ΓούναΚαστοριά

Οι εντυπώσεις από το χθεσινό Gala: «Η μόδα είναι πολιτισμός και εκφράζει την πόλη μας»

P1140429

Η Διεθνής έκθεση Γούνας Καστοριάς είναι ένα από τα πιο φημισμένα γεγονότα εμπορίου γούνας στον κόσμο

Η γούνα, στα διάσημα ξένα ντεφιλέ επαναπροσδιορίζει σε κάθε επίδειξη μόδας την θέση της, πρωταγωνιστεί και επιβάλλεται χάριν στα πολύ εκλεπτυσμένα σχέδια και τους πρωτότυπους τρόπους επεξεργασίας της, σε κάθε της μορφή είτε ως αξεσουάρ η κατεξοχήν ένδυμα. Στο catwalk του Gala Fashion Show που πραγματοποίησε ο Σύνδεσμος Γουνοποιών Καστοριάς ο Προφήτης Ηλίας στις 5 Μαΐου 2016 στην Καστοριά, οι γούνινες δημιουργίες  κατέπληξαν και κέρδισαν  το χειροκρότημα του κοινού. Η γούνα χρησιμοποιήθηκε ως πανάκριβο ύφασμα και διατέθηκε σε διάφορα σχέδια. Εμφανίστηκε σε εντυπωσιακό  παλτό, ζακέτες, μπουφάν και σε αξεσουάρ. Με δημιουργίες και για την γυναίκα και για τον άνδρα. Ταλέντο φρέσκιες ιδέες και πρωτοτυπία ήταν τα κυριότερα χαρακτηριστικά της βραδιάς.

«Η μόδα είναι πολιτισμός και εκφράζει την πόλη μας, η οποία πρέπει να προβάλλεται διεθνώς μέσω της μοναδικής αυτής τεχνοτροπίας που μόνο οι Καστοριανοί γουναράδες ξέρουν και μπορούν, Η Διεθνής έκθεση Γούνας Καστοριάς είναι ένα από τα πιο φημισμένα γεγονότα εμπορίου γούνας στον κόσμο. Η έκθεση αποτελεί εδώ και μια τεσσαρακονταετία  μια σημαντική θέση για τις τοπικές και ξένες εταιρείες, πηγή ποιότητας και πρώτων υλών, καθώς και ευκαιρία να δικτυωθούν με κύριο παράγοντα την παγκόσμια βιομηχανία της γούνας», υπογράμμισε στις δηλώσεις του ο πρόεδρος του Συνδέσμου Γουνοποιών Καστοριάς Γιάννης Κορεντσίδης ανοίγοντας το Gala Fashion Show.

Δώδεκα επιχειρήσεις παρουσίασαν δημιουργίες τους από αέρινα και πολύ θηλυκά παλτό,  παντρεύοντας την παραδοσιακή με την μοντέρνα τεχνοτροπία. Κομμάτια που δεν έμοιαζαν με τα συμβατικά σε διάφορες επεξεργασίες και χρώματα που εντυπωσίασαν, ρομαντικά και  κλασικά, χωρίς όμως να μοιάζουν βαρετά.

Κατά σειρά εμφάνισης οι επιχειρήσεις που πήραν μέρος είναι οι εξής :

 

  • SAMEL S.A.
  • KONSTANTINOU FURS
  • TRASSIAS FURS
  • ACTIVE S.A.
  • LAZAROU & VASSOU FURS
  • COHEN ITZHAK
  • SOULIS FURS S.A.
  • SARIGIANNI FUR FASHION
  • ETHERION FUR COLLECTION
  • CASIANI FUR COLLECTION
  • K.Z FURS S.A.
  • OP ED

Η εκδήλωση προσέφερε στους καλεσμένους, στην έναρξη της Cocktails – Finger Food & Drinks και στην συνέχεια ακολούθησε ένα φαντασμαγορικό Fur Fashion Show με υψηλής ποιότητας ήχο, φωτισμό και ειδικά εφέ, ανάλογο εκείνων του εξωτερικού. Η αποδοχή από το κοινό υπήρξε θερμή και το επόμενο φθινόπωρο – χειμώνας 2016 – 2017 αναμένεται ότι θα είναι ενδιαφέρον.

«Ήταν εξαιρετική η συμμετοχή, ευχαριστούμε εκείνους που πήραν μέρος και τους συγχαίρουμε για την δουλειά που παρουσίασαν.  Υπάρχει συνεχής αναβάθμιση προϊόντων και αυτό μας  ικανοποιεί πλήρως», τόνισε χαρακτηριστικά ο πρόεδρος του Συνδέσμου Γουνοποιών Καστοριάς Γιάννης Κορεντσίδης κλείνοντας την εκδήλωση.

 

Τέλος ο Σύνδεσμος Γουνοποιών Καστοριάς «Ο ΠΡΟΦΗΤΗΣ ΗΛΙΑΣ» θα ήθελε να ευχαριστήσει θερμά τον χορηγό της 41ης Διεθνούς Έκθεσης Γούνας Καστοριάς. : AMERICAN LEGEND – BLACKGLAMA.

 

 

περισσότερα
Back to top button