ΕλλάδαΚαστοριά

Ένταση στη Βουλή στην ομιλία της Ολ. Τελιγιορίδου για το πολυνομοσχέδιο (βίντεο)

786545687654

Η κατάθεση μιας τροπολογίας του 2014, στα πρακτικά της βουλής, από την   Ολυμπία Τελιγιορίδου, η οποία υπεγράφετο από τον Γιάννη Στουρνάρα, ως υπουργό Οικονομικών και τον Κωνσταντίνο Μητσοτάκη και σύμφωνα με την βουλευτή ήταν «χαριστική» για δύο πετρελαϊκές εταιρείες, προκάλεσε την σφοδρή αντίδραση της πτέρυγας της ΝΔ.

  •  «Θα μπορούσαμε για παράδειγμα να μην πάρουμε αυτά τα μέτρα, αν τον Μάρτιο του 2014 δεν περνούσε τροπολογία νύχτα επί υπουργίας του Κυριάκου Μητσοτάκη, που χάριζε πρόστιμα σε δυο πετρελαϊκές εταιρείες, αυτό ήταν 1 δισ. ευρώ» ανέφερε στην ομιλία της η βουλευτής.
  • «Κάποιος συνάδελφος της αξιωματικής αντιπολίτευσης μας κάλεσε χθες να φάμε τους λωτούς για να ξεχάσουμε τα πεπραγμένα σας. Εμείς δεν θα γίνουμε λωτοφάγοι»
  •  «Επί  δεκαετίες το παλαιό πολιτικό και οικονομικό κατεστημένο κατέστρεφε συστηματικά τη χώρα. Ήταν ένα σύμπλεγμα κομματικό, επιχειρηματικό και μιντιακών συμφερόντων που παραπλανούσε και εξαπατούσε τον κόσμο».
    «Και εμείς πράγματι είχαμε αυταπάτη. Ξέρετε ποια ήταν η αυταπάτη μας, ότι σας θεωρούσαμε ανίκανους να διαλύσατε τα πάντα. Και λέγαμε ότι κάτι θα έμεινε σε αυτή τη χώρα για να διαχειριστούν οι επόμενοι. Οι αυταπάτες μας ήταν ότι ήσασταν έτοιμοι».
    «Ο λαός σας έχει καταδικάσει τρεις φορές και ζητά από εμάς κάτι διαφορετικό»

 

 

περισσότερα
Back to top button