Ελλάδα

Ταλιατέλες φούρνου με τυριά και χωριάτικο λουκάνικο

zymarika_loukanika_1684283440bd9adfdf954f8b87f4393eΥλικά

  • 500 γρ. ταλιατέλες
  • 4 αυγά
  • 6 ποτήρια γάλα (φρέσκο ή αραιωμένο εβαπορέ)
  • 1/3 του ποτηριού ελαιόλαδο
  • 100 γρ. φέτα, τριμμένη
  • 200 γρ. κασέρι, τριμμένο
  • 100 γρ. γραβιέρα, τριμμένη
  • 1-2 λουκάνικα χωριάτικα κομμένα σε φέτες

 

Εκτέλεση

  1. Βάζετε τα ζυμάρικα ωμά στο ταψί. Σε ένα μεγάλο μπολ ανακατεύετε τα αυγά, το λάδι και το γάλα.
  2. Σκορπίζετε τα τυριά πάνω από τα ζυμαρικά και στη συνέχεια τα περιχύνετε με το μείγμα αυγών-γάλακτος. Προσέχετε ώστε να καλυφθούν καλά όλα τα ζυμαρικά, καθώς το υγρό αυτό μείγμα είναι που θα τα βοηθήσει να ψηθούν σωστά. Ρίχνετε από πάνω τα λουκάνικα.
  3. Τα βάζετε σε προθερμασμένο φούρνο και ψήνετε το φαγητό στους 190 °C για 45΄-50΄.

icookgreek.com

περισσότερα
Back to top button