Ελλάδα

Βίντεο-ντοκουμέντο: Το τελευταίο θύμα του «δράκου» του Αμαρουσίου

ImageHandlerΜπορεί να κυκλοφορεί ελεύθερος ο δολοφόνος της Αγραφιώτου; -Γιατί η ΕΛΑΣ επιμένει να  θεωρεί ύποπτο τον «δράκο» του Αμαρουσίου που συνελήφθη – Οι ομοιότητες και οι περίεργες συμπτώσεις- Σήμερα στον ανακριτή ο «δράκος» του Αμαρουσίου

 

Ενα σεξουαλικό έγκλημα, έξι επιθέσεις σε ανυπεράσπιστες γυναίκες στην ίδια περιοχή, η σύλληψη του «δράκου» και το μυστήριο με τον δολοφόνο της εύπορης Αθηναίας. Αυτά είναι τα κομμάτια μιας μυστηριώδους ιστορίας με κοινό παρονομαστή έναν 30χρονο νεαρό της διπλανής πόρτας, ο οποίος από τη μια μέρα στην άλλη μεταμορφώνεται σε «δράκο» που ομολογεί τα χτυπήματα στα θύματά του, αρνείται όμως ότι είναι αυτός που έσπρωξε στον θάνατο την 69χρονη Ελευθερία Αγραφιώτου στο 3ο υπόγειο σούπερ μάρκετ.

Οι αστυνομικοί λένε ότι δεν είναι δυνατόν το ίδιο χρονικό διάστημα και στην ίδια περιοχή να δρούσαν παράλληλα δύο βιαστές με την ίδια μεθοδολογία, ωστόσο τα εργαστήρια της ΕΛ.ΑΣ., τουλάχιστον στις πρώτες αναλύσεις, δεν μπορούν να ταυτοποιήσουν το γενετικό υλικό στο πτώμα της 69χρονης με αυτό του 30χρονου από την Αλσούπολη της Νέας Ιωνίας. Ισως να φταίει ότι πέρασαν πολλές ημέρες και τα στοιχεία αλλοιώθηκαν, ενδεχομένως ο δολοφόνος να έσβησε κάθε ίχνος DNA και πλέον μόνο το αποτύπωμα ενός παπουτσιού μπορεί να οδηγήσει τους αστυνομικούς στα βήματα του δολοφόνου. Το θρίλερ πάντως θα αποκτήσει απρόβλεπτες διαστάσεις στην περίπτωση που ο «δράκος» του Αμαρουσίου λέει την αλήθεια και συνεπώς υπάρχει ένας δεύτερος σκληρός βιαστής-δολοφόνος που στήνει καρτέρι σε απόμερα σημεία και σκοτώνει χωρίς να αφήσει πίσω του το παραμικρό ίχνος.

Για 35 ημέρες το Μαρούσι βίωνε την απόλυτη ανατριχίλα με την Αστυνομία κυριολεκτικά σε επιφυλακή, να στήνει μπλόκα στις υπόγειες διαβάσεις με γυναίκες-δολώματα με στόχο να τσιμπήσει τον «δράκο». Χρονικά, η πρώτη επίθεση γίνεται στις 19 Απριλίου, σε μια γυναίκα στρατιωτικό στην πεζογέφυρα της λεωφόρου Κηφισίας και η τελευταία στις 25 Μαΐου στην οδό Αγράφων στη Νέα Φιλοθέη Αμαρουσίου σε μια υπάλληλο του ΚΕΕΛΠΝΟ. Τα καρέ που παρουσιάζει το «ΘΕΜΑ» δείχνουν τον τρόμο που έζησε η γυναίκα, η οποία ουσιαστικά έδωσε μάχη με τον «δράκο» και κατάφερε να βγει αλώβητη από αυτή τη φρίκη. Μεσολαβεί, στις 21 Απριλίου, η άγρια δολοφονία και πιθανότατα ο βιασμός της Ελευθερίας Αγραφιώτου, αν και το πτώμα της ανακαλύπτεται σε προχωρημένη σήψη την ημέρα που συλλαμβάνεται ο 30χρονος περιπτεράς και ομολογεί μία προς μία τις επιθέσεις στις έξι γυναίκες.

