Καστοριά

Καστοριά: Σεμινάριο βασικής υποστήριξης ζωής για πολίτες

βλσTα στατιστικά της Ευρώπης είναι ότι κάθε 45 δευτερόλεπτα συμβαίνει μία καρδιακή ανακοπή. Αυτό καθιστά αναγκαίο την εκπαίδευση πολιτών στην βασική υποστήριξη της ζωής, καθώς η επιβίωση των ατόμων υπό καρδιακή ανακοπή αυξάνει αν τους παρασχεθεί βοήθεια από παρευρισκόμενα άτομα. Η εκπαίδευση πολιτών γίνεται εδώ και χρόνια από εκπαιδευμένους διασώστες υπό την αιγίδα της Ελληνικής Εταιρίας Επείγουσας Προνοσοκομειακής Φροντίδας, μιαs Επιστημονικήs Εταιρείαs μη Κερδοσκοπικού χαρακτήρα που στόχο έχει την ευαισθητοποίηση και εκπαίδευση πληθυσμών και η οποία είναι επίσης υπό την αιγίδα του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου Αναζωογόνησης.

Μετά από προσπάθεια και κόπο της τοπικής ομάδας Καστοριάς, είμαστε περήφανοι που καταφέραμε να μας αποδωθεί ο τίτλος Εκπαιδευτικού Κέντρου Δυτικής Μακεδονίας, τίτλos που δημιουργεί δικαιώματα αλλά κυρίως υποχρεώσεις. Απαρτίζεται από εκπαιδευτές διαφόρων ειδικοτήτων και ηλικιών που μεράκι τους είναι να μεταλαμπαδεύσουν γνώσεις σχετικές με την παροχή πρώτων βοηθειών σε περίπτωση καρδιακής ανακοπής.

Ηδη στην πόλη μας τα τελευταία 3 χρόνια έχουν πραγματοποιηθεί 9 σεμινάρια που αποτιμώνται σε εκπαίδευση περίπου 250 συμπολιτών μας και συνεχίζουμε πιο δυναμικά. Στόχος είναι να εκπαιδεύσουμε όλο και μεγαλύτερο μέρος του πληθυσμού, ώστε να έχουμε καλύτερη στατιστική επιβίωση στις ανακοπές που συμβαίνουν στον νομό μας και όχι μόνο. Οργάνωση και εκπαίδευση πολιτών όλης της Δυτικής Μακεδονίας.

Ας ευαισθητοποιηθούμε όλοι λοιπόν για ένα θέμα που ίσως έρθουμε αντιμέτωποι στην καθημερινότητα μας, αφιερώνοντας λίγο από τον πολύτιμο χρόνο μας προκειμένου να σώσουμε με μοναδικό όπλο τα χέρια μας ΜΙΑ ΑΝΘΡΩΠΙΝΗ ΖΩΗ !!!

Τα σεμινάρια είναι 5ωρα και κυρίως διαδραστικά με πρακτική εξάσκηση. Στο τέλος του σεμιναρίου οι συμμετέχοντες γνωρίζουν τι πρέπει να κάνουν αν βρεθούν αντιμέτωποι με ένα τέτοιο γεγονός και επίσης γίνονται κάτοχοι πιστοποίησης από το Ευρωπαϊκό Συμβούλιο που είναι διεθνούς αναγνώρισης.

Το επόμενο σεμινάριο θα πραγματοποιηθεί στην Καστοριά 11 με 12 Ιουνίου.

Η περήφανη ομάδα εκπαιδευτών Καστοριάς:

Φερδή Ελένη, Σουρβίνος Σπύρος, Βασιλειάδης Απόστολος, Καλογιάννη Βασιλική, Λεμονιώτης Δημήτριος, Μπακόλα Μαγδαληνή, Γραβαλίδης Δημήτριος, Κωτσόπουλος Κωσταντίνος, Λουκάκου Γεωργία.

βλσ1

περισσότερα
Back to top button