Καστοριάτελευταίες ειδήσεις

Ευρωβουλευτές της Νέας Δημοκρατίας στην Έκθεση (φωτογραφίες)

P1060475

Νέα επίσκεψη της Μαρίας Αντωνίου στην 41η Διεθνή Έκθεση Γούνας Καστοριάς μαζί με τους Ευρωβουλευτές της Ν.Δ. Μαρία Σπυράκη και Θοδωρή Ζαγοράκη

Νέα επίσκεψη στην 41η Διεθνή Έκθεση Γούνας Καστοριάς, πραγματοποίησε το Σάββατο 7 Μαΐου, η Μαρία Αντωνίου, αυτή τη φορά συνοδευόμενη από Ευρωβουλευτές της Νέας Δημοκρατίας, Μαρία Σπυράκη και Θοδωρή Ζαγοράκη, ενώ όπως εξήγησε και η ίδια, ο Τομεάρχης Εξωτερικών της Ν.Δ., Βουλευτής κ. Ιωάννης Κεφαλογιάννης δεν κατάφερε τελικά να παραστεί λόγω συζήτησης στην Βουλή του Ασφαλιστικού Νομοσχεδίου. Θα έρθει όμως σε επόμενο χρονικό διάστημα για να συζητηθούν όλα τα ζητήματα που αφορούν τους Φορείς σε σχέση με το Υπουργείο Εξωτερικών και κυρίως το φλέγον ζήτημα της ΒΙΖΑΣ, για το οποίο όπως είπε η Μαρία Αντωνίου, “η σημερινή κυβέρνηση δεν έπραξε τα δέοντα και ολιγώρησε”.

Η Μαρία Αντωνίου μετέφερε τους χαιρετισμούς και τις ευχές του Προέδρου της Ν.Δ. για καλές δουλειές στους εκθέτες, τονίζοντας πως “η Νέα Δημοκρατία τα 2,5 χρόνια ως κυβέρνηση με συντονισμένες ενέργειες και πάντοτε σε συνεννόηση με τους αρμόδιους φορείς είχε δρομολογήσει επιλύσει αρκετά ζητήματα”.

Ευχαριστώντας την κ. Σπυράκη για την παρουσία της στην 41η Έκθεση Γούνας Καστοριάς, επισήμανε το γεγονός ότι “είναι άριστη γνώστης των θεμάτων του κλάδου, τονίζοντας ότι δείχνει έμπρακτα το ενδιαφέρον της για όλα τα ζητήματα που αφορούν την γούνα και την Καστοριά γενικότερα”.

Από την πλευρά της η κ. Μαρία Σπυράκη, ευχαρίστησε τον Πρόεδρο του Συνδέσμου Γουνοποιών Καστοριάς «Ο Προφήτης Ηλίας» κ. Ιωάννη Κορεντσίδη για την πρόσκληση, όπως επίσης και την Μαρία Αντωνίου, με την οποία έχει μία άριστη συνεργασία από την πρώτη στιγμή που εκλέχτηκε Ευρωβουλευτής, λέγοντας μάλιστα χαρακτηριστικά πως “η Μαρία Αντωνίου με ώθησε στο να εμπλακώ στην ουσία της δραστηριότητας της γούνας στην Καστοριά. Δύο χρόνια μετά βλέποντας την Έκθεση, αισθάνθηκα ότι αυτή είναι η Ελλάδα που θέλουμε. Να είναι εξωστρεφής, να επιχειρεί με καινοτόμα προϊόντα και έξυπνες ιδέες. Να στηρίζει τον ιδιωτικό τομέα και ο δημόσιος τομέας να δημιουργεί το πλαίσιο βασισμένο στην ευρωπαϊκή σταθερότητα”.

Η Μαρία Αντωνίου και η Μαρία Σπυράκη περιηγήθηκαν στον εκθεσιακό χώρο έχοντας την ευκαιρία να συνομιλήσουν με όλους σχεδόν τους εκθέτες που τις υποδέχθηκαν με εγκαρδιότητα. Νωρίτερα παρακολούθησαν την ειδική εκδήλωση  που διοργάνωσε ο Σύνδεσμος Γουνοποιών Καστοριάς, το Ινστιτούτο Ελληνικής Γούνας και ο Σύνδεσμος Εξαγωγέων Βορείου Ελλάδος, όπου ο Πρόεδρος ΣΕΒΕ Δρ. Κυριάκος Λουφάκης ανέπτυξε το θέμα: «Παράγω & Εξάγω: Ελληνική γούνα όχημα ανάπτυξης της τοπικής οικονομίας».

Αξίζει να σημειωθεί ότι θερμή υποδοχή επιφύλαξαν τα παιδιά της ΟΝΝΕΔ με επικεφαλής τον νέο Πρόεδρο της Ν.Ε. ΟΝΝΕΔ Καστοριάς Κωνσταντίνο Δημητριάδη.
P1060266 P1060262 P1060479 P1060279 P1060284 P1060337 P1060309 P1060291 P1060316

 

περισσότερα
Back to top button