https://www.youtube.com/watch?v=IaX620FACzA

Ερωτική απογοήτευση, εκδίκηση και ηδονή

Οταν το πρωί της περασμένης Τετάρτης δύο μηχανές της Ομάδας ΔΙ.ΑΣ. που κινούνταν στη λεωφόρο Κηφισίας είδαν έναν τύπο με μαύρα ρούχα να κάθεται σε ένα παγκάκι στη λεωφόρο Καποδιστρίου (λίγα λεπτά νωρίτερα είχαν πάρει σήμα για την επίθεση στην υπάλληλο του ΚΕΕΛΠΝΟ) και τον πλησίασαν, ο ξανθός «χοντρούλης» με τα μυωπικά γυαλιά και τη μαύρη φόρμα με την κουκούλα δεν έκανε προσπάθεια να ξεφύγει. Με αφοπλιστική φυσικότητα και ψυχραιμία είπε στους αγριεμένους αστυνομικούς ότι κάνει τη βόλτα του στην περιοχή και δεν καταλαβαίνει τι του λένε. Οι αστυνομικοί δεν ψάρωσαν και με συνοπτικές διαδικασίες τον μετέφεραν στην Ασφάλεια Αμαρουσίου, λίγα τετράγωνα πιο κάτω, όπου τον παρέδωσαν στα χέρια των έμπειρων αξιωματικών. Ο νεαρός, χαλαρός και με ένα μπουκάλι νερό στα χέρια, το έπαιζε αδιάφορος αρνούμενος να πει το παραμικρό.

Ο 30χρονος δράστης οδηγείται στον ανακριτή

Σχεδόν δέκα ώρες μετά, σπάει και αρχίζει να περιγράφει στους αστυνομικούς ουσιαστικά όλη τη ζωή του: τόσο το πώς όταν ήταν μικρό παιδί τον είχε συγκλονίσει ο σοβαρός τραυματισμός του πατέρα του και τον είχε κυριεύσει ο φόβος να μην τον χάσει, όσο και την παθολογική αγάπη στη μητέρα του, αρνούμενος ουσιαστικά να αποδεχτεί ότι είχε πλέον μεγαλώσει. Μάλιστα παραξενεύτηκε για το πώς τον εντόπισαν, αφού αγνοούσε ότι το θέμα είχε πάρει δημοσιότητα και έπαιζε στα δελτία ειδήσεων και τα sites. «Δεν έχουμε τηλεόραση στο σπίτι από τότε που κάηκε, ούτε Internet και δεν γνώριζα το παραμικρό ότι με ψάχνατε», τους είπε. Αλλωστε, οι αστυνομικοί που ερεύνησαν το δωμάτιό του δεν βρήκαν ούτε κομπιούτερ, ούτε ταμπλέτα ούτε κάποιο smartphone, αλλά κινητά παλαιάς τεχνολογίας και μεταφυσικά βιβλία.

