Ελλάδα

Ποια είναι η σωστή φωτογραφία για ένα βιογραφικό

9c8be2d4454ac281fa605969fd6f148d_XLΜία καλή #workselfie θεωρείται απαραίτητη σε ένα αξιοπρεπές βιογραφικό και σύμφωνα με το LinkedIn αυξάνει δραστικά τις πιθανότητες εύρεσης της ιδεατής δουλειάς.

Το LinkedIn μοιράζεται με τους χρήστες του επτά tips που κάνουν καλύτερες τις φωτογραφίες ενός βιογραφικού.

Σύμφωνα με τους ειδικούς μία καλή φωτογραφία στο βιογραφικό ενός χρήστη αυξάνει κατά 14 φορές την πιθανότητα να επιλεγεί για συνέντευξη στην θέση της αρεσκείας του.

Δεν χρειάζεται επαγγελματίας φωτογράφος για την φωτογραφία σε ένα βιογραφικό. Μία selfie με ένα smpartphone είναι αρκετή αρκεί να ακολουθήσει ο χρήστης τις εξής συμβουλές.

Σε μία φωτογραφία για βιογραφικό ο χρήστης πρέπει να προσέχει εκτός από την δική του όψη τι βρίσκεται στον περιβάλλοντα χώρο. Πρέπει να προσέξει να μην υπάρχουν άλλα αντικείμενα ή πρόσωπα στην φωτογραφία.

Ο φυσικός φωτισμός είναι καλύτερος από την χρήση φλας ή φίλτρων.

Πρέπει να αποφεύγονται τα selfie arm για την λήψη μίας φωτογραφίας.

Καλό είναι η κάμερα του κινητού να βρίσκεται σε τέτοιο ύψος που ο χρήστης να κοιτάζει ελαφρώς προς τα επάνω. Αν ο χρήστης κοιτάζει προς τα κάτω αυτό δείχνει πεσιμιστική διάθεση.

Στις #workselfie φαίνονται μόνο το κεφάλι και οι ώμοι, οπότε καλό είναι ο χρήστης να φορά μία μπλούζα που δεν αφήνει εκτεθειμένους τους ώμους.

Αφήστε αρκετό περιθώριο κατά την λήψη της φωτογραφίας, ώστε να γίνει crop αργότερα, ενώ η φωτογραφία πρέπει να ακολουθεί τον κανόνα του ενός τρίτου. Δηλαδή η απόσταση των ματιών από την κορυφή της φωτογραφίας να είναι στο 1/3 από την απόσταση έως την βάση της φωτογραφίας.

Μην προσπαθείτε να είστε “αστείοι”. Duckface, συνοφρυωμένοι και οι πόζες είναι ΑΠΑΓΟΡΕΥΤΙΚΑ. Η έκφραση πρέπει να είναι φυσική.

newmoney.gr

περισσότερα
Back to top button