Ελλάδα

Βραχάκια τα υγιεινά – Φτιάξε τα μόνος σου σε 5 λεπτά!

126857-285283Αν σου τρέχουν τα σάλια όταν βλέπεις τα βραχάκια στην τζαμαρία του ζαχαροπλαστείου, σου έχω καλά νέα: μπορείς να τα φτιάξεις μόνος στο σπίτι μέσα σε 5 λεπτά, χωρίς ζάχαρη και γαλακτομικά, και να είναι χίλιες φορές πιο υγιεινά!

Η συγκεκριμένη συνταγή συνδυάζει τα άπειρα αντιοξειδωτικά του ωμού κακάο με τα καλά λιπαρά του φυστικοβούτυρου, και η γεύση είναι απλά παραμυθένια. Θα σου πρότεινα να χρησιμοποιήσεις κάποιο φυτικό γάλα στη συνταγή, ιδίως αν επιλέξεις να βάλεις ωμό ακατέργαστο κακάο, (που διατηρεί όλα τα αντιοξειδωτικά του κάκαο), μιας και το αγελαδινό γάλα εξουδετερώνει όλα τα αντιοξειδωτικά της σοκολάτας.

Επίσης προτίμησε κάποιο φυσικό γλυκαντικό όπως σιρόπι σφενδάμου ή ζάχαρη από καρύδα αντί για επεξεργασμένη λευκή ζάχαρη, μιας και έχουν χαμηλότερο γλυκαιμικό δείκτη και πολλά περισσότερα θρεπτικά συστατικά. Σου προτείνω δύο παραλλαγές: μία με βρώμη και μία με σπόρους και ξηρούς καρπούς.

Προσωπικά προτιμώ αυτή με τους σπόρους, μιας και τα βραχάκια βγαίνουν πολύ πιο νόστιμα και τραγανά, αλλά όποια συνταγή κι αν δοκιμάσεις, είμαι σίγουρη ότι θα τη λατρέψεις!

Υλικά (για 15 περίπου κομμάτια)
-1/2 κούπα λάδι καρύδας
-1/2 κούπα φυστικοβούτυρο
-1/2 κούπα φυτικό γάλα
-1 κούπα ζάχαρη καρύδας (εναλλακτικά μπορείς να χρησιμοποιήσεις και σιρόπι σφενδάμου)
-1/4 κούπας ωμή σκόνη κακάο
– 1 κουταλάκι του γλυκού βανίλια
-1/2 κουταλάκι του γλυκού αλάτι
-1 και 1/2 κούπα βρώμη
-1 και 1/2 κούπα μιξ ηλιόσπορους, κολοκυθόσπορους, κουκουνάρι, σουσάμι και λίγα καρύδια

Βράζεις σε μέτρια φωτιά το λάδι καρύδας, το φυστικοβούτυρο, τη ζάχαρη καρύδας, το κακάο και τη βανίλια για 4 λεπτά ανακατεύοντας καλά για να διαλυθούν τα υλικά. Αφού κλείσεις τη φωτιά, προσθέτεις και το απόσταγμα βανίλιας. Χωρίζεις το μείγμα σε 2 μπολάκια: στο ένα προσθέτεις τη βρώμη και στο άλλο τους σπόρους και ανακατεύεις καλά μέχρι να καλυφθούν όλα με τη σοκολάτα. Απλώνεις λαδόκολλα σε ένα μεγάλο δίσκο. Με ένα κουτάλι της σούπας παίρνεις ποσότητα από το μείγμα και το τοποθετείς στο δίσκο σχηματίζοντας ένα στρογγυλό μπισκότο. Βάζεις στο ψυγείο και παγώνεις για περίπου μισή ώρα. Διατηρούνται σε αεροστεγή συσκευασία στο ψυγείο.

Θα βρεις κι άλλες πολλές υγιεινές συνταγές και συμβουλές για έναν καλύτερο τρόπο ζωής στο μπλογκ www.thesauchalife.com και στη σελίδα στο facebook www.facebook.com/thesauchalife.

athensvoice.gr

περισσότερα
Back to top button