Καστοριά

Κρήτη: Έκανε μπάνιο και βρήκε μπουκάλι με τάμα και χρήματα!

Μπροστά σε ένα περίεργο εύρημα βρέθηκε χθες ένας λουόμενος στο Ηράκλειο. Πηγαίνοντας για κολύμπι στην παραλία του Μαδέ, βρήκε ένα από τα χιλιάδες μπουκάλια τάματος που ρίχνουν στη θάλασσα οι πιστοί από πολλές περιοχές της χώρες, τα οποία έχουν προορισμό την Ιερά Μονή του Ταξιάρχη στον Πανορμίτη της Σύμης.

Όπως δήλωσε ο Ηρακλειώτης:

Μόλις είχα κάνει την πρώτη βουτιά στη θάλασσα και χαλάρωνα, ώσπου διαπίστωσα ότι  δίπλα μου επέπλεε ένα λευκό πλαστικό μπουκάλι. Αρχικά νόμιζα ότι ήταν σκουπίδι και είπα να το βγάλω  έξω, αλλά φθάνοντας κατάλαβα, ότι ήταν κάτι άλλο.

Επειδή δεν γνώριζα τι ήταν, μαζί με τον ξάδελφο μου που ήταν μαζί μου, το άνοιξα. Διαπίστωσα ότι το μπουκάλι περιείχε τρεις επιστολές και ένα χαρτονόμισμα των 20 ευρώ. Το ένα χαρτί έγραφε «Υπέρ Υγείας», το άλλο «Υπέρ Αναπαύσεως» και το τρίτο ήταν ένα γράμμα αφιερωμένο στον Πανορμίτη με κάποιο πρόβλημα του ανθρώπου που το έγραψε. Ζητούσε να τον βοηθήσει ο Αρχάγγελος, στο τέλος της επιστολής ήταν γραμμένο το όνομα του και το τηλέφωνό του. 

Ο άνδρας τελικά έκλεισε ξανά το μπουκάλι και το πήγε ακόμα πιο βαθιά στη θάλασσα. 

Τα λόγια του κυρίου που έγραψε τα γράμματα με συγκίνησαν και ένιωσα ότι ήταν μπροστά μου. Έπρεπε η επιθυμία του να γίνει πραγματικότητα, όπως ξέρει ο Θεός και ο Πανορμίτης. Ίσως το μπουκαλάκι έχασε το δρόμο του και εγώ έπρεπε να το βοηθήσω να το βρει. Αυτό έκανα.

Δεν είναι περίεργο, πάντως, αυτό το εύρημα. Οι πιστοί έστελναν και στέλνουν με τον τρόπο αυτό μέσα σε γυάλινα και πλαστικά μπουκάλια, γράφοντας πάντα στο εσωτερικό του μπουκαλιού την διεύθυνση, το όνομα, την παράκλησή τους, καθώς επίσης και τα τηλέφωνά τους, αυτά που ήθελαν στον Άγιο.

Στη συνέχεια πάνε στη θάλασσα και προσεύχονται να φτάσει Αρχάγγελο Μιχαήλ τον Πανορμίτη, ζητώντας του να το οδηγήσει ο ίδιος στο Μοναστήρι του στη Σύμη.

Ο Πανορμίτης θα το αναλάβει και το μπουκαλάκι με τα Αφιερώματα θα φθάσει τελικά στη Σύμη, στον όρμο της Ιεράς Μονής, ή διαφορετικά θα μπλεχτεί στα δίχτυα των ψαράδων στα ανοιχτά του νησιού.

Ο τελικός προορισμός όμως θα είναι η Ιερά Μονή και στη συνέχεια οι άνθρωποι της θα αποστείλουν ευχαριστήρια επιστολή προς τον πιστό που το έστειλε, ευχαριστώντας τον.

Στην Ιερά Μονή φυλάσσονται μέχρι σήμερα αφιερώματα, που ταξίδεψαν μόνα για τον Πανορμίτη από διάφορα μέρη του κόσμου (Αμερική, Αυστραλία, Αγγλία κ.α) αλλά και περασμένες δεκαετίες.

Μάρα Μπέκα

 

 

περισσότερα

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.

Back to top button