Καστοριά

Μητέρες μαθητών εθελοντικά μεταμόρφωσαν την αυλή του 5ου Νηπιαγωγείου Καστοριάς

IMG_19691-696x522Ο εθελοντισμός είναι «μια δραστηριότητα που συνεπάγεται τη διάθεση χρόνου, τη μη αμειβόμενη προσφορά εργασίας και αποσκοπεί στο να ωφελήσει το περιβάλλον ή μεμονωμένα άτομα ή ομάδες». Είναι μια συνολική στάση ζωής, μια εμπνευσμένη πράξη στηριζόμενη στην ελεύθερη βούληση και την πλήρη ανιδιοτέλεια.

Την έννοια του εθελοντισμού που σπανίζει στις μέρες μας υιοθέτησαν κάποιες μητέρες παιδιών του 5ου Νηπιαγωγείου Καστοριάς στην περιοχή ΛΥΒ , όπου βλέποντας τους τοίχους του σχολείου στην αυλή να χάνουν την ζωντάνια τους με το πέρασμα του χρόνου σε ένα χώρο όπου καθημερινά ζουν και μεγαλώνουν τα παιδιά τους αποφάσισαν εθελοντικά να εργαστούν για να μεταμορφώσουν το χώρο, όπως και έγινε, σε μια ευχάριστη γωνιά για τα παιδιά που βελτιώνει την καθημερινότητά τους στο σχολείο.

Με πολύ κέφι αλλά περισσότερο απ’ όλα πολλή δουλειά έβαψαν τους τοίχους δίνοντας και πάλι χρώμα και ζωντάνια στην καθημερινότητα των παιδιών τους.

Οι μητέρες των παιδιών είναι άξιες κάθε επαίνου και πολλών συγχαρητηρίων και αποτελούν παράδειγμα προς μίμηση για την τοπική Κοινωνία.

IMG_1966IMG_1967IMG_1969

orizontespress.gr

περισσότερα

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.

Back to top button