Ελλάδα

Προκήρυξη του ΑΣΕΠ για 2.135 προσλήψεις στο Δημόσιο – Ποιους αφορά

ASEP_WPΤην προκήρυξη για την εκδήλωση ενδιαφέροντος για 2.135 προσλήψεις στο Δημόσιο τακτικού προσωπικού Πανεπιστημιακής, Τεχνολογικής και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης εξέδωσε το ΑΣΕΠ. Οι θέσεις θα καλυφθούν απο επιτυχόντες προηγούμενων διαγωνισμών της Ανεξάρτητης Αρχής και συγκεκριμένα του έτους 1998.

Ειδικότερα σύμφωνα με την προκήρυξη του ΑΣΕΠ καλούνται όσοι υποψηφίους, έλαβαν στο γραπτό διαγωνισμό του έτους 1998 βαθμολογία ίση ή ανώτερη της καθορισμένης βάσης κατά κατηγορία και κλάδο, και εμπίπτουν στις διατάξεις του άρθρου 5 του ν. 3320/2005, να υποβάλουν Αίτηση – Υπεύθυνη Δήλωση, σύμφωνα με τους όρους της παρούσας προκήρυξης για την πλήρωση δύο χιλιάδων εκατόν τριάντα πέντε (2135) θέσεων ως κατωτέρω:

Α. Πανεπιστημιακής (Π.Ε.) Εκπαίδευσης επτακόσιες είκοσι (720) θέσεις των κλάδων/ειδικοτήτων: ΠΕ Γραμ-ματέων, ΠΕ Διοικητικού-Λογιστικού, ΠΕ Διοικητικού-Οικονομικού.

Β. Τεχνολογικής 0″.Ε.) Εκπαίδευσης τριακόσιες εβδομήντα δύο (372) θέσεις των κλάδων/ειδικοτήτων: ΤΕ Γραμματέων, ΤΕ Διοίκησης Μονάδων Υγείας και Πρόνοιας, ΤΕ Διοικητικού-Λογιστικού, ΤΕ Λογιστικού.

Γ. Δευτεροβάθμιας (Δ.Ε.) Εκπαίδευσης χίλιες σαράντα τρεις (1043) θέσεις των κλάδων/ειδικοτήτων: ΔΕ Γραμ-ματέων, ΔΕ Διοικητικού-Λογιστικού, ΔΕ Διοικητικού.

ΠΡΟΫΠΟΘΕΣΕΙΣ ΣΥΜΜΕΤΟΧΗΣ

Αίτηση εκδήλωσης ενδιαφέροντος δύνανται να υποβάλουν για την πλήρωση των προκηρυσσομένων θέσεων, οι υποψήφιοι που πληρούν τους όρους της παρούσας προκήρυξης εφόσον κατά την ημερομηνία λήξης της προθεσμίας υποβολής των αιτήσεων συμμετοχής δεν: α) έχουν ήδη διοριστεί ως τακτικό προσωπικό, μόνιμοι υπάλληλοι και υπάλληλοι με σχέση εργασίας ιδιωτικού δικαίου αορίστου χρόνου (Ι.Δ.Α.Χ.) με οποιαδήποτε διαδικασία διορισμού ή πρόσληψης τακτικού προσωπικού στο Δημόσιο και στον ευρύτερο δημόσιο τομέα, β) διορίστηκαν ως τακτικό προσωπικό με οποιαδήποτε διαδικασία διορισμού ή πρόσληψης τακτικού προσωπικού στο Δημόσιο και στον ευρύτερο δημόσιο τομέα και εν συνεχεία παραιτήθηκαν και γ) κατατάχθηκαν βάσει νέου πανελλήνιου πίνακα (Ανασύνταξη Πινάκων Κατάταξης Προκήρυξης ΑΣΕΠ 8/1997 (ΦΕΚ 124/30.6.2005/Τ.Π.ΑΣΕΠ) σε σειρά διοριστέου σε εφαρμογή των διατάξεων του άρθρου 5 του Ν. 3320/2005 και δεν αποδέχτηκαν το διορισμό τους.

ΓΕΝΙΚΑ ΠΡΟΣΟΝΤΑ ΔΙΟΡΙΣΜΟΥ

Οι υποψήφιοι πρέπει:

1. Να έχουν την υγεία που απαιτείται για την εκτέλεση των καθηκόντων της θέσης που επιλέγουν.

