ΓούναΚαστοριά

Η εκδήλωση για τη γούνα με τον πρόεδρο του ΣΕΒΕ

20160507_123711

Πραγματοποιήθηκε χθες το μεσημέρι στην Αίθουσα Τύπου των εγκαταστάσεων του Κέντρου Γούνας Δυτικής Μακεδονίας μια σημαντική ενημερωτική εκδήλωση με δύο πολύ ενδιαφέροντα θέματα που αφορούν στην εξωστρέφεια του κλάδου της γούνας. Συγκεκριμένα έγινε αναφορά στην περεταίρω στήριξη του εξαγωγικού προϊόντος, αλλά για το πώς διαμορφώνεται σήμερα το περιβάλλον στις διεθνείς αγορές και στην αναγκαιότητα διεύρυνσης της γκάμας των προϊόντων. Με ιδιαίτερη αναφορά στην πιστοποίηση, το ελληνικό σήμα και στην επιστημονική τεκμηρίωση, από το στάδιο της επεξεργασίας, της παραγωγής έως και την διάθεση. Την εκδήλωση συνδιοργάνωσαν ο Σύνδεσμος Γουνοποιών Καστοριάς «Ο Προφήτης Ηλίας», ο Σύνδεσμος Εξαγωγέων Βορείου Ελλάδος και το Ινστιτούτο Ελληνικής Γούνας με σκοπό την ενημέρωση των εκθετών που συμμετέχουν στην 41η Διεθνή Έκθεση Γούνας. 

Ομιλητές ήταν ο πρόεδρος του Συνδέσμου Εξαγωγέων Βορείου Ελλάδος Δρ Κυριάκος Λουφάκης ο οποίος θα ανέπτυξε το θέμα Παραγωγή και Εξαγωγή της Ελληνικής Γούνας, όχημα ανάπτυξης της τοπικής οικονομίας και ο Πρόεδρος του Ινστιτούτου Ελληνικής Γούνας Χαράλαμπος Καραταγλίδης ο οποίος αναφέρθηκε στην σημασία του branding της ελληνικής γούνας.

 «Η γούνα είναι ο μεγαλύτερος εξαγωγικός κλάδος της Βόρειας Ελλάδας. Το ότι στηρίζεται κατεξοχήν στην αγορά της Ρωσίας είναι σημαντικό και θα πρέπει να διαφυλάξουμε τα μερίδια μας όταν αποκατασταθούν τα προβλήματα να βγούμε κερδισμένοι. Από την άλλη πρέπει να ενισχύσουμε τις εξαγωγές και σε άλλες χώρες, με αλλαγή κατευθύνσεων. Γι αυτό απαιτείται η συνεργασία όλων μας καθώς η μικρομεσαίες επιχειρήσεις είναι δύσκολο να διεισδύσουν σε μεγάλες αγορές», τόνισε ο κ. Λουφάκης, υπογραμμίζοντας πως «πρέπει να αμβλυνθούν οι δυσκολίες που υπάρχουν στο ζήτημα με την Ρωσία όσο το δυνατό πιο γρήγορα».

 «Το ελληνικό brand name αποτελεί αναγκαιότητα του κλάδου εδώ και πάρα πολύ καιρό. Θα πρέπει να λυθούν οι αδυναμίες που υπάρχουν οι οποίες επιδεινώνονται και λόγω της κατάστασης που βιώνει η χώρα μας ώστε να γίνει κάτι καινούργιο. Δύσκολο σε έναν μεγάλο κλάδο, χρειάζεται χρόνος ώστε να γίνει συνείδηση. Πρέπει να κάνουμε όλες τις απαραίτητες ενέργειες ώστε να δώσουμε στην προσπάθεια που αδρανεί συγκεκριμένο χαρακτήρα και να δημιουργήσουμε πλέον το δικό μας σήμα», είπε ο κ. Καραταγλίδης.

Χαιρετισμό στην εκδήλωση απεύθυνε ο Πρόεδρος του Συνδέσμου Γουνοποιών Καστοριάς Γιάννης Κορεντσίδης, επισημαίνοντας πως η ελληνική πολιτεία πρέπει να άρει τις δυσκολίες που παρουσιάζονται και να στηρίξει τον κλάδο στην προσπάθεια του αυτή και το προϊόν να αποκτήσει ταυτότητα.

 

 

περισσότερα
Back to top button