ΕκδηλώσειςΚαστοριάτελευταίες ειδήσεις

Τα εγκαίνια της έκθεσης «Το πρόσωπο της Θεοτόκου μέσα από το χρόνο» (φωτογραφίες)

IMG_2716

 

Τελέστηκαν τη Δευτέρα 30 Μαΐου 2016 στο αρχοντικό Βέργου από τον Σεβασμιότατο Μητροπολίτη Καστορίας κ.κ. Σεραφείμ, τα εγκαίνια της έκθεσης αγιογραφίας με θέμα «Το πρόσωπο της Θεοτόκου μέσα από το χρόνο». Στα εγκαίνια της έκθεσης παραβρέθηκε ο  Αντιπεριφερειάρχης Καστοριάς Σωτήρης Αδαμόπουλος, ο Αντιπεριφερειάρχης Παιδείας, Πολιτισμού, Τουρισμού Θεοφύλακτος Ζυμπίδης, η Βουλευτής Καστοριάς Μαρία Αντωνίου και πλήθος κόσμου, επιδεικνύοντας το ενδιαφέρον και την αγάπη τους για τη βυζαντινή τέχνη.

Πρόκειται για μια δράση της Περιφέρειας Δυτικής Μακεδονίας, της Αντιπεριφέρειας Παιδείας, Πολιτισμού, Τουρισμού  όπου σε συνεργασία με τις Περιφερειακές Ενότητες Καστοριάς και Κοζάνης αποσκοπούν στην ενίσχυση του θρησκευτικού τουρισμού στη Δυτική Μακεδονία και στην περαιτέρω προβολή του βυζαντινού αρχιτεκτονικού πλούτου.

Συμπαραστάτες σε αυτή την προσπάθεια ήταν η Στέγη Παιδιού Κοζάνης «Ο Άγιος Στυλιανός», ο Φυσιολατρικός Σύλλογος Μεσοποταμίας, τα εργαστήρια αγιογραφίας του Ι.Ν. Παναγίας Φανερωμένης Κοζάνης, του Πολιτιστικού Συλλόγου «Αριστοτέλης», του εργαστηρίου Αγιογραφίας της Μητρόπολης Καστοριάς “Τρεις Ιεράρχες” και του εργαστηρίου αγιογραφίας της «Associazione Archeosofica».

Η συγκεκριμένη εκδήλωση ξεκίνησε πριν λίγες μέρες στην Κοζάνη, συνεχίζεται στην Καστοριά και θα καταλήξει στην Φλωρεντία της Ιταλίας όπου το σύνολο των έργων Ελλήνων και Ιταλών θα εκτεθούν στις 04. και 05.06.2016 στo Lugarno Guiccardini.

Κοινός σκοπός αυτής της προσπάθειας ήταν να μελετηθεί το πρόσωπο της Θεοτόκου μέσα στη διάρκεια των αιώνων  και να ξεκινήσει ένας εικαστικός διάλογος μεταξύ των δυο χωρών, ώστε να γίνει καλύτερα αντιληπτή η ουσία του προσώπου της Θεοτόκου. Το βαθύτερο θεολογικό στίγμα για το θέμα αυτό ανέλυσε ο Κύπριος ομιλητής, καθηγητής Θεολογίας κ. Κεσελόπουλος με τους παρευρισκόμενους να στέκονται με θαυμαστό μπροστά στα έργα Ελλήνων και Ιταλών αγιογράφων.

Η έκθεση θα παραμείνει ανοιχτή για το κοινό στην πόλη της Καστοριάς μέχρι και την Τετάρτη 1 Ιουνίου 2016.

IMG_2723 IMG_2735 IMG_2701 IMG_2738 IMG_2749 IMG_2742

 

564321

 

περισσότερα
Back to top button