ΑθλητικάΚαστοριά

Καστοριά : Το Run Greece μέσα από μια διαφορετική ματιά

P1020713Ρεπορτάζ – Φωτογραφίες: Λεωνίδας Οικονομίδης

Εδώ, ΚΑΣΤΟΡΙΑ: Νικητές στο Run Greece, οι δεκάδες εθελοντές/ντριες!

Την Κυριακή 15 του Μάη, είχαν την τιμητική τους η ανθρώπινη θέληση και η αλληλεγγύη. Ένας αγώνας δρόμου διαφορετικός. Με μοναδικό κίνητρο την προσφορά, και τη χαρά της συμμετοχής.

Ο παραλίμνιος δρόμος με τα θεόρατα πλατάνια, είναι μία μαγευτική διαδρομή για περπάτημα, τρέξιμο και ποδήλατο

Η Καστοριά για τέταρτη συνεχή χρονιά φιλοξένησε την αθλητική εκδήλωση RUN GREECE, που τείνει να γίνει ο πιο πετυχημένος θεσμός στα κοινωνικά δρώμενα της χώρας.

Εκατοντάδες οι συμμετέχοντες στον αγώνα δρόμου των 10 χιλιομέτρων και ημιμαραθωνίου

Πραγματική γιορτή και μεγάλη η συμμετοχή στους αγώνες δρόμου 1.000 μέτρων, 5, 10 χιλιομέτρων και ημιμαραθωνίου. Οι αθλητές κάθε ηλικίας ξεπέρασαν τους 2.500 χιλιάδες!
Οι Πρωταγωνιστές
Οι δεκάδες εθελοντές “κέρδισαν” το μεγάλο και απεριόριστο σεβασμό μας. Τις θερμές μας ευχαριστίες! Χωρίς τις δικές σας υπηρεσίες, η διοργάνωση δεν θα μπορούσε να έχει την ίδια επιτυχία!!
Η μεγάλη επιτυχία του φετινού 4ου Run Greece – Τρέξε Καστοριά επιτεύχθηκε, γιατί στηρίχτηκε στην πολύτιμη συνεισφορά των εθελοντών μας και τη συνδρομή όλων των φορέων, που κατά γενική ομολογία, έχουν αγκαλιάσει από την πρώτη στιγμή στηρίζοντας αυτή τη σπουδαία αθλητική εκδήλωση, που διοργανώνουν ο ΣΕΓΑΣ με την Περιφερειακή Ενότητα Καστοριάς και τον ομώνυμο Δήμο.
Εθελοντές και οι συνάδελφοι: Καλλιόπη Κράτσιου, δασκάλα Φυσικής Αγωγής και ο δάσκαλος, Ηλίας Χατζηιωαννίδης
Πολύς κόσμος, ιδανικές καιρικές συνθήκες, όμορφη διαδρομή στη σκιά των αιωνόβιων πλατάνων και δίπλα στα νερά της λίμνης Ορεστιάδας (η ομορφότερη διαδρομή της Ελλάδας).
Κατά μήκος της μαγευτικής διαδρομής, δεκάδες εθελοντές μάς εμψύχωναν προσφέροντας δροσερό νερό και ενεργειακά-τονωτικά ποτά.
Η λεωφόρος των κύκνων πλημμύρισε από μαθητές/τριες Δημοτικών Σχολείων!
Επιλογή Φωτο: Fouit.gr
Η συμμετοχή των Δημοτικών Σχολείων αρκετά μεγάλη και του χρόνου να είναι ακόμη μεγαλύτερη. Το σχολείο μας από το 2013 που διεξήχθη το πρώτο Run Greece, συμμετέχει ανελλιπώς. Φέτος έλαβαν μέρος 30 μαθητές/τριες τρέχοντας στην παιδική διαδρομή των 1.000 μέτρων και τους αξίζουν πολλά συγχαρητήρια. Ο μαθητής του σχολείου μας, Μιχάλης Ρόμπος,τερμάτισε πρώτος πανηγυρίζοντας πανευτυχής μπροστά στην δασκάλα του Δέσποινα Σπυροπούλου!
Ο πατέρας Στέργιος Ρόμπος, με τον ανιψιό του Μιχαήλ Τσίλογλου
Η οικογένεια Θεόδωρου Μονοβασίλη, σε πλήρη απαρτία!
Οι Συνυφάδες συνόδευσαν τα τέκνα τους… με απόντα τον Αχιλλέα!
Στους αγώνες συμμετείχαν και 14 συνέλληνες από τη μαρτυρική Κύπρο μας, τιμώντας με την παρουσία τους το ΣΕΓΑΣ και την Καστοριά μας!
Οι Αργείτες στηρίζουν εμπράκτως την εκδήλωση

