ΕκδηλώσειςΚαστοριά

Εορταστικές εκδηλώσεις για την Αγία Σοφία της Κλεισούρας (πρόγραμμα)

ΕΟΡΤΑΣΜΟΣ ΑΓΙΑΣ ΣΟΦΙΑΣ ΤΗΣ ΚΛΕΙΣΟΥΡΑΣ 2016

Στις 7 Μαΐου θα εορταστεί φέτος η μνήμη της Οσίας Σοφίας, στο Μοναστήρι της Παναγίας της Κλεισούρας, όπου έζησε και οσιακά εκοιμήθη, εκεί που υπάρχει ο τόπος της ασκήσεως, ο τάφος της και τα χαριτόβρυτα λείψανά της, διότι την ημέρα της μνήμης της στις 6 Μαΐου, εορτάζεται στην Ορθόδοξη Εκκλησία μας η Ζωοδόχος Πηγή.

 

Παρασκευή 6 Μαΐου 2016

  • Ώρα 5:30΄ μ.μ. : Μικρός Αγιασμός στο προαύλιο της Ιεράς Μονής.
  • Ώρα 6:30΄ μ.μ. : Μέγας Πανηγυρικός Πολυαρχιερατικός Εσπερινός, χοροστατούντος του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτου Νέας Κρήνης και Καλαμαριάς κ. Ιουστίνου και συγχοροστατούντων των Σεβασμιωτάτων Μητροπολιτών Σισανίου και Σιατίστης κ. Παύλου και Καστορίας κ. Σεραφείμ.

Σάββατο 7 Μαΐου 2016

  • Ώρα 7:00΄ π.μ. : Όρθρος και Πολυαρχιερατική Θεία Λειτουργία, προεξάρχοντος του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτου Σισανίου και Σιατίστης κ. Παύλου και συνιερουργούντων του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτου Νέας Κρήνης και Καλαμαριάς κ. Ιουστίνου και του Σεβασμιωτάτου Ποιμενάρχου μας κ. Σεραφείμ.
  • Λιτάνευση της Ιεράς Εικόνος και των Ιερών Λειψάνων της Αγίας Σοφίας από την Ιερά Μονή έως το παρεκκλήσιο του Τιμίου Προδρόμου, όπου βρίσκεται και ο τάφος της Αγίας.
  • Ώρα 6.00΄ μ.μ. : Μεθέορτος Πανηγυρικός Εσπερινός και Ιερά Παράκληση στην Αγία Σοφία.

 

 

 

περισσότερα
Back to top button