Ο νεαρός από την Αλσούπολη τα βράδια δούλευε σε ένα περίπτερο στο Γαλάτσι. Δεν οδηγούσε, δεν κάπνιζε, ούτε είχε πολλούς φίλους. Τις νύχτες μετά τη δουλειά τις πέρναγε στο περίπτερο, περιμένοντας τα πρώτα πρωινά λεωφορεία για να πάει στο σπίτι του. Και τότε ήταν που το μυαλό του θόλωνε και κατέστρωνε σχέδια για το πώς θα ρίξει στα νύχια του ανυπεράσπιστες γυναίκες. Για όλα, είπε, έφταιγε η Σόνια, μια γυναίκα μεγαλύτερή του από τη Ρουμανία, η οποία δούλευε σε studio της περιοχής και ο 30χρονος την είχε ερωτευτεί παράφορα. Τη ζήλευε παθολογικά, την πίεζε να αφήσει τη δουλειά και να ζήσει μαζί του. Την είχε παρουσιάσει και στους γονείς του λέγοντας ότι είναι η γυναίκα της ζωής του και ότι δούλευε ως οικιακή βοηθός. Αυτή όμως δεν τον ήθελε, αρνιόταν ακόμη και να συνευρεθεί ερωτικά μαζί του και τελικά στα τέλη Μαρτίου τον παράτησε για να επιστρέψει στην πατρίδα της. Τότε, το μυαλό του σκοτείνιασε. Ηθελε να εκδικηθεί την απόρριψη στο πρόσωπο οποιασδήποτε γυναίκας, ιδιαίτερα μεγαλύτερής του, και παράλληλα ένιωθε ηδονή από αυτού του είδους τη διαστροφή και την ωμή βία. Μετά από κάθε επίθεση, όπως είπε στους αστυνομικούς, πήγαινε σπίτι του και κοιμόταν.

Πρώτη γυναίκα που έζησε τον εφιάλτη ήταν μια στρατιωτικός που με τη στολή υπηρεσίας προσπάθησε να περάσει την αερογέφυρα της λεωφόρου Κηφισίας. Ο 30χρονος την παρακολούθησε και αφού την πλησίασε την έσπρωξε με δύναμη. Η γυναίκα έπεσε κάτω και έβαλε τις φωνές. Ο «δράκος» φοβήθηκε και χωρίς να πει το παραμικρό εξαφανίστηκε από το σημείο. Είκοσι ημέρες αργότερα, στις 11 Μαΐου, ξαναχτύπησε. Αυτή τη φορά σε υπόγεια διάβαση της λεωφόρου Καποδιστρίου. Το θύμα ήταν μια νεαρή γυναίκα. Την πλησίασε με τον ίδιο τρόπο και σπρώχνοντάς τη την έριξε κάτω, όμως αυτή αντιστάθηκε και μάλιστα τον κυνήγησε κάτω από τη στοά για να τον πιάσει, χωρίς όμως να τα καταφέρει. Μάλιστα, όταν αυτή άρχισε να απομακρύνεται, γύρισε πίσω και είδε τον «δράκο» να έχει σταματήσει λίγο πιο κάτω και να την κοιτά με θαυμασμό. «Μετάνιωσα που επιτέθηκα στην κοπέλα αυτή. Ηταν νεαρό κορίτσι και θα ήθελα να ήταν η κοπέλα μου», είπε στους αστυνομικούς για το δεύτερο θύμα του.

Στις δύο επόμενες επιθέσεις στις 23 Μαΐου, στην ίδια υπόγεια διάβαση ο 30χρονος άρχισε να γίνεται όλο και πιο βίαιος. Ορμούσε στα θύματά του και τα έσπρωχνε με βία προσπαθώντας να τους βγάλει τα παντελόνια και τα εσώρουχα. Μάλιστα στη μία περίπτωση η γυναίκα κατέθεσε ότι ήταν τέτοια η ορμή και η σφοδρότητα του τρόπου με τον οποίο την έσπρωξε που παραλίγο να χτυπήσει σοβαρά στο κεφάλι. Ανάμεσα στις δύο επιθέσεις στη διάβαση πρόλαβε να κάνει και μια τρίτη στην οδό Πάρνηθος. Και πάλι, όμως, απέτυχε, αφού η γυναίκα έβαλε τις φωνές και τον ανάγκασε να απομακρυνθεί τρέχοντας. Αυτό ήταν και το σημείο όπου η Αστυνομία έδρασε με συγκεκριμένο σχέδιο και έβαλε στο πεδίο δράσης του «δράκου» γυναίκες-δολώματα για να τον βάλει στο χέρι.