Το Άργος Ορεστικό, η συμπρωτεύουσα του ακριτικού νομού μας, συμμετείχε για μία ακόμη φορά με πολλούς μαθητές των δύο βαθμίδων και ενήλικες με το μεγαλύτερο σε ηλικία (68 ετών) Κωνσταντίνο Φωτίου, παλαίμαχο ποδοσφαιριστή του Παναργειακού, ο οποίος τερμάτισε στα 5 χ.μ. με τον εκπληκτικό χρόνο των 26′:51″!

Ο αειθαλής Κώστα Φωτίου, υπήρξε για πολλά χρόνια ποδοσφαιριστής του Παναργειακού, αθλητής με σπάνιο ήθος, άριστος οικογενειάρχης, άνθρωπος του μέτρου και της ποιότητας. Σου ευχόμαστε να είσαι πάντα υγιής και χαρούμενος!

Στα 10 χιλιόμετρα τερμάτισαν στη δεύτερη και τρίτη θέση αντίστοιχα, οι συνδημότες μου Αθανάσιος Παγουνάδης και Στέλιος Παγουνόπουλος.

Από αριστερά Διομήδης Παπαδημητρίου, Στέλιος Παγουνόπουλος, Ιωάννης Νάκος(ο προπονητής μας), Δημήτριος Ελευθεριάδης, Λεωνίδας Οικονομίδης, Βασίλειος Παμπουκίδης, Ιωάννης Οικονομίδης και καθιστός ο Κωνσταντίνος Παγουνόπουλος
Με τους Στέργιο Γκουσνιώτη και τον ταμία ΕΑΣ ΣΕΓΑΣ Δυτ. Μακεδονίας, Δημήτριο Σαρρή
Με τους συμπολίτες και συνδημότες μου, Λευτέρη Ελευθεριάδη και Ρούλη Βαλδούμα
Ο συμπαθής και αγαπητός συναθλητής μου, Βασίλειος Νιζισκιώτης, τερμάτισε με άνεση στον επίπονο ημιμαραθώνιο.
Φέτος, στα 55 μου, λόγων μνημονίων και λιτότητας (απώλεια κιλών) τερμάτισα γρηγορότερα!
Το καλύτερο ντοπάρισμά μου, προήλθε από τις αυθόρμητες και έντονες επευφημίες της συναδέλφου, Αγγελικής Τσιαρσιώτη. 
Αγγελική, σε ευχαριστώ, ευχόμενος σε σένα και την οικογένειά σου τα καλύτερα!
19 δευτερόλεπτα πιο κάτω από το 2013! Η ηλικία μας δεν πρέπει να μετριέται με τα χρόνια αλλά με την ψυχική μας διάθεση…
Συναδέλφους φέτος δεν συνάντησα παρά μόνο τρεις! Συμμετείχαν περισσότεροι, αλλά με τόσο πλήθος χαθήκαμε!
Η συνάδελφος δασκάλα Αγγλικής Γλώσσας, Ελένη Χαραλαμπίδου για μία ακόμη φορά έτρεξε στα 5χ.μ.
Με το συνάδελφο Αντώνιο Χρήστου, δάσκαλο του Δημοτικού Σχολείου Κολοκυνθούς, τερματίσαμε με χαρακτηριστική άνεση στο δρόμο των 10χ.μ.
Αγκαλιές με το συνάδελφο πληροφορικής Δαμιανό Κεφαλά, που με τη συμμετοχή του εκπροσώπησε  το Γραφείο Διεύθυνσης Α/θμιας Εκπαίδευσης Καστοριάς
