Καστοριά

Αυτό θα είναι το πραγματικό εργασιακό ωράριο στα Δημοτικά Σχολεία (του Γιώργου Γαπκιάδη)

GAPKIADIS_1321

Πιστεύω ότι το πραγματικό εργασιακό ωράριο σε πολλούς εκπαιδευτικούς και σε πολλές περιπτώσεις θα είναι 08:00-16:00

 • Το Υπουργείο ισχυρίζεται ότι το εργασιακό μας ωράριο παραμένει σταθερό (08:00-14:00, 10:00-16:00) και δεν επηρεάζεται με τον Ενιαίο Τύπο Ολοήμερου Δημοτικού Σχολείου.
 • Προσωπικά έχω αντίθετη γνώμη και πιστεύω ότι το πραγματικό εργασιακό ωράριο σε πολλούς εκπαιδευτικούς και σε πολλές περιπτώσεις θα είναι 08:00-16:00.
 • Σε κάθε Ολοήμερο Σχολείο θα χρειάζονται τουλάχιστον δύο (μπορεί και τέσσερις ή και παραπάνω ανάλογα με τον αριθμό των μαθητών και τα τμήματα που θα γίνουν) εκπαιδευτικοί για τις ανάγκες του προγράμματος.
 • Πολλοί εκπαιδευτικοί το πρωί παίρνουν τα παιδιά τους μαζί τους για να τα πάνε στο Σχολείο (Νηπιαγωγείο, Δημοτικό, Γυμνάσιο, Λύκειο) και στη συνέχεια πηγαίνουν στο Σχολείο εργασίας τους (κάποιες φορές συμπίπτει με το Σχολείο των παιδιών). Το θεωρώ σχεδόν αδύνατον -και μόνο υπό ιδανικές προϋποθέσεις- να προλάβει ο εκπαιδευτικός στο διάστημα που μεσολαβεί (10:00 το αργότερο) να προλάβει να πάει σπίτι του και να ξαναγυρίσει στο Σχολείο.
 • Να λάβουμε υπόψη τις εφημερίες των εκπαιδευτικών -οι οποίες πολλές φορές δεν είναι κάποια σταθερή ημέρα-, που τις ημέρες αυτές ο εκπαιδευτικός θα πρέπει να βρίσκεται στο Σχολείο του πριν τις οκτώ.
 • Πολλοί εκπαιδευτικοί μετακινούνται με τα αυτοκίνητά τους κατά ομάδες. Αυτό μπορεί να γίνεται είτε από όμορους νομούς είτε μέσα στον ίδιο τον νομό όταν η απόσταση δεν είναι κοντινή (υπάρχει και το οικονομικό πρόβλημα ας μην το ξεχνάμε). Με δεδομένο ότι κάποιος από αυτούς είναι σίγουρο ότι κάθε ημέρα θα είναι υπεύθυνος του Ολοήμερου, θα αποχωρούν όλοι μαζί από το Σχολείο μετά τις 16:00.
 • Οι Δ/ντές που έτσι και αλλιώς -και για πολλούς λόγους- θα είναι υπεύθυνοι του Ολοήμερου θα πηγαίνουν στο Σχολείο τους στις 10:00; Δουλευόμαστε τώρα;
 • Αν σε ένα Σχολείο χρειάζονται τέσσερις για το Ολοήμερο, μόνο ο ένας από αυτούς “χρεώνεται” την ώρα του φαγητού. Οι άλλοι θα φεύγουν γι΄αυτά τα σαράντα λεπτά και θα ξανάρχονται; Αστειευόμαστε έτσι;
 • Οι ειδικότητες θα προλαβαίνουν στο τέταρτο που μεσολαβεί ανάμεσα στις δύο διδακτικές ώρες να πάνε σε άλλο Σχολείο για να κάνουν την τρίτη ώρα του Ολοήμερου;
 • Με αυτά και με άλλα τις περισσότερες ημέρες τις εβδομάδας θα είμαστε στο Σχολείο 08:00-16:00. Επειδή αυτό είναι σίγουρο ότι θα συμβεί, μήπως είναι καλή ιδέα η ΔΟΕ να προτείνει στο Υπουργείο την αλλαγή του εργασιακού μας ωραρίου από τις 08:00 μέχρι 16:00;
 • Όχι τίποτε άλλο αλλά να μην χρωστάμε και χάρη !!!

Γαπκιάδης Γιώργος

 

gapkiadisgiorgos.blogspot.gr

 

 

 

περισσότερα

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.

Back to top button