μόχλευση. Σήμερα έχει περίπου 600.000 ανθρώπους με μέσο όρο ηλικίας τα 50-52 έτη δηλαδή γερνάει και κουβαλάει και μια κούραση ψυχολογική και εργασιακή και μάλιστα σε συνθήκες οικονομικής κρίσης. Χρειαζόμαστε προσλήψεις νεότερου προσωπικού νέων ειδικοτήτων ώστε να μπει η ενέργεια και η δυναμική που την ξέρουμε ως πανεπιστημιακοί δάσκαλοι. Το ανθρώπινο δυναμικό που παράγουν τα πανεπιστήμια είναι εξαιρετικό. Αυτό πρέπει να το βάλουμε μπροστά και να το φέρουμε και στο δημόσιο και να πάμε σε λογική στοχευμένων οργανογραμμάτων και ειδικοτήτων», είπε χαρακτηριστικά ο κ. Βερναρδάκης.

Παράλληλα για μια ακόμη φορά επιχείρησε να αποδομήσει το μύθο του μεγάλου δημόσιου τομέα , τονίζοντας ότι «η αλήθεια είναι ότι ο δημόσιος τομέας ειδικά τα τελευταία χρόνια στην Ελλάδα έχει αποστελεχωθεί σε δραματικό βαθμό. Έχει χάσει γύρω στις 370.000 ανθρώπους και έχει υποστεί στρέβλωση σε σχέση με τις ανάγκες που καλείται να εξυπηρετήσει», είπε χαρακτηριστικά.

Εκτίμησε, δε, ότι η μεταρρύθμιση του δημόσιου τομέα είναι εφικτή και μπορεί να υλοποιηθεί «μέσα σε έξι μήνες εφόσον υπάρξει μια συμπαγής κοινωνική δυναμική και όχι με κρίσεις και συζητήσεις του τύπου να απολύσουμε 100.000. Αυτού του τύπου η αντίληψη όχι μόνο δεν μπορεί να φέρει τίποτε, αλλά θα καταστρέψει και ό,τι παραγωγικό μπορεί να υπάρξει», κατέληξε.

aftodioikisi.gr

περισσότερα
Back to top button