ΕλλάδαΚοζάνηΦλώρινα

Nέο τροχαίο με θύμα και πάλι ένα αρσενικό ζαρκάδι στον κάθετο άξονα της Εγνατίας οδού «Κοζάνη-Φλώρινα-Νίκη» (φώτο)

Νέο τροχαίο με θύμα και πάλι ένα αρσενικό Ζαρκάδι στον κάθετο άξονα της Εγνατίας οδού «ΚΟΖΑΝΗΦΛΩΡΙΝΑ-ΝΙΚΗ».

13141044_991146297632825_1832607458_n-540x240

Τη Δευτέρα του Πάσχα 2/5/2016 ο Ομοσπονδιακός Θηροφύλακας της ΚΟΜΑΘ, με θέση εργασίας τον Κυνηγετικό Σύλλογο Εορδαίας, ενημερώθηκε, από έναν κυνηγό για τροχαίο ατύχημα που συνέβη στον κάθετο άξονα της Εγνατίας οδού «ΚΟΖΑΝΗΦΛΩΡΙΝΑ-ΝΙΚΗ». Το ατύχημα συνέβη στο ύψος του ανατολικού κόμβου προς την πόλη της Πτολεμαΐδας, με θύμα ένα αρσενικό ζαρκάδι. Αμέσως ο Θηροφύλακας έσπευσε στο σημείο όπου βρήκε το σημείο σύγκρουσης του άτυχου ζώου με το διερχόμενο όχημα. Παρά την έρευνα στην οποία μετείχε και ο κυνηγός που ενημέρωσε για το περιστατικό, δεν βρέθηκε το νεκρό Ζαρκάδι, το οποίο νωρίτερα είχε φωτογραφίσει το άτομο που ενημέρωσε τον κυνηγό. Πιθανόν το άτυχο Ζαρκάδι το συνέλεξε άγνωστο άτομο διερχόμενο από τον κάθετο άξονα.

Άμεσα ο Θηροφύλακας της Κυνηγετικής Ομοσπονδίας Μακεδονίας – Θράκης ενημέρωσε τη Δασική Υπηρεσία, για την καταγραφή του συμβάντος.

Να σημειωθεί ότι ακριβώς στο ίδιο σημείο πριν λίγες ημέρες, την 27-3-2016, είχε σκοτωθεί και πάλι ένα αρσενικό ζαρκάδι.

Η συχνότητα αυτών των τροχαίων δείχνει σχετική πληθυσμιακή αύξηση του συγκεκριμένου είδους και την παρουσία του ακόμη και δίπλα σε αστικά κέντρα και πεδινές γεωργικές περιοχές.

 Διερχόμενος ποδηλάτης ενημέρωσε τον κυνηγό για το ζαρκάδι

hunters.gr

 

περισσότερα
Back to top button