Ελλάδα

Καμία ακύρωση λόγω βίζας από Ρωσία διαβεβαιώνει το υπ. Εξωτερικών

0e2393ee36f6905ba6c7e0a82bc89d78_XLΑιχμές για το διαγωνισμό που διεξήχθη στο υπ. Εξωτερικών για την ανάδειξη παρόχου για την έκδοση θεωρήσεων εισόδου στη χώρα από την επόμενη τουριστική περίοδο άφησε ο αναπληρωτής υπουργός Εξωτερικών Νίκος Ξυδάκης απαντώντας σε ερώτηση του βουλευτή Ηρακλείου του ΠΑΣΟΚ Βασίλη Κεγκέρογλου.

«Εάν υπάρχουν σκιές για το διαγωνισμό το νέο πάροχο σας θυμίζω ότι αυτός έγινε επί υπουργίας Ευαγ. Βενιζέλου. Αναζητείστε εκεί ευθύνες» τόνισε ο υπουργός. Επίσης σημείωσε ότι το νέο σύστημα έκδοσης βίζας στις χώρες Σένγκεν ήταν γνωστό στις ελληνικές αρχές από το 2013, ωστόσο δεν έγινε τίποτα από τις προηγούμενες του ΣΥΡΙΖΑ κυβερνήσεις. Πάντως αναγνώρισε ότι και στους πρώτους μήνες της αριστερής διακυβέρνησης καταγράφηκαν αδράνειες.

«Ενημερώθηκα για το θέμα στις 14/12. Οργανώθηκε μια ομάδα εργασίας. Βγήκε ένα πόρισμα προχωρήσαμε σε θεσμικές αλλαγές με κατάθεση ρύθμισης.

Υπήρξε μια πίεση τον διάστημα του Απριλίου, ωστόσο οι κινήσεις που έχουμε κάνει θα οδηγήσουν σε πλήρη ανάπτυξη δυνατοτήτων το Προξενείο. Θα φτάσει τις 100 θέσεις από τις 35 που είναι σήμερα» είπε.

Δεν παρέλειψε να «καρφώσει» τις αδράνειες της δημόσιας διοίκησης. «Έχουμε μετακινήσει «βουνά» όλο αυτό το διάστημα για το εν λόγω θέμα. Η ελληνική δημόσια διοίκηση είναι βαριά και αδρανής δεν κινείται βάση της πολιτικής βουλήσεως. Αυτό πρέπει να αλλάξουμε» είπε ο Νίκος Ξυδάκης.

Απαντώντας στον βουλευτή του ΠΑΣΟΚ και σε αναφορές για ακυρώσεις κρατήσεων από τη Ρωσία λόγω μη έκδοσης βίζας υπογράμμισε ότι «με βάση τα επίσημα στοιχεία ρωσικών φορέων δεν υπάρχει καμία ακύρωση. Υπάρχει ένα φόβος λόγω της αυξημένης προσδοκίας, Αυτό που διαπιστώνεται είναι μια αύξηση του τουριστικού ρεύματος τα Δωδεκάνησα και στην Κρήτη» κατέληξε.

Από την πλευρά του ο Βασίλης Κεγκέρογλου έκανε λόγω για ακυρώσεις λόγω μη έγκαιρης έκδοσης βίζας και ζήτησε να υπάρξει προετοιμασία για την αιχμή της τουριστικής σεζόν. Πάντως έδωσε τα εύσημα στον υπουργό. «Προσωπικά μπράβο αλλά η κυβέρνηση έχει τεράστια ευθύνη για την καθυστέρηση» κατέληξε.

περισσότερα
Back to top button