Ελλάδα

Μιλφέιγ με κρέμα σοκολάτας

mille-feuille-choco_449167d8102873dc20f1061f6ba4d266Απογευματινές υπογλυκαιμίες…

Υλικά

  • 1 φύλλο σφολιάτα βουτύρου, έτοιμο ή σπιτικό
  • 1 δόση κρέμα ζαχαροπλαστικής, έτοιμη ή σπιτική (100 γρ. κουβερτούρα στην περίπτωση που χρησιμοποιήσετε έτοιμη κρέμα)
  • 2 φλιτζάνια κρέμα γάλακτος
  • 1 κουταλιά της σούπας ζάχαρη
  • 3 κουταλιές κονιάκ

Εκτέλεση

  1. Αν κάνετε σπιτική σφολιάτα, την ετοιμάζετε σύμφωνα με τις οδηγίες της βασικής συνταγής που θα βρείτε εδώ. Κόβετε το φύλλο σφολιάτας σε 3 ορθογώνια κομμάτια ισομεγέθη. Τα βάζετε σε μεγάλο ταψί και τα παγώνετε στο ψυγείο για 30’. Ψήνετε στους 200° C μέχρι να ροδίσουν. Αφήνετε τις ψημένες σφολιάτες να κρυώσουν.
  2. Ετοιμάζετε την κρέμα ζαχαροπλαστικής σύμφωνα με τις οδηγίες της συσκευασίας της και προσθέτετε στο τέλος 100 γρ. κουβερτούρα λιωμένη σε μπεν μαρί μαζί με το κονιάκ (ή φτιάχνετε σπιτική σύμφωνα με τη βασική συνταγή που θα βρείτε εδώ και προσθέτετε μόνο το κονιάκ). Χτυπάτε την κρέμα γάλακτος σε σφιχτή σαντιγί με τη ζάχαρη και την αναμειγνύετε με την κρέμα ζαχαροπλαστικής με απαλές κινήσεις.
  3. Τοποθετείτε σε μακρόστενη πιατέλα ή δίσκο το πρώτο φύλλο σφολιάτας, από πάνω απλώνετε το μείγμα της κρέμας ζαχαροπλαστικής. Κατόπιν βάζετε το δεύτερο φύλλο σφολιάτας και πάλι κρέμα και τέλος το τρίτο φίλο σφολιάτας Πασπαλίζετε με κακάο και σερβίρετε.

icookgreek.com

 

περισσότερα
Back to top button