Ελλάδα

Σε «πυρετό» κινητικότητας οι δημόσιοι υπάλληλοι – Η «τακτική» που ακολουθούν

dimosioiipaliloi-620x320«Μπαράζ» αιτήσεων για κάλυψη θέσεων σε υπηρεσίες του δημοσίου που εδρεύουν σε χωριά της επαρχίας έχουν προκαλέσει οι τελευταίες ειδήσεις σχετικά με τα νέα “πικρά”… μέτρα που θα εφαρμοστούν στο Δημόσιο.

Την ώρα που το ΥΠΕΣΔΑ επεξεργάζεται το  νέο σύστημα κινητικότητας με στόχο την καλύτερη κατανομή του προσωπικού και την κάλυψη των σημαντικών κενών που καταγράφονται σε υπηρεσίες, τη σκυτάλη παίρνουν οι εργαζόμενοι οι οποίοι αναζητούν θέσεις «ασφαλείας» που εδρεύουν κυρίως στις περιοχές καταγωγής τους.

Το ενδιαφέρον που εκδηλώνεται από δημοσίους υπαλλήλους που σήμερα υπηρετούν στην Αθήνα εστιάζεται στη μετακίνησή τους σε Εφορίες, Πολεοδομίες, Δήμους κλπ. Χαρακτηριστικό είναι το ενδιαφέρον πολλών νοσηλευτών/τριών να μετακινηθούν σε νοσοκομεία της επαρχίας ωστόσο η επιθυμία αυτή δεν φαίνεται ότι μπορεί να ικανοποιηθεί καθώς τα νοσοκομεία της Πρωτεύουσας λειτουργούν ήδη στο “κόκκινο”. Μάλιστα, όπως είχε γράψει ηaftodioikisi.gr για το νοσηλευτικό προσωπικό, όπως και για ορισμένες άλλες κατηγορίες, θα υπάρχει γενικό απαγορευτικό μετατάξεων.

aftodioikisi.gr

περισσότερα
Back to top button