ΚαστοριάΝεστόριο

Γιατί απουσίαζε το Νεστόριο από το συνέδριο για τους μαρτυρικούς τόπους;

nestorio657

Το Σάββατο 21 Μαΐου στο Λέχοβο διεξήχθη το συνέδριο (φόρουμ) με τίτλο ”Μνήμη και παιδεία” για την προβολή της ιδιαίτερης ιστορίας των μαρτυρικών τόπων στην Ελλάδα, από τα στρατεύματα κατοχής.

Τι συμβαίνει όμως με τον Δήμο Νεστορίου; Γιατί απουσίαζε η δημοτική αρχή από ένα συνέδριο που στόχο έχει να προβάλλει την ιστορία του τόπου μας, αφού η έδρα του Δήμου, το Νεστόριο έχει αποδεδειγμένα όλα τα χαρακτηριστικά του μαρτυρικού χωριού και πληροί όλες τις προϋποθέσεις για ένταξη στους μαρτυρικούς τόπους;

Γιατί εκτός από τις υλικές καταστροφές που είχε υποστεί το Νεστόριο (δύο φορές κάηκε από τον κατακτητή, με 670 σπίτια να έχουν γίνει σταχτή), αρκετές δεκάδες δικών μας ανθρώπων, συγχωριανών, υπήρξαν μάρτυρες θυσιάζοντας την ζωή τους για λευτεριά, μαχόμενοι ενάντια στον κατακτητή.

Ευτυχώς που ο τόπος που γεννήθηκαν, το Νεστόριο, έχει τιμήσει τους νεκρούς ήρωες του στην καθιερωμένη εορτή του Μαρτίου στο Μνημείο της Εθνικής Αντίστασης.

Κύριε Δήμαρχε, ποτέ δεν είναι αργά. Δίπλα στη μαρτυρική Κλεισούρα το κατεστραμμένο Κωσταράζι, και το Νεστόριο πρέπει να έχει την τιμητική θέση που του αξίζει. Άλλωστε και ο Δήμος Νεστορίου είναι ιστορικός δήμος, ακριβώς για να τιμηθούν οι αγώνες των Νεστοριτών.

 

Κώστας Σουλτανίδης

 

 

 

περισσότερα

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.

Back to top button