Καστοριά

Ο σεβασμός της πλειοψηφίας (του Βασίλη Κωνσταντίνου)

kastoria

Χθες είχαμε μια υπέροχη μέρα από κάθε άποψη, σήμερα ξυπνήσαμε με βροχή, Θυμάμαι στα παιδικά χρόνια τις γιαγιάδες μας υπενθύμιζαν ότι την μεγάλη Παρασκευή πάντοτε ο ουρανός είναι σκοτεινός . Βέβαια τα χρόνια πέρασαν και οι καιροί άλλαξαν πολλά φαινόμενα εξηγήθηκαν από την επιστήμη.

Η προσέγγιση όμως στον θεό παραμένει και θα παραμείνει ένα μεγάλο μυστήριο. Η δε πίστη εκτός των άλλων είναι και ατομική υπόθεση. Ο καθένας έχει και την δική του προσωπική θεώρηση για μεγάλα άλυτα θέματα της ζωής. Ο σεβασμός όμως της πλειοψηφίας και η σύμφωνη ή και παράλληλη πορεία είναι στοιχειώδης σεβασμός ενός πολιτισμένου ανθρώπου. Γι αυτό και οι κρεατοφάγοι που διαλαλούν την κρεατοφαγία τους είναι ένας άλλος τρόπος φασιστικής πρόκλησης.

Είμαι προσωπικά εξαγριωμένος με την πρόκληση της πλειοψηφίας εκ του ασφαλούς του κόσμου. Δεν βοηθά και δημιουργεί αιτίες για αντιδράσεις παρόμοιου τύπου. Για να κατακτήσουν αυτοί την ελευθερία να τρώνε ότι θέλουν πέρασαν τα πάνδεινα κάποιοι άλλοι. Αυτοί όμως ήταν θιασώτες της κοινωνικής ειρήνης γιατί αγωνίστηκαν και πέτυχαν την ελευθερία του ατόμου να επιλέγει τον τρόπο ζωής και λατρείας ή μη .

Με λίγα λόγια γιατί μέρες που είναι και δεν γράφονται όλα. Θέλεις να φας κρέας δεν στο απαγορεύει κανένας. Το διαλαλείς για να πικάρεις τον άλλο και καμαρώνεις ταυτόχρονα; Τότε είσαι ένας αντικοινωνικός εριστικός και προβοκάτορας της κοινωνικής ειρήνης. Θα ήθελα να πάνε σε μια ισλαμική χώρα και να διαλαλούν ότι αυτοί τρώνε χοιρινό και πίνουν αλκοόλ δημόσια, να δούμε εκεί θα το έκαναν; Για να εκτιμήσουν την δική τους ελευθερία.

 

 

περισσότερα
Back to top button