2. Να μην έχουν κώλυμα διορισμού, ούτε κατά το χρόνο λήξης της προθεσμίας υποβολής των αιτήσεων, ούτε κατά το χρόνο του διορισμού, ήτοι:

α) Να μην έχουν καταδικαστεί για κακούργημα και σε οποιαδήποτε ποινή για κλοπή, υπεξαίρεση (κοινή ή στην υπηρεσία), απάτη, εκβίαση, πλαστογραφία, απιστία δικηγόρου, δωροδοκία, καταπίεση, απιστία περί την υπηρεσία, παράβαση καθήκοντος, καθ” υποτροπή συκοφαντική δυσφήμηση, καθώς και για οποιοδήποτε έγκλημα κατά της γενετήσιας ελευθερίας ή έγκλημα οικονομικής εκμετάλλευσης της γενετήσιας ζωής.

β) Να μην είναι υπόδικοι που έχουν παραπεμφθεί με τελεσίδικο βούλευμα ή κατ” άλλον νόμιμο τρόπο (Ν.4139/2013 αρ. 43) για κακούργημα ή για πλημμέλημα της περίπτωσης α, έστω και αν το αδίκημα αυτό έχει παραγραφεί.

γ) Να μην έχουν στερηθεί λόγω καταδίκης τα πολιτικά τους δικαιώματα και για όσο χρόνο διαρκεί η στέρηση αυτή.

δ) Να μην τελούν υπό στερητική δικαστική συμπαράσταση (πλήρη ή μερική), υπό επικουρική δικαστική συμπαράσταση (πλήρη ή μερική) και υπό τις δύο αυτές καταστάσεις.

ε) Να μην έχουν απολυθεί από θέση δημόσιας υπηρεσίας ή Ο.Τ.Α. ή άλλου Νομικού Προσώπου του δημόσιου τομέα, λόγω επιβολής της πειθαρχικής ποινής της οριστικής παύσεως ή λόγω καταγγελίας της σύμβασης εργασίας για σπουδαίο λόγο, οφειλόμενο σε υπαιτιότητα του εργαζομένου, αν δεν παρέλθει πενταετία από την απόλυση.

Σημείωση: Η ανικανότητα προς διορισμό αίρεται μόνο με την έκδοση του κατά το άρθρο 47 παρ.1 του Συντάγματος διατάγματος που αίρει τις συνέπειες της ποινής.

Για την απόδειξη της συνδρομής ή μη των αναφερομένων στις ανωτέρω 1 και 2 παραγράφους οι υποψήφιοι που θα περιληφθούν στον πίνακα διοριστέων υποχρεούνται να προσκομίσουν στην οικεία υπηρεσία τα απαιτούμενα για το διορισμό δικαιολογητικά, άλλως δεν γίνεται ο διορισμός τους, διαγράφονται από τον οικείο πίνακα και καλούνται για αναπλήρωση οι αμέσως επόμενοι στη σειρά υποψήφιοι.

Αιτήσεις και προθεσμία

Η προθεσμία υποβολής αιτήσεων συμμετοχής λήγει με την πάροδο δέκα (10) ημερών από την ημερομηνία δημοσίευσής της στην Εφημερίδα της Κυβέρνησης.

Το εμπρόθεσμο της αιτήσεως κρίνεται από την ημερομηνία της ταχυδρομικής σήμανσης.

Διόρθωση ή συμπλήρωση των αιτήσεων, επιτρέπεται μόνο μέχρι τη λήξη της προθεσμίας υποβολής με νέες αιτήσεις, οι οποίες θα αντικαθιστούν τις προηγούμενες και πρέπει απαραιτήτως να έχουν την ένδειξη «ΑΝΤΙΚΑ-ΤΑΣΤΑΣΗ ΑΙΤΗΣΕΩΣ» ή «ΣΥΜΠΛΗΡΩΣΗ ΑΙΤΗΣΕΩΣ» αντιστοίχως.

Κάθε υποψήφιος μπορεί να υποβάλει μία μόνο αίτηση και για θέσεις μίας μόνο κατηγορίας προσωπικού (Π.Ε. ή Τ.Ε. ή Δ.Ε.), αυτής που είχε συμμετάσχει στην προκήρυξη ΑΣΕΠ 8/1997. Για την παρούσα διαδικασία δεν υποβάλλονται δικαιολογητικά.

ΕΠΙΣΗΜΑΝΣΗ: Η ευθύνη της σωστής συμπλήρωσης της αίτησης είναι αποκλειστικά του υποψηφίου. Επειδή η επεξεργασία των αιτήσεων θα γίνει μηχανογραφικά, οι υποψήφιοι υποχρεούνται να συμπληρώσουν τα οικεία τετραγωνίδια /πεδία της αίτησης καθώς και τους αντίστοιχους κωδικούς θέσεων στους οποίους επιθυμούν να διοριστούν, όπως αυτοί (οι κωδικοί) αναγράφονται στον ΠΙΝΑΚΑ ΚΑΤΑΝΟΜΗΣ ΘΕΣΕΩΝ, της προκήρυξης. Αν ο υποψήφιος δεν δηλώσει προτίμηση θεωρείται ότι έχει δηλώσει το σύνολο των θέσεων της κατηγορίας του, με τη σειρά που αναγράφονται στην προκήρυξη.

