ΑγροτικάΕλλάδα

Έρχονται τα ATM παγωτού στη Βόρεια Ελλάδα

pagoto

Μια καινοτομία στο χώρο της ελληνικής γαλακτοβιομηχανίας φέρνει προσεχώς στην αγορά ένας συνεταιρισμός κτηνοτρόφων από τη Θράκη λανσάροντας τα πρώτα ATM με γίδινο γάλα αλλά και παγωτό.

Σύμφωνα με τον πρόεδρο του συνεταιρισμού Χρήστο Παρασχούδη μέσα στο επόμενο δεκαπενθήμερο ο κτηνοτροφικός συνεταιρισμός «Θρακών Αμνός» θα είναι έτοιμος να ξεκινήσει την παστερίωση των προϊόντων του, ενώ με το καλοκαίρι θα μπουν στην αγορά και τα πρωτότυπα ATM.

Το τυροκομείο, που βρίσκεται στο χωριό Νεοχώρι, έξω από την Ορεστιάδα, στο νομό Έβρου, είναι δυναμικότητας 15 τόνων/ημερησίως και αρχικά θα αξιοποιηθεί για την παστερίωση του γίδινου γάλακτος του συνεταιρισμού, ενώ στα μελλοντικά σχέδια περιλαμβάνονται η παραγωγή και τυποποίηση και άλλων παραδοσιακών προϊόντων, όπως γιαούρτι, γίδινα τυριά και φέτα, τα οποία «θα πωλούνται αποκλειστικά και μόνο μέσω των αυτόματων πωλητών ΑΤΜ του συνεταιρισμού σε Αλεξανδρούπολη και Κομοτηνή».

Τα ΑΤΜ γίδινου γάλακτος της «Θρακών Αμνός» θα διαθέτουν επί 24ώρου βάσεως στους καταναλωτές φρέσκο παστεριωμένο κατσικίσιο γάλα σε προσιτές τιμές.

«Η τιμή θα είναι ανταγωνιστική και σε καμία περίπτωση δεν θα διαμορφώνεται στα 2-2,5 ευρώ/λίτρο, που πωλείται στα ράφια των σούπερ μάρκετ» επισήμανε ο πρόεδρος του συνεταιρισμού.

Μέσω των ΑΤΜ γίδινου γάλακτος θα πωλούνται αυτόνομα 400 λίτρα ημερησίως, ενώ τα μηχανήματα διαθέτουν και ηλεκτρονικό πίνακα, όπου ο καταναλωτής θα μπορεί να δει την ημερομηνία παστερίωσης και λήξης. Την ημερήσια τροφοδοσία των μηχανημάτων θα κάνει ο συνεταιρισμός.

Φιλοδοξία του συνεταιρισμού είναι να εφοδιάζει με παστεριωμένο γίδινο γάλα τουλάχιστον όλες τις πρωτεύουσες νομών στη Βόρεια Ελλάδα.

 

newpost.gr

 

 

 

περισσότερα
Back to top button