Δύο ημέρες αργότερα επιλέγει να δράσει άγριο ξημέρωμα. Αυτή τη φορά δεν τη στήνει στην υπόγεια διάβαση της Καποδιστρίου αλλά λίγα τετράγωνα πιο πάνω, στην οδό Αγράφων. Θύμα του, μια 39χρονη υπάλληλος του ΚΕΕΛΠΝΟ, την οποία ακολουθεί για μερικά τετράγωνα. Σε μια εσοχή του πεζοδρομίου δίπλα σε μια είσοδο υπόγειου γκαράζ, τη στριμώχνει και προσπαθεί να τη φιμώσει με μονωτική ταινία. Η γυναίκα αντιδρά, βγάζει την ταινία, τον χτυπά με κλωτσιά στα γεννητικά όργανα, τον γρατζουνάει στο μάγουλο και, όπως φαίνεται από τα καρέ που αποκαλύπτει το «ΘΕΜΑ», τρέχει ασθμαίνοντας στον δρόμο φωνάζοντας με όση δύναμη της είχε απομείνει «Βοήθεια!». Ο «δράκος» εξαφανίζεται προς την αντίθεση κατεύθυνση και λίγα λεπτά αργότερα συλλαμβάνεται στο αγαπημένο του «στέκι», στην Καποδιστρίου, όπου είχε πάει να στήσει τις αρρωστημένες του «ξώβεργες».

Υπάρχει δεύτερος «δράκος» και κυκλοφορεί ελεύθερος;

Στους αστυνομικούς που τον ανακρίνουν ο «δράκος» παρουσιάζεται συγκροτημένος. Χωρίς παρανοϊκές κινήσεις, με απόλυτη πειθαρχία και αυτοέλεγχο προσπαθεί στην αρχή να τους πείσει ότι το σημάδι από τα νύχια της εργαζόμενης του ΚΕΕΛΠΝΟ ήταν γρατζουνιά που έγινε από την πόρτα του περιπτέρου όταν προσπάθησε να μπει μέσα. Μετά άλλαξε την αστεία εκδοχή και απέδωσε την πληγή σε κόψιμο από το ξύρισμα.

Την ώρα που σπάει και αρχίζει να μιλά, εντοπίζεται το πτώμα της Ελευθερίας Αγραφιώτου μερικές εκατοντάδες μέτρα μακριά, στο 3ο υπόγειο πάρκινγκ σούπερ μάρκετ. Η 69χρονη είναι ημίγυμνη, χωρίς παντελόνι και εσώρουχο. Το έγκλημα είναι σεξουαλικό. Το μυαλό όλων πηγαίνει στον βιαστή του Αμαρουσίου. Μάλιστα, συμπτωματικά εκείνη τη στιγμή οι αστυνομικοί του δείχνουν τον χάρτη και του ζητούν να τους πει για ένα υποτιθέμενο περιστατικό στο δακτυλίδι της λεωφόρου Κηφισίας. Ο ίδιος κοιτάζει για περίπου πέντε λεπτά τον χάρτη και λέει ότι δεν θυμάται. Ωστόσο, οι έμπειροι αστυνομικοί καταλαβαίνουν ότι τα χτυπήματα που έχει κάνει δεν είναι μόνο έξι. Αργά το βράδυ μεταφέρεται στα κεντρικά του Ανθρωποκτονιών στη ΓΑΔΑ, όμως παραμένει ψύχραιμος και μάλιστα είναι απόλυτα αρνητικός. Οι αξιωματικοί που χειρίζονται την υπόθεση βρίσκουν πολλές ομοιότητες στον τρόπο δράσης του 30χρονου επονομαζόμενου «δράκου» του Αμαρουσίου με τον δολοφόνο της Ελευθερίας Αγραφιώτη. Συγκεκριμένα, όπως προέκυψε από τα έξι χτυπήματα του νεαρού: Επιλέγει γυναίκες μεγαλύτερης ηλικίας, γεγονός που αποδίδεται στο ότι είχε δύο χρόνια σχέση με τη Ρουμάνα που ήταν αρκετά μεγαλύτερή του. Ηθελε με τον τρόπο αυτό να εκδικηθεί στο πρόσωπο των θυμάτων του τη γυναίκα που αγάπησε και τον παράτησε.

