Ελλάδα

Οι άγνωστες χρήσεις της μπατονέτας

8b0d6faf1aedd6e4279c33e3b74759e6_LΟι μπατονέτες εκτός από τον καθαρισμό των αυτιών έχουν και πολλές άλλες πρακτικές χρήσεις.

Για παράδειγμα βοηθούν στο να ξεμπλοκάρουμε ένα φερμουάρ που έχει κολλήσει, να καθαρίσουμε το πιστολάκι μαλλιών, να ανανεώσουμε το μακιγιάζ μας.

AdTech Ad

Ειδικότερα:
-Χαλασμένο φερμουάρ: Σε μία μπατονέτα βάζετε λίγο ελαιόλαδο και τρίβετε στο σημείο που έχει μπλοκάρει το φερμουάρ. Αφήνεται για λίγα λεπτά και το φερμουάρ είναι έτοιμο. Αν δεν ανοίγει επαναλαμβάνετε τη διαδικασία.

zipper e1436817932437
-Μακιγιάζ: Συνήθως η περιοχή των ματιών θέλει ιδιαίτερα προσοχή στον καθαρισμό. Πολλές φορές μετά το ντεμακιγιάζ υπάρχουν ίχνη μάσκαρας κάτω από τα μάτια. Ένας εύκολος τρόπος καθαρισμού είναι να περάσετε τα συγκεκριμένα σημεία με μία μπατονέτα και λίγη κρέμα ντεμακιγιάζ. Είναι σημαντικό να μην τρίβετε την περιοχή κάτω από τα μάτια γιατί θα προκαλέσετε ερεθισμό. Επίσης, με τη μπατονέτα μπορείτε να βελτιώσετε το μακιγιάζ σας ( σκιές, eye liner).

eye makeup e1436817799241
-Πιστολάκι μαλλιών: Είναι πολύ πιθανό να μην έχετε προσέξει ότι το πιστολάκι μετά από αρκετές χρήσεις, συσσωρεύει χνούδι. Για την καλύτερη λειτουργία του μπορείτε να αφαιρέσετε το χνούδι με μία μπατονέτα.

hair dryer clean 600x600 e1436817906108
-Καθαρισμός κοσμημάτων: Αν ορισμένα κοσμήματά σας έχουν θαμπώσει αλλά δεν καθαρίζουν εύκολα, πάρτε μία μπατονέτα και σιγά σιγά ξεκινήστε να τρίβετε την επιφάνεια που θέλετε. Με μία μικρή ποσότητα βαζελίνης, ορισμένα κοσμήματα θα λάμψουν!
-Μανικιούρ: Όταν βάφετε τα νύχια σας, πολλές φορές το μανό …ξεφεύγει. Μην προσπαθήσετε να το διορθώσετε εκείνη τη στιγμή. Αφήστε το να στεγνώσει και στη συνέχεια παίρνετε μία μπατονέτα , βάζετε λίγο ασετόν και περνάτε το το μανό που ξέφυγε από τα νύχια.

manicure e1436817737481
-Καθαρισμός παιδικών παιχνιδιών: Πολλά από τα παιδικά παιχνίδια γεμίζουν σκόνες σε σημεία που είναι δύσκολα να καθαριστούν ενώ ορισμένα δεν πλένονται καθώς έχουν μπαταρίες. Με μία μπατονέτα και λίγο καθαρό οινόπνευμα ή νερό μπορείτε να περάσετε τα δύσκολα σημεία.

mothersblog.gr

περισσότερα
Back to top button