ΑθλητικάΚαστοριάΠαλαιά Καστοριά

Ανακοίνωση για τα 36 χρόνια από την κατάκτηση του κυπέλλου Ελλάδος

omada

Με αφορμή την συμπλήρωση τριάντα έξη (36) χρόνων, από την κατάκτηση του κυπέλλου Ελλάδος, η διοίκηση του Αθλητικού Γυμναστικού Συλλόγου Καστοριάς “ΚΑΣΤΟΡΙΑ”, εξέδωσε την ακόλουθη ανακοίνωση:

“25η Μαΐου 1980 – Μία μεγάλη, ένδοξη και λαμπερή ημερομηνία, για την Καστοριά, όπου η ομάδα μας έκανε το αδύνατο, δυνατό. Έκανε το “θαύμα”. Κατέκτησε το κύπελλο Ελλάδας, κόντρα στον Ηρακλή του τεράστιου Βασίλη Χατζηπαναγή, αλλά και των υπολοίπων μεγάλων άσσων που αποτελούσαν το, τότε, έμψυχο δυναμικό του “γηραιού”. Όμως οι διοικούντες μας το οραματίστηκαν, η τεχνική μας ηγεσία το πίστεψε, οι φίλαθλοι μας το σιγοψιθύρισαν και όλη τους η θετική ενέργεια μεταδόθηκε στους ποδοσφαιριστές μας, στα παλικάρια μας, που δίνοντας τον “υπέρ πάντων αγώνα”, αγωνίστηκαν με σθένος, πείσμα και αυταπάρνηση και κατόρθωσαν να φέρουν το κύπελλο Ελλάδας στην Καστοριά, κάνοντας την αγαπημένη μας ομάδα, την πρώτη επαρχιακή ομάδα στην ιστορία του Ελληνικού ποδοσφαίρου, που το κατακτούσε, στέλνοντας όλους εμάς στα “ουράνια”.

Αλήθεια ποιος θα πίστευε ότι τριάντα έξη (36) χρόνια μετά, η ομάδα θα βρισκόταν στο τοπικό πρωτάθλημα της Ε.Π.Σ. Καστοριάς. Ούτε ο πιο απαισιόδοξος φίλος της θα μπορούσε να το διανοηθεί. Κι όμως. Η ωμή και σκληρή πραγματικότητα βρίσκεται εδώ μπροστά μας. Η ομάδα μας, όντας σε απελπιστική κατάσταση, προσπαθεί να σταθεί, ξανά, στα πόδια της και να μπει και πάλι στο δρόμο των επιτυχιών, έχοντας σαν φωτεινό παράδειγμα και οδηγό το Καστοριανό έπος του 1980.

Η νυν διοίκηση της Καστοριάς μπαίνει μπροστά και στέκεται αρωγός στην προσπάθεια αυτή, της αντεπίθεσης, έχοντας την ελπίδα για ένα καλύτερο ποδοσφαιρικό αύριο στην πολύπαθη ομάδα μας, με μια διαρκή, αέναη και τίμια προσπάθεια, σαν παρακαταθήκη εκείνων των ανθρώπων, που μας χάρισαν μοναδικές στιγμές και μας έκαναν υπερήφανους.

Ας αναλογιστεί, λοιπόν, ο καθένας από εμάς στην Καστοριά, την μεγάλη εκείνη μέρα κι ας προσπαθήσει να βοηθήσει την ομάδα μας, προσθέτοντας από την μεριά του ένα μικρό “λιθαράκι”, για να μπουν οι βάσεις στην δημιουργία κάτι νέου και υγιούς, που θα ξαναφέρει και πάλι την ομάδα μας στον δρόμο των επιτυχιών.

Καλούμε την γενιά του κυπέλλου να σταθεί μπροστάρης σε αυτή την μεγάλη προσπάθεια, που θέλουμε να κάνουμε, κάτω από αντίξοες, ομολογουμένως, συνθήκες, αλλά το πιστεύω μας είναι ότι όλοι μαζί ενωμένοι μπορούμε. Ναι, μπορούμε να τα καταφέρουμε.

Τελειώνοντας, θα θέλαμε να ευχαριστήσουμε μέσα από την ψυχή μας όλους τους συντελεστές της μεγάλης εκείνης επιτυχίας και να ευχηθούμε τόσο σε εκείνους, όσο και στις οικογένειες τους Υγεία και Ευτυχία.

Σας ευχαριστούμε”.

Με εκτίμηση
Το Δ. Σ. του
Α.Γ.Σ.Κ. “ΚΑΣΤΟΡΙΑ”

 

https://www.youtube.com/watch?v=cNtV2UO_51s

 

 

 

περισσότερα
Back to top button