Ελλάδα

Παρθενώνες και βελανίδια – Γράφει ο πιτσιρίκος

1965746Το Μεγάλο Σάββατο πέθανε ο πρώην υπουργός και βουλευτής του ΠΑΣΟΚ, Νίκος Αθανασόπουλος. Ο Νίκος Αθανασόπουλος, ως αντεισαγγελέας, είχε χειριστεί -μαζί με τον ανακριτή Χρήστο Σαρτζετάκη και τον εισαγγελέα Παύλο Δελαπόρτα- την υπόθεση της δολοφονίας του βουλευτή της Αριστεράς Γρηγόρη Λαμπράκη, ενώ το 1991 καταδικάστηκε για το σκάνδαλο με το γιουγκοσλαβικό καλαμπόκι και φυλακίστηκε για 19 μήνες.

Η υπόθεση με το γιουγκοσλαβικό καλαμπόκι αφορούσε την πώληση γιουγκοσλαβικού καλαμποκιού από ελληνική κρατική εταιρεία σε χώρες της ΕΟΚ, αφού πρώτα το καλαμπόκι είχε βαφτιστεί ελληνικό.

Θεωρώ πταίσμα την υπόθεση του γιουγκοσλαβικού καλαμποκιού, μπροστά στα σκάνδαλα που έγιναν και γίνονται -από πολλές ευρωπαϊκές κυβερνήσεις- στην Ευρωπαϊκή Ένωση.

Όταν υπάρχουν υποθέσεις όπως αυτή της Siemens, η υπόθεση με το γιουγκοσλαβικό καλαμπόκι μοιάζει αστεία.

Αυτό που έχει ενδιαφέρον είναι η φράση που απηύθυνε ο Νίκος Αθανασόπουλος στον Βέλγο αξιωματούχο Εμίλ Μένενς, προϊστάμενο του Τμήματος Καταπολέμησης της Απάτης, ο οποίος είχε καταθέσει στο δικαστήριο εναντίον του Αθανασόπουλου.

Ο Αθανασόπουλος γύρισε και είπε στον Βέλγο αξιωματούχο «όταν εμείς οι Έλληνες χτίζαμε Παρθενώνες, εσείς οι βάρβαροι τρώγατε βελανίδια».

Δηλαδή, ένας υπουργός πιάνεται με την γίδα στην πλάτη -κι εγώ δέχομαι πως ο Αθανασόπουλος και οι άλλοι υπεύθυνοι για το καλαμπόκι είχαν αγνές πατριωτικές προθέσεις-, και αυτό που έχει να πει είναι πως «όταν εμείς οι Έλληνες χτίζαμε Παρθενώνες, εσείς οι βάρβαροι τρώγατε βελανίδια».

Δεν ήταν μόνο ο Νίκος Αθανασόπουλος που είχε αυτή την άποψη.

Είναι πάρα πολλοί οι Έλληνες που πιστεύουν πως το να είσαι Έλληνας είναι πιστοποιητικό αθωότητας.

pitsirikos.net

περισσότερα

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.

Back to top button