ΕλλάδαΚαστοριάτελευταίες ειδήσεις

Αγροτική Τράπεζα: Οι μεγαλύτεροι οφειλέτες κόκκινων δανείων – Δύο από την Καστοριά με 20 εκατ. και 2 εκατ. ευρώ

ate_

Των Χρήστου Ιωάννου και Τάσου Τέλλογλου

– Το insidestory.gr εξασφάλισε τη λίστα με τους μεγαλύτερους οφειλέτες κόκκινων δανείων της Αγροτικής Τράπεζας συνολικού ύψους περίπου 5 δισεκατομμυρίων ευρώ.

Η λίστα περιέχει την κατάσταση των μη εξυπηρετούμενων δανείων που προκάλεσαν τη διάσπαση της ΑΤΕ και την υπαγωγή σε διαδικασία εκκαθάρισης, όπως αυτή αποτυπώθηκε σε μια χρονική στιγμή το 2015.

Γιατί είναι σημαντικά τα στοιχεία αυτής της λίστας; Διότι η ύπαρξη κόκκινων δανείων στις τράπεζες συνέβαλε κατά πολύ στην αύξηση της οικονομικής βοήθειας, που η Ελλάδα έλαβε από τους δανειστές όταν ξέμεινε από χρήματα και δεν μπόρεσε να δανειστεί από τις αγορές λόγω στάσης πληρωμών. Ο λογαριασμός αυτός της οικονομικής βοήθειας χρεώθηκε σε όλους τους Έλληνες με τη μορφή φόρων, μείωσης μισθών, πώλησης περιουσιακών στοιχείων κ.λπ. και αυξήθηκε σημαντικά τα τελευταία χρόνια αφού το ύψος των κόκκινων δανείων σε όλες τις τράπεζες πολλαπλασιάστηκε.

Η λίστα περιέχει την κατάσταση των μη εξυπηρετούμενων δανείων που προκάλεσαν τη διάσπαση της ΑΤΕ και την υπαγωγή σε διαδικασία εκκαθάρισης, όπως αυτή αποτυπώθηκε σε μια χρονική στιγμή το 2015.

 

Από την Καστοριά: 

ΓΕΟΚ ΑΕ Ν. ΚΑΣΤΟΡΙΑΣ  € 20.818.951

ΕΝΩΣΗ ΑΓΡΟΤΙΚΩΝ ΣΥΝΕΤΑΙΡΙΣΜΩΝ ΚΑΣΤΟΡΙΑΣ € 2.007.274

 

 

Το inside story δεν λέει ούτε υπονοεί ότι οποιοδήποτε πρόσωπο, εταιρεία ή άλλη οντότητα που περιλαμβάνεται στη βάση δεδομένων των “κόκκινων δανείων” παρέβη τον νόμο ή ενέργησε εσφαλμένα.

Τα δεδομένα που παρουσιάζονται αποτελούν μια φωτογραφία της κατάστασης των δανείων, όπως αποτυπώθηκε κάποια στιγμή του 2015.

Αν βρείτε κάποιο λάθος στη βάση δεδομένων, παρακαλούμε επικοινωνήστε μαζί μας.

 

ΔΕΙΤΕ ΤΗ ΛΙΣΤΑ ΓΙΑ ΟΛΗ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ΕΔΩ  ( και πατήστε πάνω στον χάρτη)

 

 

πηγή :insidestory.gr

 

 

περισσότερα

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.

Back to top button