Ελλάδα

Στρατιωτικός τουρισμός: Σήμερα και αύριο η αναβίωση της μάχης στο Ρούπελ

13174105_1027289680682145_724792410132314910_n

Ένα ιδιαίτερα ενδιαφέρον Σαββατοκύριακο προβλέπεται για τους φίλους του στρατιωτικού τουρισμού στα Οχυρά Ιστίμπεη και Ρούπελ που βρίσκονται στο Νομό Σερρών στα σύνορα με τη Βουλγαρία.
Συγκεκριμένα αύριο Σάββατο και Κυριακή, 14 και 15 Μαΐου αντίστοιχα, ο Δήμος Σιντικής διοργανώνει δύο εντυπωσιακές εκδηλώσεις, όπου σε αυτά τα δύο ιστορικά Οχυρά θα πραγματοποιηθεί η αναβίωση των ηρωϊκών μαχών που έλαβαν χώρα τον Απρίλιο του 1941.
Με στόχο τόσο την προώθηση του ιστορικού τουρισμού, αλλά και τη διατήρηση της ιστορικής μνήμης, είναι η πρώτη φορά που διοργανώνεται κάτι παρόμοιο, το οποίο θα προβάλει σε αληθοφανείς συνθήκες τον ηρωισμό των Ελλήνων στρατιωτών, απέναντι στους πανίσχυρους τότε Γερμανούς.
Επιπλέον θα γίνουν παράλληλες δράσεις (εκθέσεις φωτογραφίας, μοντελισμού, αναβιωτών κ.α.) ενώ χώροι των υπόγειων στοών θα ανοίξουν προς το κοινό.
Η πρώτη αναπαράσταση θα πραγματοποιηθεί αύριο Σάββατο 14 Μαίου στο Οχυρό Ιστίμπεη με ώρα έναρξης στις 11:30, ενώ ανάλογη δράση θα γίνει την επόμενη ημέρα στο Οχυρό Ρούπελ και πάλι στις 11:30.
Η περιοχή των Οχυρών παρουσιάζει επιπλέον εξαιρετικό τουριστικό ενδιαφέρον, με καταπληκτική φύση, ιαματικά λουτρά και εξαιρετική γαστρονομία με ντόπια κρέατα, αλλά και ψάρια όπως πέστροφες. Βρίσκεται πάνω στο οδικό άξονα Σερρών-Προμαχώνα στο ύψος του Αγγίστρου και δίπλα στο τελωνείο του Προμαχώνα. Για τη διαμονή σας μπορείτε να επιλέξετε μεταξύ Σιδηροκάστρου, Αγγίστρου, Σερρών, αλλά και της κοντινής περιοχής της λίμνης Κερκίνης και Ποροΐων
Πληροφορίες : www.roupel1941.com

 

Omorfa Taxidia

 

περισσότερα
Back to top button