Ο υιός Ιωάννης, ήρθε από Θεσσαλονίκη για να τρέξει στον ημιμαραθώνιο για πρώτη φορά. Χαμογελαστός περνά τα 10χ.μ. σε 1 ώρα, συνεχίζοντας  για το δεύτερο 10άρι…
Τερματισμός μετά από 21 χιλιόμετρα. ΕΥΓΕ!
Κοντά μας ένας πρώην πρωταθλητής του Ολυμπιακού!
Χρονομέτρης των αγώνων, ένας σπουδαίος αθλητής του μαραθωνίου, ο Νίκος Πολιάς. Υπήρξε πολυνίκης στο Πανελλήνιο Πρωτάθλημα Μαραθωνίου δρόμου και 24ος στους Ολυμπιακούς Αγώνες του 2004! Απόφοιτος του Πολυτεχνείου αλλά δεν άσκησε ποτέ το επάγγελμα του πολιτικού μηχανικού, αφού τον “κέρδισε” ο κλασσικός αθλητισμός. Σήμερα διατηρεί εταιρεία χρονομέτρησης αγώνων και είναι εκδότης του περιοδικού “Runner”.
Ο κάτοχος του ελληνικού ρεκόρ διαδρομής στον Κλασσικό Μαραθώνιο της Αθήνας, Νίκος Πολιάς, με εξαιρετική ταχύτητα και ακρίβεια ανακοίνωσε τους χρόνους των συμμετεχόντων!
Δίπλα στον Έλληνα πρωταθλητή, ο νεαρός Κωνσταντίνος Κυδωνάκης με το συνεργείο του, κάλυψε την αθλητική εκδήλωση με ήχο κρυστάλλινο και υψηλής ανάλυσης.
Νικόλαε, κάποια στιγμή ηλικιωμένος Καστοριανός, είπε σε συνομήλικό του: “Από το πρωί μπουτσάζουν τα όργανα”!
Πατήρ και υιός με τον πρώην μαθητή μας, Πασχάλη Μπάτζιο
Ένας συμπολίτης και συνδημότης μας στα κέντρα των αποφάσεων 
Εξέφρασα στον αγαπητό και τελειομανή, Αθανάσιο, τα ειλικρινή συγχαρητήριά μου για τη φετινή άψογη διοργάνωση των αγώνων. Η παρουσία του στα διοικητικά δρώμενα του ΣΕΓΑΣ, είναι πάντα χρήσιμη και ωφέλιμη για την ακριτική περιοχή μας.

Πανταχού παρών, ο πρόεδρος επιτροπής αγώνων ΣΕΓΑΣ, Αθανάσιος Ράπτης, συνταξιούχος καθηγητής Φυσικής Αγωγής, συνεχίζει να προσφέρει τις υπηρεσίες του στον κλασσικό αθλητισμό
Τι ακόμη”έπιασε” ο φωτογραφικός μας φακός…
Το προπονητικό δίδυμο της γενέτειράς μου
Οι συνεργάτες του κ. Ράπτη, γυμναστές στίβου του Άργους Ορεστικού, Αθανάσιος Ελευθεριάδης και Γρηγόριος Δατσιάδης

Δημήτριος(Τζίμης) Σαρρής: Σε όλες τις φωτογραφίες μέσα!

Ξεπέρασε και το διαχειριστή του παρόντος ιστολογίου!!
Στριμωγμένος από Οικονομιδαίους…
Όταν συναντιούνται, συνεχώς ψιθυρίζουν… ασκώντας υψηλή κριτική!
Και του χρόνου με υγεία και αλλαγή της επωνυμίας RUN GREECE σε RUN HELLAS και ακόμη ελληνικότερη “ΤΡΕΞΕ ΕΛΛΑΔΑ”
Λεωνίδας Οικονομίδης
περισσότερα
Back to top button