Καστοριά

Αποκατάσταση με οικολογική …ασυνειδησία στον δρόμο των Κορεστείων (ρεπορτάζ – φωτογραφίες)

266a43c78fa8ec598ad43fd433ec944f_XL

Ασφαλτόμιγμα και λάδια πεταγμένα δίπλα στο ποτάμι

Στην αποκατάσταση του οδοστρώματος στο δρόμο Καστοριάς – Κορεστείων προχώρησε ο ανάδοχος εργολάβος το προηγούμενο διάστημα μετά από τις πολλές διαμαρτυρίες των κατοίκων της περιοχής και των διερχόμενων οδηγών, καθώς τα αρχικά «μπαλώματα» που είχαν γίνει ήταν μάλλον …ακατάλληλα για οχήματα, όπως είχαμε επισημάνει και σε προηγούμενο ρεπορτάζ της ΣΕΝΤΡΑΣ, με τον αντιπεριφερειάρχη Καστοριάς, Σωτήρη Αδαμόπουλο, να κάνει λόγο για αστοχίες.

Ωστόσο, ενώ η αποκατάσταση του οδικού δικτύου έγινε με αποτελεσματικότητα, τα …σημάδια του έργου έμειναν πίσω, προκαλώντας περιβαλλοντικά προβλήματα στην περιοχή. Πιο συγκεκριμένα, σωροί ασφαλτομείγματος είναι διασκορπισμένοι στα δεξιά του δρόμου, με αποτέλεσμα να υπάρχει αλλοίωση της φυσικής ομορφιάς και του τοπίου, αλλά και τη ρύπανση του εδάφους. Το συμβάν μας κοινοποιήθηκε με καταγγελία αναγνώστη της ΣΕΝΤΡΑΣ, ενώ μετά από αυτοψία που πραγματοποιήσαμε στην περιοχή διαπιστώσαμε του λόγου το αληθές.

Μάλιστα, έντονη είναι και η διαμαρτυρία των κατοίκων των Κορεστείων, αφού εκτός από τις σωρούς της ασφάλτου, σε πολλά σημεία έπεσαν και άλλα παράγωγα πετρελαίου (λάδια), όπως φαίνεται στις φωτογραφίες, τα οποία λόγω της βροχόπτωσης κατέληξαν στο ποτάμι.

Γιάννα Λούσιου

dromos koresteia ladia pissa

 

sentra.com.gr

περισσότερα
Back to top button