Καστοριά

Ο TAP και τα στοιχήματα για την Καστοριά (αναλυτικό ρεπορτάζ)

Business people talking on site

Με το ξεκίνημα των εργασιών κατασκευής του αγωγού φυσικού αερίου TAP στα μέσα του καλοκαιριού, η Καστοριά θα πρέπει να μεγιστοποιήσει τα οφέλη που μόνο όμως ενωμένη μπορεί να αποκομίσει.

Πρώτο στοίχημα τα αντισταθμιστικά οφέλη που μπορεί να έχουν οι τρεις Δήμοι με έργα ουσίας και ωφελιμότητας για τους κατοίκους, χωρίς να έχουν οι Δήμαρχοι άλλα πράγματα ή υποχρεώσεις στο μυαλό τους.

Δεύτερο στοίχημα αποτελεί η ευκαιρία τουλάχιστον μελλοντικά η Καστοριά να έχει την δυνατότητα κατανάλωσης φυσικού αερίου, κάτι όμως που εξαρτάται όχι μόνο από τις απαραίτητες συνδέσεις που θα προβλέπονται στον αγωγό, αλλά και από το επενδυτικό ενδιαφέρον που μπορεί να προκύψει από εταιρίες εκμετάλλευσης.

Τρίτο και κυριότερο για πολλούς στοίχημα δεν είναι άλλο από τις θέσεις εργασίας, άμεσες και έμμεσες, που θα προκύψουν-και μάλιστα πολύ σύντομα-ώστε να δώσουν ανάσα σε ανέργους του νομού μας. Ήδη όλοι οι εκπρόσωποι της Τοπικής Αυτοδιοίκησης κάνουν λόγο για πιέσεις ώστε να προτιμηθούν από τις κατασκευάστριες εταιρίες Καστοριανοί εργαζόμενοι.

Όμως μέχρι στιγμής όπως δήλωσε στον Antennes FM ο πρόεδρος του Εργατικού Κέντρου Καστοριάς, κ. Μαλέαςδεν γνωρίζουμε ούτε ποια εταιρία θα αναλάβει την κατασκευή στον νομό Καστοριάς, ούτε και ποια θα είναι η πολιτική και η λογική των προσλήψεων. Σίγουρα πάντως θα προκύψουν θέσεις εργατοτεχνικού προσωπικού, θα χρειαστούν άνθρωποι για τις χωματουργικές εργασίες, ενώ αναμένεται να ανοίξουν δουλειές για καταστήματα οικοδομικών υλικών, βενζινάδικα κτλ. Μέχρι στιγμής πάντως κανένας δεν μπορεί να πει με σιγουριά πόσες θέσεις εργασίας θα δημιουργηθούν στην Καστοριά, κάτι πάντως που θα εξαρτηθεί σίγουρα από την πρόοδο των εργασιών και τα χρονοδιαγράμματα ολοκλήρωσης της κατασκευής.”

 

antennes.gr

 

 

 

περισσότερα
Back to top button