Η Αγραφιώτου μπορεί να ήταν 69 χρόνων, έδειχνε όμως αρκετά νεότερη. Σε όλες τις περιπτώσεις έστηνε καρτέρι και έσπρωχνε τις γυναίκες με δύναμη για να πέσουν κάτω και να τις αιφνιδιάσει. Η εύπορη Αθηναία δέχτηκε το πρώτο χτύπημα και ουσιαστικά έπεσε από τα σκαλιά του 2ου υπογείου στο 3ο. Και στις έξι περιπτώσεις προσπάθησε να βγάλει το παντελόνι των θυμάτων, ενώ και η 69χρονη βρέθηκε χωρίς παντελόνι και εσώρουχο. Η περιοχή όπου σημειώθηκε η επίθεση και το έγκλημα είναι εντός του πεδίου δράσης του «δράκου», μέσα ακριβώς στις ημερομηνίες που τα χτυπήματά του ήταν σε έξαρση και οι αστυνομικοί θεωρούν εξαιρετικά συμπτωματικό να υπάρχουν ταυτόχρονα δύο βιαστές στην ίδια περιοχή το ίδιο χρονικό διάστημα.

Η ταυτοποίηση DNA, πάντως, δεν επιβεβαιώνει προς το παρόν τις εκτιμήσεις των αξιωματικών και φουντώνει τα σενάρια για ύπαρξη και δεύτερου «δράκου»-μανιακού δολοφόνου.

Αλλωστε η Ελευθερία Αγραφιώτου ήταν ένας άνθρωπος που δεν είχε ανοιχτούς λογαριασμούς με κανέναν και καμία οικονομική εκκρεμότητα, συνεπώς αποκλείεται κάποιος να τη σκότωσε για άλλους λόγους. Μάλιστα, από τη στιγμή που αποκλείστηκε το ενδεχόμενο της ληστείας, τότε μοναδικό κίνητρο για τη δολοφονία είναι το σεξουαλικό. Το προφίλ της άτυχης γυναίκας αναλύθηκε λεπτομερώς από τους αξιωματικούς του Ανθρωποκτονιών και δεν παρουσιάζει τίποτα το ύποπτο. Ουσιαστικά πρόκειται για μια γυναίκα εξαιρετικής μόρφωσης, χαμηλών τόνων που εργαζόταν για χρόνια ως διευθύντρια Επιλογής Προσωπικού στην Αγροτική Ασφαλιστική και, όταν συνταξιοδοτήθηκε, αποφάσισε για λόγους δημιουργικής απασχόλησης να διδάσκει τη γαλλική γλώσσα σε μικρά παιδιά.

Η άτυχη 69χρονη Ελευθερία Αγραφιώτου, το πτώμα της οποίας βρέθηκε στο κλιμακοστάσιο υπόγειου γκαράζ σε σούπερ μάρκετ στο Μαρούσι

Μαζί με τη μητέρα της ζούσαν στο ρετιρέ της οδού Μικροπούλου στο Νέο Ηράκλειο, έχοντας ως οικιακή βοηθό για χρόνια μια Γεωργιανή. Οικονομικά προβλήματα δεν αντιμετώπιζε, ενώ πριν από μερικούς μήνες προέβη στην πώληση διαμερίσματος αντί 50.000 ευρώ προκειμένου να έχει μετρητά για να συντηρεί την κατάκοιτη μητέρα της, στην οποία μάλιστα είχε μεγάλη αδυναμία. Αυτός ήταν και ένας από τους λόγους που δεν παντρεύτηκε και δεν έκανε οικογένεια ποτέ, σε συνδυασμό με το γεγονός ότι η καριέρα της απαιτούσε πολλά ταξίδια σε διάφορες πόλεις της Ελλάδας προκειμένου να διενεργεί επιθεωρήσεις και ελέγχους.

