Ελλάδα

Πρόεδρος Ομίλου Ροτβάιλερ Ελλάδος: Εγκληματική η αμέλεια του ιδιοκτήτη. Τα σκυλιά ήταν ‘φυλακισμένα’

reportazΣε λάθος χειρισμό και εγκληματική αμέλεια του ιδιοκτήτη, αποδίδει τη φονική επίθεση των ροτβάιλερ κατά του 5χρονου, ο εκπαιδευτής σκύλων και Πρόεδρος του Ομίλου Φίλων Ροτβάιλερ Ελλάδος, Ηλίας Κανέλλος. Τι υποστήριξε στο NEWS 247. Σε βαρύ κλίμα η κηδεία του άτυχου αγοριού

Οι φίλοι και οι ιδιοκτήτες των ροτβάιλερ παρά το “άγριο” παρουσιαστικό των μεγαλόσωμων αυτών σκύλων, τα χαρακτηρίζουν κυρίως ανθρωποκεντρικά και εξαιρετικά φιλικά στον άνθρωπο, εμμένοντας κυρίως, στο ήσυχο του χαρακτήρα τους. Κοινώς,στην πλειοψηφία τους, δεν έχουν καμία σχέση με τα σκυλιά στην Κοζάνη που κατασπάραξαν τον άτυχο 5χρονο, σοκάροντας για άλλη μια φορά το πανελλήνιο.

AdTech Ad

Τη δική του ενδελεχή ερμηνεία στο NEWS 247 για το περιστατικό δίνει ένας καλός γνώστης της συμπεριφοράς των εν λόγω σκύλων, ο εκπαιδευτής και Πρόεδρος του Ομίλου Φίλων Ροτβάιλερ Ηλίας Κανέλλος.

Αναλύοντας τα γεγονότα και τις μαρτυρίες από το δυσάρεστο περιστατικό, επισημαίνει τα “εγκληματικά” λάθη και τις τεράστιες παραλείψεις από την πλευρά του ιδιοκτήτη, που οδήγησαν σ’ αυτή τη συμπεριφορά των σκύλων με αποτέλεσμα το τραγικό συμβάν.

“Τα σκυλιά όπως φαίνεται από τα γεγονότα είχαν παντελή έλλειψη επικοινωνίας και δε γνώριζαν ούτε τους βασικούς κανόνες συμπεριφοράς που πρέπει να γνωρίζει κάθε σκύλος ανεξάρτητα από τη ράτσα του. Αυτό που καταλαβαίνω είναι πως τα σκυλιά ήταν μόνιμα κλεισμένα σε κλουβί, χωρίς καμία κοινωνικοποίηση και επαφή με τον άνθρωπο”, τονίζει ο κ. Κανέλλος, ρίχνοντας αποκλειστικά την ευθύνη στον ιδιοκτήτη. “Ο συγκεκριμένος κύριος είχε στο χώρο του σύμφωνα με όσα διαβάζουμε συνολικά 8 σκύλους. Πρόκειται για ανευθυνότητα διότι είναι αδύνατο κανείς να μπορέσει να διαχειριστεί σωστά έναν τέτοιο αριθμό στον ίδιο χώρο”, συμπληρώνει.

Τι μπορούμε όμως να κάνουμε, ώστε να μη φτάνουμε σ’ αυτό το σημείο; Η απάντηση σύμφωνα με τον κ. Κανέλλο βρίσκεται στην εκπαίδευση την οποία πρέπει εξίσου να αποκτούν σκύλος και ιδιοκτήτης, ώστε να αναπτύσσεται μεταξύ τους μια σχέση αλληλεπίδρασης και αμφίδρομης επικοινωνίας.

Όπως υπογραμμίζει, με αφορμή αυτό το γεγονός θα πρέπει να αλλάξει η στάση των επίσημων φορέων και να θεσπιστούν κανόνες, ώστε το τραγικό συμβάν της Κοζάνης να είναι και το τελευταίο. “Πρέπει να καταλάβουμε επιτέλους όλοι μας ότι το σκυλί πρέπει να μαθαίνει κάποιους κανόνες επικοινωνίας. Σκύλος και ιδιοκτήτης  μέσα από την σωστή εκπαίδευση μπορούν να αναπτύξουν την κατάλληλη συμβίωση, κάτι που προφανώς στην περίπτωση αυτή δεν υπήρχε. Ας κινητοποιηθούν επιτέλους και επίσημοι οι φορείς, ώστε να θεσπιστούν κανόνες υπεύθυνης εκτροφής, εκπαίδευσης και κυρίως ιδιοκτησίας του σκύλου”,επισημαίνει ακόμη ο κ. Κανέλλος.

Ακόμη υπερασπίζεται τη φυλή των ροτβάιλερ και τάσσεται απέναντι σε όσους υποστηρίζουν πως τα συγκεκριμένα σκυλιά δεν είναι κατάλληλα για κατοικίδια. “Σε καμία περίπτωση η ράτσα των ζώων δεν παίζει ρόλο σε ό,τι συνέβη”, λέει κατηγορηματικά και συμπληρώνει “είναι εσφαλμένη η αντίληψη για τα ροτβάιλερ. Πρόκειται για το πιο ανθρωποκεντρικό σκυλί”.

news247.gr

περισσότερα

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.

Back to top button