Ελλάδα

Ειδικά μισθολόγια – Τροπολογία: Τσουνάμι αντιδράσεων από ένστολους – Τι θα κάνει η κυβέρνηση

456432
Θύελλα αντιδράσεων έχει προκαλέσει η τροπολογία που κατέθεσε στη Βουλή το υπουργείο Οικονομικών και παγώνει την επόμενη διετία τις ελάχιστες αυξήσεις μισθών λόγω προαγωγής σε επόμενο βαθμό.

 

Της ΙΩΑΝΝΑΣ ΗΛΙΑΔΗ

Η αγανάκτηση των στελεχών σε Ένοπλες Δυνάμεις και Σώματα Ασφαλείας ξεχειλίζει, καθώς η κυβερνητική κίνηση έρχεται ελάχιστες ημέρες μετά την δημοσιοποίηση των αποφάσεων του Συμβουλίου της Επικρατείας που ζητά την επαναφορά των μισθών των ενστόλων στα επίπεδα του 2012. Ο υπουργός Εθνικής Άμυνας Πάνος Καμμένος δήλωσε άμεσα ότι η κυβέρνηση θα σεβαστεί και θα υλοποιήσει τις αποφάσεις.

Δεν πέρασε ούτε εβδομάδα και αντί της υλοποίησης έρχεται στη Βουλή η τροπολογία που περικόπτει κι άλλο τους ήδη χαμηλούς μισθούς των στρατιωτικών και των Σωμάτων Ασφαλείας.

Ήταν η σταγόνα που ξεχείλισε το ποτήρι, καθώς οι αντιδράσεις ήταν άμεσες, ήδη από τις πρώτες ώρες της κατάθεσης της νυχτερινής τροπολογίας.

Οι αντιδράσεις συνεχίστηκαν και σήμερα, την ώρα που κυβερνητικά στελέχη, προσπαθούσαν να δώσουν λύση στο αδιέξοδο.

Όπως χαρακτηριστικά έλεγαν στο Onalert.gr πηγές από το περιβάλλον του αναπληρωτή υπουργού Δημήτρη Βίτσα, γίνεται μια προσπάθεια να αναδιατυπωθεί η τροπολογία ώστε να βρεθούν ισοδύναμα και να μην περικοπούν οι μισθοί των στρατιωτικών. Σε αυτή την προσπάθεια συμμετέχουν τόσο το υπουργείο Ναυτιλίας όσο και το υπουργείο προστασίας του πολίτη. Μέχρι τις πρώτες βραδινές ώρες του Σαββάτου 21 Μαϊου, αυτή η προσπάθεια ήταν σε εξέλιξη, καθώς δεν είχε κατατεθεί κάποια αναδιατύπωση.

Παράλληλα συνεχίζονταν οι ανακοινώσεις των Ενώσεων Στρατιωτικών και των Σωμάτων Ασφαλείας.

ΕΣΠΕΘ: Στοχοποίηση και εμπαιγμός των στρατιωτικών

Η Ένωση Στρατιωτικών Περιφέρειας Θεσσαλίας σε ανακοίνωσή της εκφράζει την πικρία την απογοήτευση αλλά κυρίως την οργή των μελών της, τόσο για την τροπολογία – ντροπή που κατατέθηκε αιφνιδιαστικά από την κυβέρνηση στη Βουλή, με την οποία παγώνει τις ήδη πετσοκομμένες πολλάκις, αποδοχές των συναδέλφων, την στιγμή που υπάρχουν αποφάσεις του ΣτΕ για την πλήρη αποκατάσταση των αποδοχών των Στρατιωτικών, οι οποίες εκτελούνται κατά το δοκούν ή καθόλου .

Ενέργειες σαν αυτές είναι τελείως αδικαιολόγητες, και εγείρουν εύλογα ερωτήματα για την στοχοποίηση και τον εμπαιγμό αυτής της συγκεκριμένης μερίδας εργαζομένων που για πολλά χρόνια τώρα θεωρούνται από τις κυβερνήσεις «εύκολος στόχος».

Μόνο ως εμπαιγμός, κοροϊδία και ως πλήρης απαξίωση μπορούν να γίνουν κατανοητές τόσο οι νέες διατάξεις του νέου ασφαλιστικού, το οποίο οδηγεί σε νέες μειώσεις άνω του 40% των συντάξεων, όσο και η «έκτακτη» κατάθεση της τροπολογίας για πάγωμα των μισθών, ενώ οι αποφάσεις του ΣτΕ της χώρας, έχουν γραφτεί στα παλαιότερα των υποδημάτων κάποιων καρεκλοκένταυρων των εκάστοτε κυβερνήσεων.

Καλούμε τους Βουλευτές, όλων των κομμάτων να καταψηφίσουν την τροπολογία – ντροπή που κατατέθηκε, δείχνοντας τον ελάχιστο σεβασμό στο λειτούργημα που επιτελούμε, στο Σύνταγμα των Ελλήνων και στην Δημοκρατία..

Η ΕΣΠΕΘ θα ενημερώνει τα μέλη της για περαιτέρω λεπτομέρειες και θα συνεχίσει να μάχεται ώστε να ακούγεται η φωνή της στην πολιτική ηγεσία, ώστε αυτή να δώσει άμεσα λύσεις στα προβλήματα των Στελεχών των ΕΔ.

Η ΕΣΠΕΘ είναι αποφασισμένη να αγωνισθεί με όλα τα έννομα μέσα και με όλες της τις δυνάμεις, για τα δίκαια αιτήματά μας και καλεί τα μέλη της να δείξουν εμπιστοσύνη, να στηρίξουν και να συμμετέχουν ενεργά στη προσπάθεια αυτή

Η Ένωση μας παρακολουθεί στενά τις εξελίξεις, βρίσκεται σε επαγρύπνηση και ετοιμότητα και θα παρέμβει διασφαλίζοντας πλήρως τα δικαιώματα όλων μας.

Σήμερα χρειάζεται, όσο ποτέ άλλοτε, ενότητα και ενιαία φωνή αντίδρασης και διεκδίκησης.

Δεν διεκδικούμε εκατομμύρια, δεν διεκδικούμε περιουσίες, δεν διεκδικούμε καρέκλες, δεν διεκδικούμε ιδιαίτερη μεταχείριση,

Διεκδικούμε ΜΟΝΟ ΤΗΝ ΑΞΙΟΠΡΕΠΕΙΑ ΜΑΣ.

ΠΣΑΕΜΘ:Καλούμε τον υπουργό να μην ψηφίσει

Ο Πανελλήνιος Σύλλογος Αποστράτων Εθελοντών Μακράς Θητείας εκφράζει την αντίθεση στην τροπολογία-μίασμα που έφερε εκτάκτως το Υπουργείο Οικονομικών στην Βουλή και οδηγεί στην στοχοποίηση-φτωχοποίηση των Στρατιωτικών και εκφράζει την απογοήτευση του για τη στάση του αρμόδιου Υπουργού Εθν. Άμυνας ,που ψηφίζοντας την θα καταδικάσει σε εξαθλίωση χιλιάδες συναδέλφους μας!!!

Περιμένουμε από τον κ.Υπουργο Εθνικης Αμυνας και την παράταξή του να μην ψηφίσουν την τροπολογία αυτή και επιτέλους για μιά φορά να σταθούν όρθιοι στο ύψος των περιστάσεων .

 

onalert.gr

 

 

 

περισσότερα
Back to top button