Η Ασφάλεια ερεύνησε όλα τα περίεργα γεγονότα που συνέβησαν στη ζωή της Ελευθερίας Αγραφιώτου μέχρι και την 21η Απριλίου, όταν και εξαφανίστηκε. Ακόμα και την κλοπή, πριν από έξι μήνες, της πολυτελούς BMW που είχε παρκαρισμένη κάτω από το σπίτι της στο Νέο Ηράκλειο. Το εν λόγω πολυτελές όχημα δεν το βρήκε ποτέ και τελικά το αντικατέστησε με το λευκό Opel Corsa που βρέθηκε παρκαρισμένο στο γκαράζ του 2ου υπογείου του σούπερ μάρκετ.

Ηταν μια εξαιρετική γυναίκα, ιδιαίτερα δυναμική, ευφυής και δεν ήταν τυχαίο ότι είχε διευθυντική θέση στη γνωστή ασφαλιστική εταιρεία στον κλάδο Ανθρώπινου Δυναμικού. Ηταν επίσης ιδιαίτερα αγαπητή στους γείτονες και τους οικείους της. «Εγώ ανέλαβα την υπόθεση πριν από λίγες ημέρες και οι ανησυχίες ήταν από την πρώτη στιγμή μεγάλες, γιατί δεν ήταν το άτομο που θα κατέφευγε σε μοναστήρι, ούτε φυσικά το άτομο που θα έκανε κάποιο απονενοημένο διάβημα. Επομένως υπήρχε στο πίσω μέρος του μυαλού μας ότι κάτι δυσάρεστο θα μπορούσε να έχει συμβεί. Δυστυχώς επιβεβαιώθηκε με τον χειρότερο τρόπο αυτό το οποίο λίγο πολύ σκεφτόμασταν όλοι βαθιά μέσα μας. Ευχόμαστε να αναπαυτεί η ψυχή της. Δυστυχώς πριν από μερικές ημέρες “έφυγε” και η μητέρα της», τονίζει στο «ΘΕΜΑ» ο ιδιωτικός ερευνητής Γιώργος Τσούκαλης, ο οποίος είχε ασχοληθεί με την υπόθεση της εξαφάνισης της Ελευθερίας Αγραφιώτου.

Τα 53 δευτερόλεπτα του τρόμου

06:18:17
Η στιγμή της επίθεσης. Πίσω από τις φυλλωσιές που φαίνονται αριστερά στη φωτογραφία, στην είσοδο ενός υπόγειου γκαράζ, ο «δράκος» επιτίθεται και σπρώχνει από πίσω τη γυναίκα. Η ίδια αντιστέκεται και καλεί σε βοήθεια

06:18:24
Η γυναίκα έχει μόλις καταφέρει να ξεφύγει από τα χέρια του «δράκου» και τρέχει πανικόβλητη προς το απέναντι πεζοδρόμιο. Ο δράστης κινείται από την αντίθετη κατεύθυνση και εξαφανίζεται στα στενά, χωρίς να τον καταγράψει η κάμερα

06:18:44
Στον πανικό της τής φεύγει το παπούτσι, το οποίο προσπαθεί να βάλει ξανά για να συνεχίσει να τρέχει. Οι πρώτοι ένοικοι των πολυκατοικιών ξυπνούν από τα ουρλιαχτά της 39χρονης και βγαίνουν στα μπαλκόνια

06:18:58
Το θύμα κοντοστέκεται και δείχνει στους περίοικους προς ποια κατεύθυνση κινήθηκε ο δράστης προκειμένου να διαφύγει

protothema.gr

περισσότερα
Back to top button