Ελλάδα

Ποιες αποδείξεις θα περνάνε πλέον στην εφορία

apodeixeis_madata_249570454Αποδείξεις για αγορές και με μετρητά και με κάρτες θα πρέπει να μαζέψουμε φέτος καθώς το αφορολόγητο θα «χτιστεί» με μεικτό σύστημα. Από το 2017, θα γίνονται δεκτές μόνο οι ηλεκτρονικές αποδείξεις.

Σύμφωνα με το νομοσχέδιο που θα κατατεθεί τις επόμενες ημέρες στη Βουλή, οι αποδείξεις που θα πρέπει να μαζέψουμε φέτος θα πρέπει να αντιστοιχούν στο 10% του εισοδήματος και να φτάνουν ως το ποσό του αφορολόγητου ορίου, ανάλογα με τα παιδιά που έχουν μισθωτοί, αγρότες και συνταξιούχοι, οι οποίοι και δικαιούνται αφορολόγητο.

Μόνο για φέτος θα ισχύσει μεικτό σύστημα, δηλαδή, θα μετρήσουν τόσο οι «κλασικές» αποδείξεις, για συναλλαγές με μετρητά, όσο και εκείνες για τη χρήση χρεωστικής ή πιστωτικής κάρτας.

Από την 1η Ιανουαρίου του 2017 οι μόνες αποδείξεις που θα μετράνε στην εφορία θα είναι ηλεκτρονικές.

Παράλληλα, με βάση το νέο νομοσχέδιο, αλλαγές θα γίνουν στις συναλλαγές, καθώς θα είναι η υποχρεωτική η πληρωμή ποσών άνω των 50 ευρώ μεταξύ επιχειρήσεων με ηλεκτρονικό τρόπο, ενώ πέφτει στα 500 ευρώ -από τα 1.500 που είναι σήμερα- το ποσό για τις συναλλαγές των πολιτών, δηλαδή, οι αγορές άνω των 500 ευρώ θα πρέπει να γίνονται μόνο με τη χρήση κάρτας.

thestival.gr

περισσότερα

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.

Back to top button