Καστοριά

Το πρωτοσέλιδο της εφημερίδας ΟΔΟΣ

Μεταπασχαλινοί, μεσοπεντηκοστιανοί, 

καθόλου νηστίσιμοι διάλογοι.

Οι διάλογοι στην ανταλλαγή φραστικών πυρών μεταξύ των δύο βουλευτών Καστοριάς, κυριών Ολυμπίας Τελιγιωρίδου και Μαρίας Αντωνίου, ήταν απολύτως γνήσιοι αλλά και εύγλωττοι. Απολύτως μεταπασχαλινοί, μεσοπεντηκοστιανοί καθόλου νηστίσιμοι μιας και συνοδεύθηκαν από βαρείς χαρακτηρισμούς και υπαινιγμούς και επιπλέον καθόλου διάλογοι «αγάπης».

Διαβάστε επίσης:

ΑΝΑΣΤΑΣΗ Κ. ΠΗΧΙΩΝ:

Η αμφιπρόσωπη εικόνα της Καστοριάς και άλλα τινά

Η μοναδική αυτή εικόνα της Καστοριάς διέλαθε της συλήσεως και διεσώθηκε της λαίλαπος της αρχαιοκαπηλίας επί αρχιερατείας Δωροθέου…

ΠΑΡΜΕΝΙΩΝΑ ΤΖΙΦΡΑ:

Η πολιτική κατάσταση στην Ελλάδα κατά τα έτη 1925-1950

Ο τότε υπουργός Παιδείας της κυβέρνησης του Γεώργιος Παπανδρέου έκανε πολλά σχολικά κτήρια, δημοτικά και γυμνάσια. Ανάμεσα σ αυτά και το 3ο δημοτικό σχολείο, στο Απόζαρι Καστοριάς, στο οποίο φοίτησε ο γράφων ως μαθητής…

ΘΡΑΣΥΒΟΥΛΟΥ ΟΡ. ΠΑΠΑΣΤΡΑΤΗ:

Μιχάλης Παπαμαντζάρης

Πώς να ήταν άραγε η Καστοριά στη δεκαετία του 1950; Είχε μόλις τελειώσει η τραγική δεκαετία του 1940, οι συνέπειες της οποίας έσκιαζαν ακόμη τη μικρή πόλη, που θα αγωνιζόταν σκληρά στα επόμενα χρόνια για να συνέλθει και να εκσυγχρονιστεί. 

ΝΙΚΟΛΑΟΥ ΔΑΣΚΑΛΑΚΗ:

Η οικονομία της Καστοριάς

Ο Εβλιγιά Τσελεμπή αναφέρει ότι η Καστοριά έχει περίπου 100 καταστήματα, στα οποία πωλούσαν ψάρια και είδη παντοπωλείου. Είχαν πολλά αμπέλια και γινόταν εμπόριο κρασιού.

ΛΑΖΑΡΟΥ ΝΙΚΗΦΟΡΙΔΗ:

Τη γλώσσα μου έδωσαν ελληνική

ήτοι περί του ορθώς λέγειν τε και γράφειν

ΟΔΟΣ:

Υψηλή θεατρική τέχνη

Από τον κατάλογο αυτό που αποτελείται από μεγάλες πόλεις της χώρας ή με παράδοση στην πνευματική ζωή και τον πολιτισμό, ύστερα από την επιτυχία των αναμεταδόσεων της ΜΕΤ, δεν πρέπει να απουσιάζει η πόλη της Καστοριάς. 

Λόγος & Αντίλογος

Ματθαίος Καλαϊτζόπουλος | Γεωργία Ζεμπιλιάδου

-Έναρξη της κατασκευής του αγωγού ΤΑΡ

-Το «πόθεν έσχες» του πρωθυπουργού

…κι άλλα.

ΟΔΟΣ

το βήμα της Καστοριάς

Πέμπτη 19.5.2016 | 836

 

 

 

 

 

περισσότερα

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.

Back to top button