Άργος ΟρεστικόΚαστοριάΝεστόριοτελευταίες ειδήσεις

fouit: Τρεις περιοχές της Καστοριάς διεκδικούν γαλάζια σημαία για τα νερά τους

BlueFlag

Η κόντρα για την ποιότητα του νερού της λίμνης της Καστοριά καλά κρατεί, όμως η παρακάτω είδηση είναι πέρα για πέρα αληθινή, όσο κι αν ακούγεται απίστευτη

Μέχρι τώρα ακούγαμε για γαλάζιες σημαίες που δίνονται σε παραλίες της θάλασσας, μάλιστα στη χώρα μας κάθε χρόνο υπάρχουν πάρα πολλές που παίρνουν αυτό το διεθνές πιστοποιητικό καταλληλότητας του νερού της περιοχής. Κάτι τέτοιο δίνει στην κάθε παραλία που έχει τη γαλάζια σημαία κύρος αλλά και μεγάλη τουριστική ώθηση, καθώς μπαίνει στους σχετικούς καταλόγους σε όλον τον κόσμο, που δημοσιεύονται από όλα τα μέσα.

Τώρα λοιπόν ήρθε η σειρά να ακούσουμε και για γαλάζιες σημαίες σε νερά λιμνών και πόταμων, καθώς από τις αρμόδιες υπηρεσίες της Αντιπεριφέρειας Καστοριάς έχει κατατεθεί σχετικό αίτημα για να δοθούν τρεις γαλάζιες σημαίες στον νομό Καστοριάς για τις περιοχές:

  • Λίμνη της Καστοριάς
  • River Party Νεστορίου
  • Και Φράγμα Βράχου

Οι μέχρι τώρα μετρήσεις καταλληλότητας στις προαναφερθείσες περιοχές δείχνουν ότι τα νερά είναι εξαιρετικής ποιότητας, πολύ πάνω από τις απαιτούμενες διεθνείς προδιαγραφές και σίγουρα αξίζουν μια γαλάζια σημαία.

Το μόνο πρόβλημα είναι ότι για την Ελλάδα, πρώτη φορά έχει διατυπωθεί τέτοιο αίτημα, για μη θαλασσινή περιοχή και το Υπουργείο δεν είναι προς το παρόν έτοιμο να προχωρήσει τη διαδικασία. Έως ότου γίνει αυτό, οι αρμόδιες υπηρεσίες της Αντιπεριφέρειας Καστοριάς συνεχίζουν όλες τις τακτικές μετρήσεις που χρειάζονται και στις τρεις περιοχές.

fouit.gr

 

περισσότερα
Back to top button