ΓούναΚαστοριά

41η Έκθεση: Παράλληλες δραστηριότητες πολιτισμού και 9 νέοι σχεδιαστές

P1140663

Δεν είναι η πρώτη φορά, που ο Σύνδεσμος Γουνοποιών Καστοριάς δείχνει την ευαισθησία του σε  κοινωνικά και πολιτιστικά θέματα

Η Ακαδημία Γραμμάτων και Τεχνών Θωμάς Μανδακάσης, παρουσίασε σε ένα περίπτερο πολιτιστικού ενδιαφέροντος, μια έκθεση παλιών φωτογραφιών και εντύπων, προερχόμενες από τα αρχείο του μελετητή και Προέδρου της κ. Ιωάννη Τσακιρίδη. Η έκθεση τράβηξε το ενδιαφέρον των επισκεπτών, λόγω της παλαιότητας της.

Το βράδυ του Σαββάτου 7 Μαΐου υπεγράφη, μεταξύ του Συνδέσμου Γουνοποιών Καστοριάς ο Προφήτης Ηλίας και της Ακαδημίας ένα μνημόνιο συνεργασίας. Σκοπός του είναι η προαγωγή και πραγμάτωση δράσεων σε θέματα επιστημονικά, κοινωνικά, πολιτιστικά, μορφωτικά, ωφέλιμα και ευαγή για την περιοχή της Καστοριάς.

Ανάμεσα σε αυτές συγκαταλέγονται η διοργάνωση εκδηλώσεων, υλοποίηση προγραμμάτων, με την βοήθεια και συνδρομή του επιστημονικού προσωπικού της Ακαδημίας. Οι δύο φορείς θα καταβάλλουν όπως επισημάνθηκε κάθε προσπάθεια με τα μέσα που διαθέτουν για την άρτια συνεργασία. Άλλωστε, δεν είναι η πρώτη φορά, που ο Σύνδεσμος Γουνοποιών Καστοριάς δείχνει την ευαισθησία του σε διάφορα κοινωνικά και πολιτιστικά θέματα, καθώς έχει δώσει την δυνατότητα και στο παρελθόν, σε ομάδες και φορείς να συμμετέχουν στην διοργάνωση.

 

Παλιό και νέο συνδημιουργούν

Η Καστοριά ως γνωστόν ανέπτυξε την μοναδική τεχνική στην δημιουργία γουναρικών με την χρήση αποκομμάτων, τα περίφημα κομματιαστά, που μόνο εδώ υπάρχουν και τα οποία την έκαναν ξακουστή σε όλο τον πλανήτη.

Την ξεχωριστή αυτή τεχνοτροπία, ανέδειξαν με τον δικό τους τρόπο, εννέα σχεδιαστές οποίοι συνεργάστηκαν με οκτώ γουνοποιητικές επιχειρήσεις και παρουσίασαν στην διάρκεια της 41ης Διεθνούς Έκθεσης Γούνας Καστοριάς τις δημιουργίες τους. Συνδύασαν τέχνη και σύγχρονο desing με ένα εκπληκτικό αποτέλεσμα.

Οι σχεδιαστές είναι:

η  κα Αναστασία Ιωαννίδου που συνεργάστηκε με την επιχείρηση του κου Ιωάννη Γεωργάκη.

Η Κα Μάγου Βαρβάρα και ο κ. Θωμάς Δημητρίου με την επιχείρηση Λαζάρου & Βάσσου.

Η κα Κωνσταντίνα Ξέρα με την επιχείρηση του κ. Δημήτρη Μαντζούφα.

Η κα Ειρήνη Παπατέρπου με την επιχείρηση του κου Δημήτρη Εμμανουηλίδη.

Η κα Ελευθερία Μιχαλοπούλου με την επιχείρηση Konstantinou Furs.

Η κα Χαρίκλεια Κοκκινίδου με την επιχείρηση Versavi

και η κα Πασχαλίνα Μούσιου με την επιχείρηση του κου Στέργιου Γουδή.

Η κα Αργυρώ Κοσμά για την δημιουργία της στηρίχτηκε στην χορηγία των επιχειρήσεων DollasPel & του κ. Σωτήρη Γιαννηκώτσιου.

Σκοπός της δράσης αυτής ήταν αφενός να παρουσιαστεί στην Διεθνή Έκθεση Γούνας Καστοριάς η τεχνική των αποκομμάτων μέσα από την ματιά νέων δημιουργών και αφετέρου μελλοντικά να γίνουν και νέες παρουσιάσεις.

περισσότερα
Back to top button