Γρεβενά

Αίσιο τέλος για τους 47 ορειβάτες που «χάθηκαν» στη Βασιλίτσα Γρεβενών!

bas-430x226Η επίσημη ανακοίνωση ρης Πυροσβεστικής

Θέμα: «Επιχείρηση αναζήτησης αγνοούμενης ομάδας περιπατητών του Ελληνικού Ορειβατικού Συλλόγου Θεσσαλονίκης»

Στις 22-05-2016και Ω/16:15, κλήθηκε η Υπηρεσία μας για επιχείρηση ανεύρεσης αγνοούμενης ομάδας 47 περιπατητών τουΕλληνικού Ορειβατικού Συλλόγου Θεσσαλονίκης,στην περιοχή των Γρεβενών, ανάμεσα στην Τ.Κ. Αβδέλλας και την Τ.Κ. Διστράτου, κοντά στο Χιονοδρομικό Κέντρο Βασιλίτσας.

Στην επιχείρηση διάσωσης έλαβαν μέρος21 πυροσβεστικοί υπάλληλοιμε 6 οχήματα καισυγκεκριμένα : 1 όχημα του Πεζοπόρου ΤμήματοςΔυτικής Μακεδονίαςμε 8 άτομα,η5ηΕ.Μ.Α.Κ. Ιωαννίνων με 1 όχημα και 3 άτομα, 1 όχημα της Π.Υ. Κόνιτσας με 2 άτομα και 3 οχήματα της Π.Υ. Γρεβενών με 8 άτομα. Η ομάδα των περιπατητών βρέθηκε και οδηγήθηκε στο Χιονοδρομικό Κέντρο Βασιλίτσας.

_____

Το ιστορικό
Οι ορειβάτες του συλλόγου του ΕΟΣ Θεσσαλονίκης, ηλικίας 35-70 ετών, ξεκίνησαν από τη Βασιλίτσα για να πάνε (οδιπορικώς) στην Αβδέλα Γρεβενών. Η ομίχλη όμως που επικρατούσε στην περιοχή τους οδήγησε προς το Δίστρατο Ιωαννίνων, αλλά σε κάποιο σημείο εγκλωβίστηκαν.

Αμέσως ενημερώθηκε η Πυροσβεστική υπηρεσία, αλλά και η ομάδα διάσωσης, όπου ο Απόστολος Διανέλος τους συνέστησε να επιστρέψουν στην κορυφή της Βασιλίτσας και από εκεί να κινηθούνε βόρεια για να φτάσουν στο Χιονοδρομικό κέντρο, όπως και κάνανε.

Ο καιρός «άνοιξε» και τελικά πήραν τον δρόμο της επιστροφής.

Σύμφωνα με πληροφορίες του Star-fm.gr, έχουν επιστρέψει όλοι, όπου και αναχώρησαν.

Στο σημείο βρέθηκε από νωρίς και ο Διοικητής της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας Γρεβενών Πύραρχος, Ανδρέας Παπαζαχαρίας, άλλα και η Αστυνόμια όπου παρακολουθούσαν από κοντά την εξέλιξη.

star-fm.gr

περισσότερα

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.

Back to top button