ΚΡΙΤΗΡΙΑ ΚΑΤΑΤΑΞΗΣ-ΠΙΝΑΚΕΣ ΚΑΤΑΤΑΞΗΣ ΚΑΙ ΔΙΟΡΙΣΤΕΩΝ

1. Κάθε υποψήφιος, κατατάσσεται κατά φθίνουσα σειρά βαθμολογίας ανά κατηγορία εκπαίδευσης (ΠΕ, ΤΕ, ΔΕ) με μόνο κριτήριο τη συνολική βαθμολογία με την οποία είχε καταταγεί στους πίνακες της υπ” αριθ. 8/1997 προκήρυξης με την προϋπόθεση ότι η βαθμολογία που έλαβε στο γραπτό διαγωνισμό του ΑΣΕΠ έτους 1998 ήταν ίση ή ανώτερη της καθορισμένης βάσης κατά κατηγορία και κλάδο.

2. Από τους πίνακες κατάταξης και με τη σειρά που έχουν οι υποψήφιοι σε αυτούς, σε συνδυασμό πάντοτε και με τη δήλωση προτίμησής τους καταρτίζεται ο πίνακας διοριστέων που περιλαμβάνει αριθμό διοριστέων ίσο με τον αριθμό των θέσεων, που προκηρύσσονται.

Οι πίνακες κατάταξης και διοριστέων καταχωρίζονται στο διαδίκτυο στον ηλεκτρονικό τόπο του Α.Σ.Ε.Π. (www.asep.gr). Παράλληλα το ΑΣΕΠ αποστέλλει στον τύπο για δημοσίευση, ανακοίνωση με την οποία γνωστοποιείται η σχετική καταχώριση.

3. Ακολούθως, οι πίνακες διοριστέων αποστέλλονται από το Α.Σ.Ε.Π. για δημοσίευση στην Εφημερίδα της Κυ-βερνήσεως (τεύχος Γ”).

4. Όσοι καταταχθούν σε πίνακα διοριστέων και δεν αποδεχτούν το διορισμό τους, τίθενται εκτός της διαδικασίας διορισμού σύμφωνα με τις διατάξεις του άρθρου 38 του Ν. 4369/2016 (Α” 33) και καλούνται για αναπλήρωση οι αμέσως επόμενοι.

ΔΙΟΡΙΣΜΟΣ

Μετά την δημοσίευση των πινάκων διοριστέων από το Α.Σ.Ε.Π., εκδίδεται απόφαση κατανομής του Αναπληρωτή Υπουργού Εσωτερικών και Διοικητικής Ανασυγκρότησης με την οποία διορίζονται σταδιακά στις θέσεις κατά κατηγορία και κλάδο (ή ειδικότητα). Η απόφαση δημοσιεύεται στην Εφημερίδα της Κυβερνήσεως και κοινοποιείται στις Διευθύνσεις Διοικητικού/Προσωπικού των φορέων στους οποίους οι ανωτέρω διατίθενται προς διορισμό.

Οι διοριζόμενοι πρέπει να καταθέσουν κατά το χρόνο του διορισμού τους στον οικείο φορέα, τα απαιτούμενα από τον φορέα κατά νόμο δικαιολογητικά διορισμού που βαρύνουν αποκλειστικά τους ιδίους, πλην εκείνων των δικαιολογητικών τα οποία υποχρεούται αυτεπάγγελτα να αναζητήσει ο φορέας από τις αρμόδιες υπηρεσίες (Ν. 3242/2004, Ν. 3448/2006 και ΔΙΑΔΠ/Φ.Α.2.1/20562/19-7-2013), εντός της οριζόμενης από το νόμο προθεσμίας, άλλως οι υποψήφιοι τίθενται εκτός της διαδικασίας του διορισμού και καλούνται για αναπλήρωση οι αμέσως επόμενοι.

Πριν από την υπογραφή της πράξεως διορισμού του προσωπικού που προσλαμβάνεται, σύμφωνα, με τις διατάξεις του Ν. 2190/1994 ως ισχύει, διενεργείται υποχρεωτικά αυτεπάγγελτος έλεγχος της γνησιότητας των δικαιολογητικών που υποβάλει ο υποψήφιος και που είναι απαραίτητα για τον διορισμό.

Μετά την έκδοση πράξης διορισμού, ο οικείος φορέας υποχρεούται να αποστείλει στο Α.Σ.Ε.Π. αντίγραφο της σχετικής πράξης ανάληψης υπηρεσίας.

tameteora.gr

περισσότερα
Back to top button